Sporet stopper på kirketrappen Kan du hjelpe å løse mysteriet om Lilly?

Sporet stopper på kirketrappen Kan du hjelpe å løse mysteriet om Lilly?

Prestefruen og jordmoren i Trondheim hadde sikkert andre planer denne dagen. Kanskje hadde hun avtaler med flere gravide sognebarn. Men den lille bylten som lå in en kurv på trappen gjorde at dagen – og resten av livet – ble helt annerledes enn hun hadde tenkt.

Det lille pikebarnet som lå på trappen kunne ikke ha vært mer enn noen uker gammelt. Hun var pakket inn i fine og dyre stoffer, tydeligvis av noen som ønsket henne vel. Under hodet hennes lå et tørkle, prydet med et monogram og sirlige broderte bokstaver: «My name is Lilly».

Pikebarnet ble tatt inn av det barnløse presteparet og ble døpt Lilly, akkurat som det stod på tørkleet. Hun var en gave fra gud, sa paret. Men det biologiske opphavet til den lille piken forble et mysterium – og er det fremdeles i dag.

mor og barn

En eksotisk sommerfugl i Trondheim
Lilly fikk en flott barndom i Trondheim. Hun ble en vakker kvinne, og hun fikk etter hvert en stor familie. Men fortiden var ikke noe Lilly snakket åpent om. Hun gikk under navnet Lill for å virke mer norsk. Og hun farget det ravnsvarte håret sitt brunt for ikke å skille seg ut.

Barnebarnet Elisabeth B var sytten år gammel da hun først  fikk høre historien om hvordan mormoren ble funnet på kirketrappen.

–Jeg hadde et sterkt bånd til mormor. Mommo og jeg var fortrolige til tusen og tilbake. Hun var et unikum. Og så vakker som hun var. Hun hadde mørkere trekk enn andre. Hun så nesten eksotisk ut, vil jeg si,  forteller Elisabeth.

Elisabeth Nitter

Tørkleet kan gi spor
Lilly hadde alltid med seg tørkleet som hun ble funnet med, men få fikk se det. Elisabeth B forteller at hun husker godt den dagen da mormoren fant det frem og fortalte henne historien som hun selv hadde blitt fortalt så mange ganger. Det gjorde inntrykk.

–Tørkleet var vakkert og forseggjort. Bokstavene var sirlig brodert, og det var tydelig at noen hadde gjort seg flid med det. Man kunne se at hun som hadde brodert det, sikkert moren hennes, hadde lagt kjærlighet i hvert sting. Det gjør at jeg er sikker på at hun stod like om hjørnet den morgenen, for å se med egne øyne at Lilly ble tatt inn og tatt vare på.

Står uten spor til Lillys opphav
Familien har lett etter spor om Lillys fortid i mange år, men uten hell. Nå håper Elisabeth at noen i MyHeritage-fellesskapet kan hjelpe henne med å finne ut mer.

–Jeg skulle gjerne ha funnet ut mer om Mommo og min egen opprinnelse, men alle spor stopper der på trappen. Hun må ha blitt født rundt 1907 eller 1908 – mest sannsynligvis i mai en gang. Tørkleet er det eneste sporet jeg har om Mommos biologiske opphav, forteller Elisabeth.

Elisabeth B

Italiensk kongeslekt?
I dag er dessverre tørkleet borte. Elisabeth lurer på om mormoren kanskje fikk det med seg i graven. Men selv uten det fysiske tørkleet, har tøystykket gitt noen ledetråder.

–Monogrammet er et båtmonogram som ligner på symbolet på det italienske kongeskipet. Kanskje hun ble satt i land av noen som fikk et uekte barn om bord, undrer Elisabeth, og fortsetter:
–Jeg fylles av en fortvilelse ved tanken på den ukjente moren hennes, min oldermor.  Noe forteller meg at oldemor hadde gode hjelpere ombord på båten. Barnet ville ikke få det godt der det kom fra. Hun ønsket det beste for datteren. Og det tror jeg hun fikk.

At den broderte beskjeden om pikens navn er på engelsk er nok et spor i retning av at Lilly kom til Trondheim fra utlandet. Og Elisabeth har flere anelser. To av hennes egne døtre har arvet sin oldemors mørke trekk.

–De ser ut som prinsessene av Monaco. Mørke trekk og mørkt hår. Mange har spurt meg hvor vi har adoptert dem fra, forteller Elisabeth med en latter.
–Men de er mine, altså. Eller kanskje det er rettere å si at de er Mommos? For det er åpenbart hvor de har arvet de vakre trekkene fra, forteller Elisabeth.

Kan du hjelpe Lillys etterkommere?
Har du noen tips til Elisabeth B. og familien? Hvordan bør de gå frem i sin søken etter Lillys røtter? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor, eller på Facebook-siden vår – så overbringer vi dem til Elisabeth og familien hennes.

Lilly het Wahl Hansen til etternavn, og giftet seg  med Finn W Gjersøe.  Det er usikkert om hun  beholdt pikenavnet etter giftemålet.
Hennes registrerte fødselsdato er  29  mai 1908, og hun døde 25.  juli 1994.

Vi krysser fingrene for at mysteriet kan bli løst -eller at familien kan få noen nye ledetråder med deres hjelp.

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Nina Nordby

  juni 22, 2016

  Skjedde det noe spesielt i Trondheim 9 mnd före barnet ble funnet? Kanskje gamle aviser kan avslöre noe? En båt, et sirkus, storfint besök?

  Jeg ville også tatt en DNA test for å se om den kunne gi noen spor

  • Trine

   juni 23, 2016

   Det er et godt tips – kanskje det kan få Elisabeth på riktig vei? Tusen takk!

   Med vennlig hilsen Trine

 • Lillian Marie Aarholt

  juni 22, 2016

  En DNA prøve kunne kanskje være et utgangspunkt. Hvis monogrammet tilhører en gammel kjent familie må vel det kunne spores.- Hvorfor ikke ta kontakt med en klarsynt? Hun vil antagelig kunne hjelpe et godt stykke på vei.-Historien om mormor er jo så spesiell. Jeg håper inderlig dere må få et svar. Vi som driver med slektsforskning forstår hvor viktig det er å finne sine biologiske røtter. Jeg ønsker dere lykke til!

  • Trine

   juni 23, 2016

   Tusen takk, Lillian!
   Jeg bringer tipsene dine videre til Elisabeth!
   Med vennlig hilsen Trine

 • Trond Bækkevold

  juni 23, 2016

  Dette mysteriet er vel i prinsippet uløselig med tradisjonelle slektshistoriske metoder. Her kan en DNA-test være til nytte, men suksess vil jo avhenge av at noen av oldemors slekt har, eller kommer til å teste seg. Ta kontakt med Norgesprosjektet for rådgivning. Les mer og finn kontaktdetaljer på

  • Trine

   juni 23, 2016

   Tusen takk for tips, Trond!
   Jeg tar med meg tipset ditt til Elisabeth!

   Med vennlig hilsen Trine

 • Venche Reiersgård

  juni 23, 2016

  Denne saken har blitt delt på Slektshjørnet på facebook. Der er det en dame som har funnet en pike i Trondheim i FT 1910. Dette er hva hun skriver og Hun heter Reidun Moen «Kanskje er historien blitt gjort litt mer «mystisk» med årene… Vrient å lete uten å vite hvilket etternavn Lilly brukte. Men jeg fant dette pleiebarnet hos en jordmor. Men hun er født i 1904 – og jeg har ikke sjekket hvor det eventuelt ble av henne.» Barnet heter Lilli Misher. Dette er hva som står i FT 1910 :
  P.nr.

  H.nr.

  Namn

  Alder/født

  Fødestad

  Familiestilling

  Sivilstand

  Yrke

  Bustatus

  001 01 Anna Norvik 10.04.1855 Ytterøen hm ug Jordmor b
  002 01 Lilli Mischer 15.06.1904 Trondhjem Pleiebarn ug b
  003 01 Anna Arentsen 14.11.1890 Ibbestad tj ug Tjenestepige b.
  Bustad (bygard/hus/tomt)

  B.nr.

  Namn

  Bydel

  Gardnr.

  Hustype

  Tal personlister

  Personar til stades

  Heimehøyrande personar

  0019 Kongens gate 57 vaaningshus 2 4 4.

  Piken er også funnet i Kirkeboka for Trondheim : SAT, Ministerialprotokoller, klokkerbøker og fødselsregistre – Sør-Trøndelag, 601/L0060: Ministerialbok nr. 601A28, 1904-1925SAT, Ministerialprotokoller, klokkerbøker og fødselsregistre – Sør-Trøndelag, 601/L0060: Ministerialbok nr. 601A28, 1904-1925 […]

  Filter:

  Fødte og døpte (1904-1915) Øverst på venstre side m/fødsel Lilly Margareta (tror jeg det står) 15/6-04 og hjemmedøpt 5/8-04. uekte født. Foreldre Hotellpike ……….Nilssonf. 1877 i Østersund og ungkar Ingeniør Meyer. foreldrenes bolig Østersund. Hjemmedøpt av og med vitner : Jordmor Anna Nordvig, Barnets mor. Hjemmedøpt av ……………………… vanskelig å tyde for meg. Får ikke til å legge til link fra FT 1910 eller kirkebok her, men håper dette kan være til hjelp for hun som leter.

  • Trine

   juni 23, 2016

   Tusen takk for god hjelp, Venche! Vi og Elisabeth setter stor pris på all hjelp vi kan få, og jeg videresender funnet ditt til henne.
   Vi krysser fingrene for at dette er riktig Lilli 🙂

   Med vennlig hilsen Trine

 • Reidun Moen

  juni 23, 2016

  heisann

  innlegget er linket inn på facebook-gruppen «slektshjørnet»
  Men det er for lite opplysninger til å kunne finne Lilly. Man burde minst vite hva hun brukte som etternavn.

  • Trine

   juni 23, 2016

   tusen takk for godt innspill, Reidun.
   jeg gir beskjed til Elisabeth, og kanskje kan mer informasjon føre til at familien endelig får et gjennombrudd!

   Med vennlig hilsen Trine

 • Gunn Elin Bye Pedersen

  juni 23, 2016

  De kan kanskje undersøke dette nærmere

  • Trine

   juni 23, 2016

   Oi! Dette kan kanskje være et gjennombrudd! Tusen takk hjelpen din, Gunn Elin!

   med vennlig hilsen Trine

 • Reidun Moen

  juni 23, 2016

  Det hadde vært flott å vite hva Lilly brukte som etternavn, da det gir oss mulighet til å finne rett Lilly, og ikke henge oss opp i spor som er helt på villstrå

 • Venche Reiersgård

  juni 23, 2016

  Hei igjen. Her er flere tips Elisabeth kan gjøre…. Postet på Facebook siden Slektshjørnet av Mariann Stokken, Er DNA test forsøkt? Då kan ein vel (slik eg har forstått det) få opplysningar om kva land opphavet er frå.

  Her er en til, postet av Mariann Stokken, Her er ei Lilly, ho ligg begravd på Havstein, Trondheim. Lilly Dahl f.19.03.1907-d.21.01.1991.

  Denne også, postet av Reidun Moen For å kunne finne utav det må vi vite hva Lilly hette til etternavn. Lilly som jeg fant, og som var pleiebarn hos en jordmor hette Meyer. Hun har jeg funnet konfirmert og gift. Begge foreldrene oppgis i kirkebøker. Hun er også å finne på gravminner. Hun giftet seg Torbjørnsen.

  Lilly som ble funnet i FT 1910 er også funnet i kommunal FT 1925, Trondheim.
  Husstandsmedlemmer

  P.nr.

  H.nr.

  Navn

  Alder/født

  Fødested

  Familiestilling

  Sivilstand

  Yrke

  Bostatus

  001 00 Lilly Augusta Meyer Norvik 15.06.1904 Trondheim ug Pleiedatter
  002 00 Ingeborg Anna Norvik 10.04.1855 Ytterøen i Nordre amt ug Forhenv. Strindens Jormor, nu Pensionær
  Bosted : Bergsli gate 13 ilen, Leilighet 2 etg. L.nr. 4 B.nr. 148.

 • Nina Nordby

  juni 23, 2016

  Jeg har en annen teori, men vil först ha litt flere fakta å gå etter. Navn/dåpsdato/dödsdato.

 • Nina Nordby

  juni 23, 2016

  Lilly Mischer er i 1925 Lilly Augusta Meyer Norvik. Hennes far oppgis ved giftemål å väre Paul August Meyer. Mye som avviker her med gitte opplysninger om Lilly/Lill. La oss ikke glemme hennes mer eksotiske utseende samt det engelske broderiet i kurven

 • Nina Nordby

  juni 23, 2016

  Brikkene faller (kanskje) litt på plass. Det finnes ingen ellers i folketellingen med navnet Mischer, men tar jeg ikke helt feil står Mischer for blanding. Misch er også knyttet til romani-misch-dialekt. Det demrer kanskje litt? Innspill?.

 • Venche Reiersgård

  juni 24, 2016

  Når Lilly Augusta inngår ekteskap i 1929 med Leif Torbjørnsen, står hennes far innskrevet som Paul August Meyer.

  Jeg har gjordt et søk på Family search, der finner jeg dette :
  Attach to Family Tree

  Paul August Meyer

  Deutschland Geburten und Taufen

  Name Paul August Meyer
  Event Date 1871
  Gender Male
  Birth Date 15 May 1871
  Birth Year 1871
  Christening Date 04 Jun 1871
  Christening Place EVANGELISCH, HEEPEN, WESTFALEN, PRUSSIA
  Father’s Name Theodor Meyer Or Obersiebrasse
  Mother’s Name Elise Prott
  Disse opplysningene er fra : (Germany Births and Baptisms, 1558-1898)
  Link til Family search :
  Når Lilly Augusta dør, skal det i dødsannonsen dette : postet på Slektshjørnet på Facebook av Ragnhild Brænd, I dødsannonsen til Lilly Augusta Meyer gift Torbjørnsen, går det fram at et av barnebarna heter nettopp Elisabeth.
  Den er ikke blitt lagt ut ennå, men legger den her når den kommer..

  • Trine

   juni 27, 2016

   Tusen takk for god hjelp fra deg, Venche!
   Jeg videresender informasjonen til Elisabeth, og jeg krysser fingrene for at dette kan være et gjennombrudd for henne og resten av familien.
   Med vennlig hilsen Trine

 • Venche Reiersgård

  juni 24, 2016

  Her har jeg funnet Lilly Augusta. 1051049 Lilly Augusta Torbjørnsen født: 1506 1904. Begravet dato 0705 1975. Felt 56, Rad CA, Grav nr. 02. Sted : Tilfredshet Trondheim.
  I samme grav ligger hennes mann Leif, begravet 7/11-1939.

  • Trine

   juni 27, 2016

   Tusen takk god hjelp fra deg, Venche,
   Jeg overbringer informasjonen til Elisabeth, og krysser fingrene for at dette kan være et nytt spor i søken hennes.
   Med vennlig hilsen Trine

 • Nina Nordby

  juni 24, 2016

  Vil gjerne ha en tilbakemelding 🙂

  Om dette er den rette Lilly har nok historien kanskje forandret seg med tiden. Vi har en jordmor, men mangler en prest. I 1910 finnes det en Bernt Krogh Meyer i Trondheim. Han er prest. Hvisomattedersomatte….. Finnes det noe bånd mellom Paul A.Meyer og presten?

  • Trine

   juni 27, 2016

   Hei Nina, og tusen takk for god hjelp!
   jeg skal be Elisabeth ta en titt på dette. Dersom det er ok for deg, setter jeg gjerne Elisabeth i direkte kontakt med deg – flott om du kan gi oss tillatelse til å gi henne e-postadressen din om det er ok for deg.
   med vennlig hilsen Trine

 • Venche Reiersgård

  juni 24, 2016

  Det er en del som ønsker at Elisabeth gir en tilbakemelding til alle oss på Slektshjørnet, om det er riktig dame vi har funnet Lilly Augusta Meyer (gift Thorbjørnsen) 1904 – 1975. Dødsannonsen er blitt lagt ut på Slektshjørnet, får dessverre ikke til å legge ved bilde her…

  • Trine

   juni 27, 2016

   Tusen takk for gid hjelp og gode tips, Venche.
   Vi skal be Wenche ta en titt på lenken for å bekrefte/avkrefte om det er riktig Lilly dere er på sporet av.
   Med vennlig hilsen Trine

 • Hanne

  juni 24, 2016

  Barnebarnet Elisabeth vet kanskje når mormor dør og hva hun heter som gift? Vanskelig å finne ut noe mer uten flere opplysninger. Hva het datteren som er mor til Elisabeth og når er hun født? Hvem var Lilly gift med?

  • Trine

   juni 27, 2016

   Hei Hanne –
   Elisabeth ønsket ikke å gå ut med denne informasjonen i dette blogginnlegget, men hun har selvsagt denne informasjonen tilgjengelig.
   Jeg vil videreformidle kommentaren din til henne.
   Med vennlig hilsen Trine

 • Reidun Moen

  juni 24, 2016

  Prøver meg her igjen. Hvis den Lilly som ble kallet Meyer, og som senere giftet seg Torbjørnsen er rett – så har jeg kanskje flere spor på foreldrene. Kontakt meg gjerne på mail:)

  • Trine

   juni 27, 2016

   Tusen takk, Reidun,
   Jeg ber Elisabeth kontakte deg på e-post – og vi krysser fingrene for at vi kan ha funnet noen nye spor i saken!
   Med vennlig hilsen Trine

 • Trine

  juni 29, 2016

  Oppdatering fra MyHeritage:
  Vi har fått en rekke innspill og gode tips til Elisabeth, og alle kommentarer sendes til henne etter hvert som de kommer inn.

  Vi har nå også oppdatert artikkelen med Lillys etternavn og fødsels- og dødsdato, og vi håper at dette kan bidra til et gjennombrudd i mysteriet.

 • Ellen T.

  juni 30, 2016

  Angående Lilly sitt noe utenlandske trekk.
  I FT 1900 og 1910 bor det en italiensk innvandrer slekt i Trondheim. Skal ikke nevne noen navn eller mer om de men det kan det passe at noen av barna ev losjerende kan ha barn født rundt de årene det antas at Lilly er født.
  Gir gjerne flere detaljer på Mail.
  Vennlig hilsen Ellen

 • Per Erik Bekken

  juni 30, 2016

  Hvorfor skal noen her komme med annet årstall på fødsel og død når barnebarnet har opplyst om at hun er født i 1908?? Vi skal vel hjelpe og ikke forvirre. Likedan vet Elisabeth hvem hun var gift med og navn på barn. Dette er lite å surre i- Holder vi oss til fakta klarer vi kanskje å hjelpe. Jeg vil anbefale ei god venninne av meg. Lena Ranehag som er Nordens mest sikre synske…Kan formidle kontakt om ønskelig.

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Barn: Lilly
  Mor: Gift kvinne Hansine Grinde Mathisen (?). Faren står det bosatt i Loppevold, Nordreisa og Finnmarken på tror jeg.
  Hun er født 29.05.1908
  Så hvis hun ble funnet 26.06.1908 var hun kanskje nettop døpt..
  nr. 24

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Her er mora i folketellingen i 1910, der står det også at hun er født 24.06.1874 i Lopvold Tromsø.
  At mora er Hansine Grinde/Grindheim f. Mathisen er det vel ingen tvil om siden hun også er oppført som mor ved Lilly Wahl Hansens konfirmasjon.
  Mora i 1910:

 • Thommy

  juni 30, 2016

  Nå er det vel noe som der på at dette ikke er Lilly som er født i 1904. Om hun ble funnet i 1908, og var noen uker gammel. Det er relativt stor forskjell på en noen uker gammelt barn og en 4 åring.

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Tellingen 1925: Med mann og andre barn:

  Ragnhild Brænd skriver på Slektshjørnet: Hansines datter Bertha gifter seg med en danske, og Hansine dør i Danmark i 1954. og la ved bildet fra dødsannonsen fra Adresseavisen 27.01.1955.
  Hun døde 22 desember 1954 i Randers, Danmark. Datteren Berha har da Hanne og Anthon Lorenzen, Randers, Jylland under seg i annonsen, så da er vel Hanne Lorenzen niesen til Lilly. Paula, den andre datteren er ikke nevnt i annonsen.

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Lillys mor Hansine med foreldre i 1875 tellingen:

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Lillys mor Hansine sin dåp:

 • Kaya

  juni 30, 2016

  OGså står det jo at far hennes heter Far: Snedker gift, Peter Nilsen Børli i følge konfirmasjonen, så dette mysteriet her var ikke veldig mystisk?

 • Kaya

  juni 30, 2016

  Fant dette på nett, det er datteren Hanne (hun i dødsannonsen, datter av Bertha) som har svart på en annen etterlysning og ber folk kontakte henne ved ønske om kontakt)

  Med venlig hilsen
  Hanne Jessen, f. Grindheim

 • Kirsten Pedersen

  juni 30, 2016

  Hei.
  Jeg har funnet gravstedet for Finn Weyer Gjersøe og Lilly Wahl Gjersøe på Tønsberg gamle kirkegård. Videre Lillys dåp og konfirmasjon i Vår Frues krk. i Trondheim, vielsen samme sted. Hennes mor og Lilly selv finner jeg også i folketellingen 1910.
  Har notert ned og kopiert noe fra internett som jeg veldig gjerne sender. Datoene stemmer med det jeg har «funnet». Kanskje det er rett spor…

 • Liv Vardeberg

  juni 30, 2016

  slektsforum til DIS- Norge . Da kan barnebarnet får hjelp til å tyde prestens navn !

 • Kirsten Pedersen

  juli 1, 2016

  Hei igjen.
  Fant på Gravminner.no gravstedet til Lilly Wahl Gjersøe og Finn Weyer Gjersøe på Tønsberg gamle kirkegård. Likeledes fant jeg Lillys dåp, konfirmasjon og vielse i kirkebøker i Trondheim, samt både henne og moren i FT 1910… Datoer stemmer. Kan det være rett spor ? Ta kontakt på mail, og jeg sender gjerne det jeg har funnet.

 • Arne

  juli 1, 2016

  Hei.
  Jeg har funnet når Lilly er døpt og konfirmert. Begge steder finner vi opplysninger om mor og far. Siden jeg oppfatter at navnene er sensitive for familien det gjelder, skriver jeg det ikke her. Send meg en epost adresse så sender jeg det direkte til Elisabeth eller deg Trine så du kan videresende det.

  • Trine

   juli 7, 2016

   Å, nå blir hun nok glad!
   jeg skal sende henne e-postadressen din, Arne!

   Med vennlig hilsen Trine

 • Kaya

  juli 1, 2016

  Dette er ikke noe mysterium lengre, så hvorfor ikke stoppe tråden og la folk bruke tid på andre som trenger hjelÅ Send Elisabeth inn på facebook gruppen Slektshjørnet, der har vi kartlagt hele slekten hennes omtrent nå 😉 Telf og mail til Lillys søsterbarn har du også fått så her er det vel bare å ønske Elisabeth lykke til og kose seg med nye slektninger?

  • Trine

   juli 7, 2016

   Hei Kaya, og takk for svar fra deg.
   mysteriet om hennes biologiske opphav er fremdeles et mysterium, men vi har sendt tipsene dine videre til Elisabeth.
   Tusen takk for gode innspill – og ha en flott sommer!

   med vennlig hilsen Trine

 • Kaya

  juli 1, 2016

  ..og på digitalmuseet på nettet er det forresten bilder av slektningene hennes, søk på Flatvoll, Nordreisa.

 • Kaya

  juli 1, 2016

  og ellers kan hun lese om de i bygdeboka Nordreisa, ligger ute på nettet, Stedene: Loppevold og Flatvoll. 😉

 • alexander gjersøe

  oktober 18, 2016

  Hei, Lilly var min farmor også, og Elisabeth er kusinen min. Jeg har kommet til bunns i denne saken for noen år siden. Lilly ble født utenfor ekteskap av Hansine Grindheim og en snekker Peter Nilsen Børli. Hansine bodde i Trondheim da hennes mann Johannes Grindheim sonet 5 års straffearbeid for brannstiftelse i Narvik. Farmor ble derfor satt bort rett etter fødsel. Men hun hadde flere halvsøstere (som jeg har sett bilder av og som er helt like farmor). Hansine flyttet senere til Danmark hvor hun døde. Jeg har vært i kontakt med hennes barnebarn der borte, og også fått tilsendt bilder av farmors biologiske mor (som også er veldig lik min farmor). Så dessverre ingen prinsesser fra Monaco, men en gift tjenestepike som havnet i uløkka, og en snekker som også hadde flere barn på sin kant….