Kongelige arvestykker

Kongelige arvestykker

Denne helgen ble prinsesse Charlotte døpt i en kopi av dåpskjolen som ble bukt til  Dronning Victorias eldste datter i 1841.

– Og vognen er den samme som Dronning Elizabeth II brukte til sønnene Andrew og Edward.

Dét må man da med rette kunne kalle kongelige arvestykker!

Prinsesse Charlotte ble døpt i en drøm av blonder og sateng og trillet i samme vogn som Dronning Elizabeth brukte. Det må man kunne kalle kongelige arvestykker! Bilde https://www.facebook.com/LuluInThePalace

Prinsesse Charlotte ble døpt i en drøm av blonder og sateng og trillet i samme vogn som Dronning Elizabeth brukte. Det må man kunne kalle kongelige arvestykker! Bilde https://www.facebook.com/LuluInThePalace

Tusenvis av tilskuere hadde samlet seg utenfor den lille kirken i Sandringham da det nyeste tilskuddet i den britiske kongefamilien ble døpt denne helgen.

Dåpskjolen i en drøm av blonder og sateng, er den samme som broren hennes brukte ved sin dåp. Denne kjolen er en kopi av dåpskjolen som originalt ble sydd til Dronning Victorias eldste datter, Victoria, i 1841 – og som alle kongelige barn har brukt siden, helt frem til Prins Edwards sønn, Viscount Severn, brukte den i 2008.

Men dåpskjolen var ikke det eneste arvestykket som ble brukt i Prinsesse Charlottes dåp. Barnevognen som Catherine trillet Prinsessen i på vei til og fra kirken er den samme som Charlottes oldemor, Dronning Elizabeth II, brukte til sine sønner Andrew og Edward.

Hvordan er det i din familie? Har dåpskjoler, barnevogner, klær, utstyr eller leker gått i arv?