Alt var mye bedre før i tiden – eller?

Alt var mye bedre før i tiden – eller?

Det virker som om alt var bedre før. Dagene var lengre. Været var finere, vintrene mer snørike og somrene uten ende. Vi brukte tid sammen med familien. Vi snakket sammen og delte erfaringer med hverandre – langt fra dagens virkelighet der familien sitter begravet i hver sin lille dataskjerm.

Vel, døgnet har vel aldri hatt flere enn 24 timer (eller et sted mellom 23 og 25, om man skal være eksakt). Og folk hadde ikke mer fritid. Det føles kanskje bare slik, fordi vi ikke måtte gjøre så mye på en gang før.

Det som er sant, er at verden endret seg da internettet kom. Og mange av oss er en truet art: vi er den siste generasjonen som husker hvordan verden var før internettet kom.

Men dette er ikke en klage over at alt var mye bedre før. For internett har gitt oss en rekke fordeler – spesielt til oss som driver med slektsforskning:

Om en tar slektsforskning som eksempel, er det åpenbart at internettets inntog har gjort herdagen bedre – ikke verre. Før måtte vi reise fra arkiv til arkiv, bibliotek til bibliotek og museum til museum for å samle sammen inforrmasjon om slekten. Vi stirret på mikrifilmer til øyet ble stort og rødt – og hvite hansker ble tatt av og på under streng overvåking av årvåkne arkivarer med falkeblikk.

Slektsforskning har aldri vært enklere siden internettet kom for å bli. MyHeritage og andre slektsforskningssider på nettet gjør mye av grovarbeidet for deg, og du kan sitte hjemme i din egen stue mens du undersøker primærdokumenter fra hele verden.

Vi har kommet langt siden verden var analog, og jeg tror vi med sikkerhet nå kan si at internettet har kommet for å bli (selv om Leif Osvold dømte det til en flopp Dagens Næringsliv i 1996)

Husker du den tidligste tiden med verdensveven, som vi kalte det den gang? Husker du lyden av oppkoblingsmodem over telefonlinjene? Lyden av den velkjente tonen? Nysjerrigheten etter å se et bilde som lastet ned linje for linje for linje for linje…. ?

I dag er det en selvfølge at vi har internett. Og vi har aldri sett tilbake. Eller har vi`?

Hvordan har livet ditt endret seg etter at internettet kom?
Har verden blitt bedre eller verre?

Vi vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet!