3. søndag i advent: Gavetips til slektsforskere

Det er tredje søndag i advent og julen nærmer seg med stormskritt. Vet du hva du skal gi til venner og familie? Her er noen gode tips til slektsforskerne i familien.

Å finne gaver til familiemedlemmer som er interessert i slektsforskning er faktisk en takknemlig oppgave, for de setter stor pris på praktiske gaver. Her er noen idéer og tips:

  • Slektsforskere bruker mye tid på research og å samle informasjon. Da er det viktig å være ryddig og godt organisert. Hva med en liten eske med kontorrekvisita, som blyanter, binders, stiftemaskin, post-it-lapper og merkelapper.
  • Vil du gi noe litt mer unikt? Et forstørrelsesglass som hjelper dem å lese de gamle tekstene og all den små skriften kan være en veldig fin gave!
  • Et videokamera eller kanskje en liten diktafon er nyttige verktøy for å gjøre intervjuer med familiemedlemmer, og for å dokumentere historier og familiære begivenheter.
  • Hjelp til med å gi dem et bedre arbeidsmiljø for slektsforskningen. Hva med en god lampe eller en ergonomisk kontorstol til alle timene de tilbringer ved arbeidspulten for å analysere data?
  • Slektsforskere setter pris på kart og historiebøker. For eksempel et kart over regionen deres forfedre kom fra, eller bøker om regionens historie.
  • En mer personlig gave er en CD med scannede familiebilder. Det kan bli en svært hjertevarmende og rørende gave.
  • En annen idé er å gi dem en opplevelse. Hvorfor ikke organisere en tur til et sted som har betydning for deres slektshistorie?
  • Hvis dere ikke allerede har familietreet på MyHeritage.no, er det veldig enkelt å lage en familieside. Det er lett og gratis. Familiemedlemmer kan hjelpe til og samarbeide på treet. Det er en fin aktivitet i julen, når familier ofte er samlet.
  • Sist, men ikke minst: En plakat av familietreet er en unik gave. Lag et familiekart fra familiesiden deres på MyHeritage.no med et par klikk. Deretter kan du bestille en vakker plakat av familietreet, som kan sendes hvor som helst i verden!

Vi håper våre idéer kan hjelpe deg med å finne den perfekte gaven til din favorittslektsforsker – uavhengig av om det er en nybegynner eller en med lang erfaring.

Vi vil gjerne høre deres forslag også! Del dine tanker i kommentarfeltet.