På innsiden av MyHeritage:
Møt tvillingene Maor og Maayan

Kommentarer
Besøkende til MyHeritage-kontoret blir ofte forvirret når vi går forbi kontoret til det tekniske utviklerne våre. Mange tror de ser dobbelt, fordi her sitter tvillingbrødrene Maor og Maayan, bare noen dører fra hverandre.
De er ikke identiske tvillinger – men de er så like som to dråper vann!

Maor var den første  av brødrene som kom til intervju hos MyHeritage i desember 2011. Han fikk jobben, men kunne ikke forlate en annen stilling.  Han hadde derimot forslag til en annen løsning:

«Jeg har en tvillingbror som også er utvikler – og han er prikk lik meg. Dere burde ta en prat med ham».

Mayaan ble sporenstreks invitert til intervju ved det første hovedkontoret vårt, et ombygd tradisjonelt bolighus i landsbyen Bnei Atarot. “Jeg følte meg hjemme der fra første stund», sier Mayaan om det første møtet med MyHeritage. «Jeg startet å jobbe der, og det tok meg ikke lang tid å skjønne at også broren min ville elske å jobbe for MyHeritage!»

“Etter at han fortalte meg hvor bra det var å jobbe for MyHeritage, ble jeg overbevist», sier Maor. «Det tok bare tre måneder før også jeg var en del av MyHeritage-teamet».

Lurer du på hvordan vi har det? Se flere bilder fra MyHeritage-kontoret her!

Familien er aldri langt unna
Tvillingene er vant til å jobbe sammen. De startet et firma sammen etter at de ble ferdig med utdannelsen, og siden da har brødrene fulgt samme vei og arbeidet i tospann for tre forskjellige selskaper. – selv om de ikke alltid ser hverandre hver dag.

“Noen ganger går det flere dager der vi ikke ser hverandre på jobb. Men det er hyggelig å vite at broren min er i nærheten – at familien aldri er langt unna – selv om det egentlig føles som alle vi som jobber her er i familie med hverandre.”

Han designer MyHeritage for deg
Maayan jobber som team-leder for web-avdelingen hos MyHeritage. I tillegg til å være en erfaren utvikler, har har en spennende bakgrunn innen brukertilpassing og nettside-design.  Han har blant annet arbeidet med utformingen og utseendet til en rekke av de mest populære verktøyene på www.myheritage.no , som SuperSearch™, Record Matches og verktøyet som gjør det mulig å hente ut informasjon til ditt eget tre fra andre dokumenter.

I de to årene siden Mayaan begynte som teamleder, har han også arbeidet med å utvikle Instant Discoveries™-verktøyet, den nye samlemenyen for Oppdagelser, så vel som den oppdatere MyHeritage-siden.

Teknologiens mester
Maor er en erfaren utvikler og han arbeider med infrastrukturen, det vil si systemene og programmene som arbeider under overflaten på MyHeritage og gjør at alt fungerer. Han har vært involvert i en rekke prosjekter som har gjort MyHeritage enda bedre  – inkludert dokument-matching for Geni-trær,  at du kan legge til ny informasjon fra dokumenter på MyHeritage, så vel som  programmet Family Graph. Infrastrukturen som Manor har bygget, var en sentral del av prosessen som gjorde at vi kunne lansere MyHeritage-appen til mobil og nettbrett.

“Vi utfyller hverandre,» sier Maor om broren sin. «Vi har forskjellige stryker som gjør at vi kan hjelpe hverandre. Jeg har alltid vært mer på den tekniske siden. Jeg er ikke så kreativ. Men om jeg trenger kreativ inspirasjon, vet jeg at jeg alltid kan gå til Maayan.»

Alltid interesse for data
Tvillingene har alltid hatt en stor interesse for datamaskiner. De fikk sin første datamaskin som seksåringer, og siden den gang var det ingen vei tilbake. Da de senere lærte seg å lage egne programmer, ble de bitt av basillen (noe vi slektsforskere lett kan relatere oss til), og de fortsatte å lære og å utvikle ferdighetene sine.

“Det er nesten dumt at ikke det er flere i familien som deler datainteressen vår,» sier Maayan spøkefult: «for da kunne vi ha jobbet med enda flere av familiemedlemmene våre!»

Flere tvillingpar i familien
Tvillingpar går i arv i familien til brødrene. I tillegg til Maor og Maayan, er det faktisk fire andre tvillingpar i den utvidede familien deres. Maor er selv far til tvillingdøtre.

«Å være en tvilling for meg er å ha en bror som står meg ekstra nært», sier Maor. «Vi har alltid vært gode venner og vi har nesten aldri kranglet. Vi har alltid hatt en god tone oss i mellom, men vi har også vært veldig fokuserte på å sette grenser, som at vi har hatt separate venner.»

Maayan er enig «Det kommer helt naturlig å jobbe sammen for oss. Da vi var barn, hadde vi valget med å ha egne rom – men vi ville helst dele rom», sier han.

Detaljer gav stort løft til slektsforskningen
I tillegg til datainteressen, har brødrene også en sterk interesse for slektsforskning. Mayaan hadde hatt en slektstre på MyHeritage lenge før han startet å jobbe her, men  det var ganske lite.Men da niesen hans spurte ham om hjelp  med et familieprosjekt på skolen for 2 og et halvt år siden, skjøt forskningen hans fart.

«Vi begynte med å legge til litt mer informasjon om personene som jeg allerede hadde i treet mitt. Og det var utrolig! Vi fikk Smart Mathces og Record Matches med en gang, og gjorde stadig flere oppdagelser“, sier Maayan.

Nå teller slektstreet deres nesten 2 400 profiler, og de har gjort noen utrolige oppdagelser om familien sin.

Maors kones slektsgren er et godt eksempel på dette.Hun kommer fra Usbekistan, og de var ganske så sikre på at de ikke ville finne mye om hennes slekt. Overraskelsen var derfor stor (og ekstra stor hos Maors svigerfar)  da de fikk treff med et annet slektstre. Som ved et trylleslag fant de bilder og detaljer som gikk flere generasjoner tilbake.

Historisk kjendis i slekta
En annen spennende oppdagelse var at brødrene greide å følge slekten sin lenger tilbake enn noen gang før. Familien har alltid visst at de stammer  fra den berømt forfatteren og rabbineren Shlomo Ganzfried, som levde  tidlig på 1800-tallet.

“Jeg vet at dersom man har en slags «kjendis» i familien, er det stor sjanse for at man finner flere slektninger på MyHeritage,» sier Maayan om forskningen.

«Jeg la til alt av informasjon som jeg fikk fra de andre i familien, og vi fikk et match med et tre som gikk tilbake til Rashi» (red kommentar: rabbineren Shlomo Yitzhaki, født 22. februar 1040 – død 13. juli 1105) «Jeg er ikke noen profesjonell slektsforsker, men MyHeritage gjør det så enkelt» . Familien er veldig glade, og de kunne nesten ikke tro det at MyHeritage hadde greid å spre familien deres så langt tilbake.

Internasjonalt miljø
I tillegg til å kunne jobbe sammen, setter tvillingene stor pris på å kunne jobbe sammen med mennesker fra over hele verden.
«MyHeritage er annerledes enn noe annet sted jeg har jobbet, sier Maor.

«Her får jeg virkelig følelsen av at arbeidet mitt betyr noe. Hver gang vi gjør en endring i programmenes kode, kan vi se at det har innvirkning på folks liv. En gang kom en bruker på besøk på kontoret vårt med en stor blomsterbukett for å si takk. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen»

Resten av familien er veldig glade for at Maor og Mayaan jobber sammen hos MyHeritage. Enkelte familiemedlemmer har vært til stor hjelp med å legge til bilder, informasjon og dokumenter i familietreet deres.  Brødrene deler nyheter og bloggposter fra MyHeritage med resten av familien, og de har en tradisjon med å samle hele familien rundt TVen når MyHeritage er på nyhetene.

“Hele familien vår er del av MyHeritage-familien» , sier Maor.

Lurer du på hvordan vi har det på jobb? Se flere bilder fra MyHeritage-kontoret her!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen