Tinas historie sikret seier!

Tinas historie sikret seier!

Historien om hvordan et Smart Match, en feilplassert oldemor og en nervøs telefonsamtale førte to familier sammen sikret Tina Triger seieren i vår konkurranse. Nå kan hun se frem til premien: En kortferie hos De Historiske Hotel og Spisesteder!

Tinas bidrag til konkurransen var en historie som fikk juryen til å sperre opp øynene. Ikke bare har Tina gjort en utrolig oppdagelse gjennom slektsforskningen sin: Hun har også løst et slektsmysterium på tvers av landegrenser – hun har funnet forfedrenes gravsteder ikke langt fra stedet hun ferierer hvert år –   og hun har fått en helt ny familie på kjøpet!


Fikk fart på forskningen med MyHeritage
Tina har drevet med slektsforskning i lang tid. Hun begynte først «på gamlemåten», ved å lete etter fakta lokale arkiver. Men det var først da hun registrerte seg på MyHeritage at hun ble virkelig bitt av basillen.

– Det var interessant å drive på gamlemåten, men det gikk treigt. Etter at jeg begynte med MyHeritage ble det mye morsommere, og jeg fant så mye mer informasjon. På de norske arkivene kunne jeg jo bare finne norske data, noe som jo er begrensende når man har danske og finske aner som jeg har, sier Tina.

Fant forfedre ved feriestedet

-MyHeritage har også gitt meg mulighet til å finne gamle gravsteder etter mine danske forfedre, på samme sted som jeg ferierer hver eneste sommer. Jeg ante ikke en gang at jeg stammet derfra, så det var utrolig spennende da jeg kunne gå på den lokale kirkegårdenog faktisk finne gravene til mine forfedre der, sier Tina.

Ny oldemor fikk ballen til å rulle
Siden hun registrerte slektstreet sitt på MyHeritage, har Tina oppdaget flere slektsledd hun ikke visste om. Men en av oppdagelsene skulle vise seg å komme fra en utventet kant.

Da jeg forsket på min fars side av slekten, fikk jeg plutselig noen SmartMatches i et annet tre. Men kvinnen som var oppgitt som min oldefars kone var ikke den samme som jeg hadde i mitt slektstre.  Etter timevis med leting i gamle kirkebøker fra Danmark fant jeg plutselig ut hva som var feil. Den andre kvinnen var min oldefars andre kone, som han giftet seg med etter at min oldemor døde. Mannen som hadde det andre slektstreet hadde dermed feil person som sin oldemor. Jeg sjekket igjen og igjen for å være sikker, før jeg kontaktet ham og fortalte ham hele historien.

Dette var ikke en lett telefon å ta.

– Jeg var jo litt nervøs, ja. Det er jo litt sensitivt å fortelle noen at den de tror er sin oldemor ikke er det allikevel. Men mannen ble veldig glad, for det forklarte mye han ikke klarte å få til å henge sammen i sitt eget slektstre. Så der fikk vi plutselig en masse ny familie som vi har god kontakt med i dag!

Ser frem til ferie
Selv om Tina ikke har møtt ham, har de to fremdeles kontakt den dag i dag . Og hun utelukker heller ikke at det blir et fysisk møte om ikke så alt for lang tid. Men før det blir snakk om Danmarks-tur, er det en annen reise som står i sentrum. Nemlig kortferien hos De Historiske Hotel og Spisesteder.

– Vi har ikke hatt noen ferie i sommer, så dette kunne ikke komme på en bedre tid. Jeg gleder meg veldig til reisen.  De Historiske har så mange flotte hoteller med historie i veggene. Og aller mest gleder jeg meg til å fortelle om premien til mannen min. Vi er jo forresten også i slekt, langt, langt, tilbake, så det er vel bare rett og rimelig at det er han som får bli med på turen?! spør en lattermild premievinner.

Flere vinnere
I tillegg til hovedpremien, får Tina Triger ett års Premium—og dataabonnement på MyHeritage.no. Det får også, listet i alfabetisk rekkefølge:

Astrid Brunvatne

Berith Annelise Fjeld

Geir Ola Korsnes

Ingeborg svånå

Jan Erik Tallhaug

Mia Milde

Nellie Irene Whitted

Solveig Maria Mageroey

Thomas Bjørnestad Pettersen

Trine Dokkesveen

 

Vi gratulerer!!!

 

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Edel

  august 19, 2015

  Jeg forsøker å komme i kontakt med noen som forhåpentlig kan hjelpe meg… Finnes det et tlf nr som jeg kan ringe?

 • Edel

  august 19, 2015

  Er det en kontaktperson for denne siden her i Norge?

  Det hadde vært fint med tlf nr til vedkommende.

  • Trine

   august 19, 2015

   hei Edel;

   jeg kan dessverre ikke nåes på telefon, men dersom du trenger hjelp, kan du sende en e-post til

 • Einar Dammen

  august 25, 2015

  Hei Trine.
  Ønsker en blogg,tvitter ellerFacebook konto med andre slektsforskere??.

  • Trine

   august 27, 2015

   Hei Einar!
   Jeg beklager, men jeg forstår ikke helt hva du mener. Finfint om du skriver litt mer, så skal vi gi deg et godt svar.

   med vennlig hilsen
   Trine

 • Live Å. Belstad

  august 27, 2015

  Hei
  Vet ikke om jeg er inne på «rett» plass, men….. Hvordan får jeg ryddet opp i rotet mitt inne på slektstreet mitt. Flere navn har kommet inn med barn, søken osv flere ganger :O(
  Hjelp- hvis noen kan vise vei blir jeg veldig glad

  • Trine

   august 28, 2015

   Hei Live! Du kan nå vårt kundesenter på og på Facebook. -Og vi kan selvsagt også gi deg generelle råd her på bloggen. Men siden kommentarer på bloggen er offentlige, vil vi ikke gi ut kontospesifik informasjon her.

   Dersom du har fått feil i treet ditt, kan du enkelt rette opp i disse ved å klikke på personen som har blitt feil i familietreet ditt.
   Det dukker da opp en boks til venstre i skjermbildet. Klikk på blyant-ikonet nederst i denne boksen, og du kan redigere slektsskap, endre datoer eller slette personen fra ditt tre ved å bruke menyen til venstre.

   Dersom du sitter fast, kan vi selvsagt ta en titt på familieteet ditt i fellesskap.

   Med vennlig hilsen Trine