MyHeritage introduserer Instant Discoveries™

MyHeritage introduserer Instant Discoveries™

Det er med stor glede vi kunngjør lanseringen av Instant Discoveries™, en ny og gratis opplevelse som gjør det lettere for nye brukere å legge ut på sin egen reise i slektsforskningens verden. Hva om du, i det øyeblikket du registrerte deg hos MyHeritage, ble vist et bilde du aldri før har sett av din egen oldemor? Eller at du fikk se et godt utfylt familietre som inneholdt detaljert informasjon om mange av dine forfedre, kun ved å oppgi litt basisinformasjon om din nærmeste familie? Nå er det mulig. Oppdagelser kan være magiske og hjelpe nykommere med å bli engasjert i familiens historie og introdusere dem for denne fascinerende hobbyen.

Med Instant Discoveries™ tar det bare sekunder for nye MyHeritage-brukere å oppdage forfedre og bygge et online familietre, utfylt med informasjon og bilder på mange av dine forfedre. Etter å ha perfeksjonert teknologien, tok vi med oss Instant Discoveries™ ut på gaten i New York og demonstrerte det for tilfeldig forbipasserende; med stor suksess. Det var utrolig å se de emosjonelle reaksjonene folk opplevde og du kan selv se dem i den korte videoen over.

Til nå har det å registrere seg som bruker hos MyHeritage betydd at man må bygge et slektstre fra bunnen av. Det tok ofte litt tid før man fikk presentert potensielle matcher og det kunne være en tidkrevende, og nesten vitenskapelig, prosess der informasjonen ble lagt til treet ditt bit for bit. Det var ikke mulig å legge til en hel gren til treet sitt med et enkelt klikk, selv om du stolte 100% på kilden. Med vår nye opplevelse, Instant Discoveries™, blir nye brukere som registrerer seg på MyHeritage bedt om å oppgi basisinformasjon om seg selv og de 6 nærmeste familiemedlemmene (2 foreldre og 4 besteforeldre). Vi kaller disse ”De magiske 7”, og så snart man har lagt inn deres informasjon får man automatisk presentert øyeblikkelige oppdagelser om forfedre og slektninger, og kan legge alle oppdagelsene til treet der og da. MyHeritage finner raskt treff i milliardene av familietreprofiler og historiske dokumenter vi har i vår database, med høy treffsikkerhet finner vi den beste og mest relevante informasjonen og legger den frem for brukeren som en Instant Discovery™. Brukeren kan akseptere all informasjonen med ett klikk, gratis, eller takke nei og få presentert en annen oppdagelse i stedet. Alle tidligere matching-teknologier, som Smart Matches, Record Matches og Record Detective vil fortsatt være fullt tilgjengelig.

Hvordan virker det?

Instant Discoveries™ er basert på vår Smart Matching™-teknologi og vi har gjort dem veldig enkle å bruke. Vi har forbedret teknologien for å filtrere ut dårlige treff automatisk og la brukere legge til store mengder data til treet sitt uten å lage duplikater. For å beskytte andre brukeres personvern vil oppdagelser aldri vise informasjon om levende personer, og kildehenvisninger lages automatisk i treet for å vise nøyaktig hvor informasjonen kom fra.

Ikke alle er garantert å gjøre oppdagelser ved registrering. Det kommer an på hvor mye informasjon som legges inn (jo mer informasjon, jo bedre) og hvor dine forfedre kom fra. Så langt, viser det seg at ca 35% av brukerne blir presentert for relevante oppdagelser og 78% av brukerne som vises en Instant Discovery™ legger den til treet sitt. Suksessraten til denne teknologien forbedres kontinuerlig, ettersom MyHeritages enorme database vokser med 1 million familietreprofiler og 5 millioner historiske dokumenter hver eneste dag. Vi håper at det en dag vil virke for så å si hver eneste person.

Hvordan gjør jeg det?

Nye brukere kan rett og slett registrere seg gratis på MyHeritage og taste inn basisinformasjon om seg selv og sin nærmeste familie. Instant Discoveries™ fungerer også svært godt hvis du bruker tablet, smarttelefon eller på vår gratis MyHeritage mobilapp.

Steg 2: Legg inn informasjon om foreldre og besteforeldre

Så snart du har lagt inn den informasjonen du har, klikk på Ferdig

Det er nå magien begynner, idet vi setter i gang med å researche familien din for deg!

Etter vi har søkt gjennom 1,5 milliarder profiler i over 27 millioner familietrær på sekunder, har vi en god mulighet for å finne din første oppdagelse for deg.

På ett klikk kan du fortelle oss om treffet er korrekt og hvis det er det, kan du se denne personens familie, profilbilder og legge til hele grenen til det nye treet ditt.

Etter du har lagt til personene i treet ditt vil du enten få nok en Instant Discovery™, eller bli tatt til familietreet ditt, så du kan fortsette å bygge det ut selv.

Og dette er hvordan treet ser ut etter at du har lagt til oppdagelsen:

Instant Discoveries™ lar nye brukere gå fra små trær med en håndfull slektinger til store slektstrær med mange grener, på minutter. Herfra er brukerne godt på vei til å bli hekta på slektsforskning.

Vi jobber nå med å forbedre denne teknologien til å også benytte data fra Geni.com og fra alle historiske dokumenter. Vi kommer også til å gjøre denne teknologien tilgjengelig for eksisterende MyHeritage-brukere, slik at også de kan legge til hele grener til treet sitt med ett klikk. Vi kommer også til å gi ivrige brukere avanserte forhåndsvisningsvalg for å la dem kontrollere hvilken informasjon som kopieres over til treet deres. Oppdagelser som er lette å legge til treet er nyttig, ikke bare for nybegynnere, men også for erfarne slektsforskere som ønsker å automatisere tidkrevende manuelle prosesser.

Vi ønsker å gjøre slektsforskning morsommere og lettere tilgjengelig for alle. Instant Discoveries™ er et viktig steg i riktig retning. Vi tror dette vil hjelpe flere folk å oppdage spenningen med slektsforskning og vi er veldig spente på denne innovasjonen, og andre teknologier vi jobber på. Følg med!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • Ronny Fladaas

    januar 29, 2015

    Er alt på Norsk?

    • Erlend

      februar 3, 2015

      Hei Ronny! Hele Myheritage.no, inkludert alle funksjoner, er på norsk.

  • Morten Rubeo Nebell

    januar 29, 2015

    dette høres spennende ut for å få yngre mennesker til å int seg for slektforskning .

  • Thomas Langholen

    mai 16, 2015

    Hei, jeg forstår ikke hvordan dette virker. Kan ikke finne noe info eller link eller side på Instant Discoveries? Kan jeg ikke bruke dette på eksisterende personer i treet mitt? Eller virker det KUN på nye jeg legger inn manuelt…

    • Trine

      mai 20, 2015

      Hei Thomas! Instant Discoveries virker automatisk! Så snart vi har funnet et treff for deg, vil det dukke opp under Oppdagelser – og også via et Instant Discoveries-kort i treet ditt. Du kan da velge å legge til, eller å avvise grenen.
      Dersom du ikke har fått treff enda, kan det være at det kommer et snart. Vi krysser fingrene for deg 🙂

  • Jan Erik Løken

    desember 29, 2015

    Jeg elsker denne funksjonen, men savner at jeg kan gå inn på siden for å lete opp varsler, slik som med matcher. I stedet finner jeg dem når jeg leter rundt i slektstreet.

    • Trine

      januar 7, 2016

      Så hyggelig å høre, Jan Erik!
      Dersom du klikker deg inn på fanen som heter Oppdagelser, og klikker deg inn på Discovery Hub, finner du alle oppdagelsene der 🙂

      Med vennlig hilsen Trine