Åtte ting du bør vite om Charlotte Elizabeth Diana

Åtte ting du bør vite om Charlotte Elizabeth Diana

Mange av oss slektsforskere er over gjennomsnittet interessert i arverekker og kongehus. Og når det kommer en ny person i arverekken, er det tid for å gratulere og å oppdatere slektstrær!

Den britiske kongefamiliens slektstre på MyHeritage er selvsagt oppdatert med Prinsesse Charlotte Elizabeth Diana!

Klikk på bildet for å se hele treet

Klikk på bildet for å se hele treet

Prinsesse Charlotte Elizabeth Diana ble født ved St.Mary’s Hospital i London, og vil offisielt bli kalt Prinsesse av Cambridge. Men her er åtte andre ting du bør vite om den nye prinsessen:

  1. Hun er i slekt med den tidligere amerikanske presidenten George Washington. Andre slektninger inkluderer Ben Affleck, Beyonce og Uma Thurman. Se hele familietreet her
  2. Hun er tipp-tipp-tipp-tipp-oldebarnet til dronning Victoria og Prince Albert.
  3. Hun er nummer fire i arverekkefølgen til den britiske tronen
  4. Hun kan bli overhode for 54 nasjoner, og statsoverhode for 16 land.
  5. I likhet med George, vil hun ikke få et juridisk etternavn, men skulle hun trenge ett, kan hun velge mellom Wales, Mountbatten-Windsor elle Camebridge.
  6. Som ifølge tradisjonen, var det dronningen som først fikk nyheten om at den lille prinsessen ble født. Like etter ble en offisiell annonsering satt opp utenfor Buckingham Palace. Denne inkluderte prinsessens kjønn, vekt og tidspunktet hun ble født på. I tillegg til denne tradisjonsrike måten, kom det også en melding fra slottets offisielle Twitter-konto.
  7. Tidligere var den britiske innenriksminsiteren alltid tilstede ved kongelige fødsler, for å forsikre at barnet ikke ble byttet om eller forvekslet. Ved fødselen til kong James II sin sønn i 1688 var det faktisk hele 42 regjeringsmedlemmer tilstede som vitner, fordi det var tvil om at dronningen i det hele tatt var gravid. Heldigvis for Kate, ble denne regelen droppet i 1936.
  8. Charlotte Elizabeth Dianas fødsel ble feiret med en 41-skudds salutt for å ønske henne velkommen – med et brak, tydeligvis!

Vi her i MyHeritage nøyer oss med et litt mer stillferdig, men likevel hjertefølt: Velkommen!