Våre historier: 50 steg til en samlet familie!

Våre historier: 50 steg til en samlet familie!

Noen slektsforskere begynner dere slektsreise ved tilfeldigheter, slik som for eksempel MyHeritage-medlem Niels Bjerre Hansen fra Danmark.

Niels, 56, ble født i Vindum, Viborg, Danmark og bor her med sin kone Hanne Møller Hansen, en sykepleier, i Rødkærsbro, Viborg. De har tre voksne barn: Louise, som er designingenør innen oljeindustrien, Marie som er Advokatassistent og Christine som er sykepleier.

Han studerte til elektro-ingenør og tok eksamen i 1984.

Niels har arbeidet innen vind-turbiner som utviklingssjef i avdelingen for elektro. I dag arbeider har i et lite elektro-firma som lager høykvalitets lys-utstyr som produkt-tekniker.

Han ble interessert i slektshistorie ved en tilfeldighet.

Niels lagde dette bildet for å vise sine familiekoblinger (Klikk for å zoome)

Niels lagde dette bildet for å vise sine familiekoblinger (Klikk for å zoome)

Jeg har venner i Utah, og deres far døde i oktober 2012. De sendte meg bilder fra begravelsen. Jeg hadde problemer med å sette navn på alle ansiktene i bildene. En kveld lastet jeg ned MyHeritage Family Tree Builder og lagde et begrenset slektstre for familien i Utah (BROUGH), og knyttet til  profil-bilder for personene.

Dette var så morro at jeg neste morgen fant flere av deres aner på internett. Etter dette la jeg til min egen slekt i Family Tree Builder. Vi har noen slektshistorie-bøker i familien, og jeg la inn disse i treet.

Niels har oppdaget noen interessante ting ved sin slektshistorie.

I mitt arbeide med å legge til slekt i Family Tree Builder, spredde ryktet seg, og kom det epost fra to ukjente slektninger som sendte meg en overveldene mengde ny informasjon. Så jeg oppdaget at jeg var i slekt med nesten alle i området.

Han ble medlem av MyHeritage cirka ni måneder siden.

Jeg begynte å registrere mitt slektstre med MyHeritage. Når jeg hadde brukt det i to uker, oppgraderte jeg til PremiumPlus, siden jeg antok at jeg til slutt ville ha rundt 5000 slektsninger i treet. I dag 10 måneder senere, har jeg over 17000 i treet.

Er hans familie involvert i forskningen?

Min nærmeste familie er ikke så veldig interessert i mitt arbeide, og de er vel litt lei av å høre om det. Men jeg har fått kontakt med fjern slekt som er interessert i slektshistorie og som har hjulpet meg veldug mye. Disse er nå medlemmer på siden min.

Nå har Niels 17.737 personer i treet sitt, og om lag 85% av dem er dansker. Resten er fjerne slektninger, og rundt 4.000 personer er i Utah eller andre steder i USA, og i slekt med BROUGH-familien.

Niels har hatt mange Smart Matches.

Jeg har brukt Smart Matches en del, og har lært å være kritisk og å analysere informasjonen. Noen har feil slektsninger i treene deres, som de har fått ved å ikke være så forsiktige med Smart Matches.

Han delte denne historien om sin forskning:

Jeg har noen venner i Utah – BROUGH-familien. Jeg møtte dem i 1979 og var i Utah i seks måneder for et F-16-kurs ved US Air Force. Jeg hadde siden mistet kontakt-informasjonen. I Januar 2012 fant jeg dem på Facebook, og kontaktet dem. Vi utvekslet epost ofte og jeg lagde deres slektstree som jeg nevnte tidligere. Nå har jeg rundt 4.000 slektninger i deres slektstre.

Brough-familiens farsside var Hess-familien. Jeg opdaget at jeg hadde en ane ved navn Nickel Hess (1621-1691) fra Tyskland. Hess-slekten i Utah-familien kom fra Sveits. Jeg ønsket å bevise at det var en kobling, men fant fort ut at det var en uoverkommelig jobb. Der er veldig mange med navnet Hess i Tyskland, og de er ikke alle i slekt. Men jeg holdt øynene åpne for muligheter til å bevise slektsskapet.

Så 2. mai 2013, fikk jeg en Smart Match med en dame fra North Dakota, USA. Jeg ble nyskjerrig om hvordan hun var i slekt, og kikket nærmere på hennes tre, og søkte etter etternavn. Jeg så at hun hadde en Kimball og husket at min Utah Brough-familie også hadde noen Kimballs.

Jeg kopierte linjen fra North Dakota-siden til mitt eget tre til Lone Kimball (1896-1971) i North Dakota. Deretter måtte jeg koble Lone Kimball til Heber C. Kimball (1801-1868) i mitt Utah-Brough-tre. Jeg undersøkte på www.familysearch.org og fant Lone Kimball og Heber C Kimball. Når jeg så fant David Kimball (1671-1743) kom treffene. De hadde samme far. En sønn, Jeremiah Kimball (1707-1764) var roten til Utah-Brough-slekten, og en anne sønn Aaron Kimball (1710-1760) var roten til min familie. Dermed ble koblingen bekreftet. Femti steg måtte til for å koble Brough-vennene med meg selv. Dette er hvordan Smart Matches kan hjelpe deg!

I juni i år besøkte min kone og jeg Brough-vennene våre i Utah, og så dem for første gang på 34 år. De gav meg mye skryt for at jeg fant koblingen mellom familiene våre.

Niels deler tipsene hans med dem som nettopp har startet forskningen:

Legg inn så mye informasjon du kan i MyHeritage. Hvis du har slektninger som du ikke umiddelbart kan koble til treet, kan du legge dem til som urelaterte personer i MyHertage. Deretter kan du senere, hvis du finner koblingen, være heldig å koble dem til treet ditt med Smart Matches.

Likte du Niels sin historie? Har du en familie-historie du ønsker å dele? Fortell oss i kommentarfeltet under, eller send oss en epost til stories@myheritage.com.