Møt årets norskamerikanere i Alt for Norge

Møt årets norskamerikanere i Alt for Norge

Jeg er nok ikke den eneste som gleder meg til den nye sesongen av Alt for Norge kommer på skjermen igjen. Sesong 6 starter søndag 30.8!

I fem år har det populære underholdnings-slekts-programmet samlet nordmenn foran TV-skjermene – og jeg vil tro at dette året ikke blir noe annerledes!

 

Dette er sjette året på rad at Alt for Norge vises på TV-Norge. Programmet følger 12 norskamerikanere fra første gang de setter foten på norsk jord – og frem til en av dem vinner en familiegjenforening med sin norske slekt.


Mer enn bare brunost og bunader
På veien mot seier må deltakerne gjennom en rekke oppgaver for å vise hvor norske de er. Tidligere sesonger har deltakerne måttet bevise sin norskhet ved alt fra skigåing og fjellklatring til dramatisering av eventyret om bukkene bruse og fremføring av nasjonalsangen foran et publikum.

– Norge er jo så mye mer enn bare brunost, bunader og turglade blidfiser. Vi har også noen temmelig merkverdige tradisjoner her i dette landet vårt. I år skal deltakerne blant annet lage sakte-TV med strikking på Bergensbanen, rekonstruere tungtvannsaksjonen på Rjukan, hoppe på ski og overleve 24 timer i villmarken under oppsyn av jegertvillingene Kristine og Johanne, sier programleder Henriette Bruusgaard.

Ekte galskap
Men Alt for Norge byr på mer enn bare konkurranser. I løpet av serien får deltakerne fortalt mer om sin norske slekt. De får besøke bygdene og gårdene der forfedrene deres bodde, og selv de som ikke vinner, får en kopi av sitt norske slektstre, gamle familiebilder og kontaktdetaljer til sine gjenlevende slektninger.

— Alt for Norge er tuftet på en ekte kjærlighet til Norge, og deltakerne har en genuin motivasjon for å finne ut mer om sine norske røtter. Dette gjør nok programmet mer ekte og hjertevarmt enn mye annet. Dessuten er amerikanerne utrolig lite selvhøytidelige og byr på seg selv, og sånne folk blir man lett glad i, sier programleder Henriette Bruusgaard.

Årets 12 norskamerikanere
Blant årets 12 deltakere er bant annet en buktalende mormoner, en homofil pastor, en jazz-sangerinne, en heavy-metal sanger og en åsatro-praktiserende tatoveringsmodell. Felles for dem alle er at de har mistet kontakten med sin norske slekt, og ønsker å finne ut mer om sine norske røtter i «gamlelandet».

I disse videoene kan du bli bedre kjent med dem:

Adam Tock fra Chicago og Lier

Camille Humpherys fra Utah og Stjørdal,

David Engen fra Minneapolis og Gausdal

 

 

Hannah Tjoflat fra Wisconsin og Ullensvang

Jake Uggerud fra Alexandria og Åsnes

Joel Hilmo fra Seattle og Nesna

Kelsey Tungseth fra Colorado og Averøy

Quanzakari DeChiara-Crillion fra Minneapolis og Skien

Sarah Jensen-Giampapa fra Los Angeles og Oslo

Scott Wallingford fra Seattle og Kongsberg

Taylor Randle fra Minneapolis og Kristiansund

Tess Roholt fra Auburn og Bamble

Alt lover for en spennende og underholdene sesong med norskamerikanerne. Eller som programlederen sier det selv:

– Det blir som alltid galskap og mye latter, og deltakerne i år er muligens de beste vi har hatt noensinne. Jeg tror aldri jeg har sett noen falle på rumpa i hoppbakken med et så stort smil om munnen!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • Svanhild Handå

    september 21, 2015

    One ow the boys do have Haritage from nesna my home kommunetye…