Er slektningene dine i slekt? Ikke registrer dem dobbelt!

Er slektningene dine i slekt? Ikke registrer dem dobbelt!

Mange av oss har oppdaget at besteforeldre, oldeforelder eller andre i slekta vår er i familie med hverandre. Beste- og oldeforeldre er kanskje tre- eller firmenninger – eller til og med fetter/kusine.
Aller først: Dette er ikke noe merkelig. Å inngå ekteskap med fjerne (og noen ganger også nære) slektninger var svært vanlig om man går litt tilbake i tid. Det vil faktisk være langt mer uvanlig om du har et stort familietre der det ikke er noen som er i slekt med noen på en annen gren i treet ditt.

Men utfordringen for mange er: hvordan legger deg dette inn i slektstreet mitt på MyHeritage uten å skape forvirring? DET har vi selvsagt en løsning på!

Ukjente damer Ealing ca 1900

Dobbeltregistrering skaper feil
Følger du fremgangsmåten som beskrevet nedenfor er du sikret at personkortene vises på rett sted i treet ditt-  samtidig som selve informasjonen om personen ikke blir duplisert. Og dét lar deg unngå en masse krøll!

Å legge inn samme person i treet flere ganger kan jo også skape krøll i slektstreet ditt, forårsake feil i statistikken over slekta di, gi et galt inntrykk når du skriver ut treet ditt, eller lager en slektstbok – og det kan også få store konsekvenser for andre om de får SmartMarches eller Instant Discovery-treff med ditt tre.

 

slektskap-mellom-soskenbarn

I skjermbildet ovenfor ser du hvordan slektstreet vises om det er et giftemål mellom to søskenbarn. Selve profilkortene vises to ganger i treet (Kara Kennedy og Patrick Joseph Kennedy II) – men informasjonen er ikke duplisert. Det er lett å se at profilen vises to ganger i treet – da kortet er merket med en tydelig x2 i øverste høyre hjørne.

Ikke legg inn en person to ganger
La oss si at besteforeldrene dine var tremenninger. Mange løser dette ved å legge inn personene to ganger i slektstreet sitt – en gang i hver slekts-gren – slik at de forekommer «der de hører hjemme» i oversikten i treet. Ikke gjør dette. Vi har en langt bedre løsning!

I stedet knytter du familiegrenene til besteforeldrene dine sammen med sin felles slektning -som du allerede har registrert i treet ditt-

På denne måten vil det lages en automatisk kopi av profilkortet – men uten at informasjonen dupliseres. Du ser duplikatet tydelig merket med x2 på profilkortet , slik at det er lett å se at personen forekommer to ganger i treet ditt.

Sånn gjør du det:

 1. Bygg slektstreet ditt som normalt til du kommer til personene som er i slekt med en annen i treet ditt. I stedet for å registrere en ny person i neste ledd –  Klikker på profilkortet til personen slektstreet ditt.
 2. I boksen som dukker opp til venstre i skjermen, klikker du på ikonet som er merket «… mer». I menyen som nå dukker opp som en rullegardin nedenfor , klikker du på «knytt til eksisterende person».koble-til-ekssterende-person
 3. I ruten som nå dukker opp, velger du å legge til en forelder
 4. Begynn å skrive navnet til stammoren/stamfaren/forfaderen/formoderen du vil knytte personen til, og personen vil dukke opp som et valg i feltet nedenfor.koble-til-eksisterende-person-2
 5. Klikk OK år du har funnet riktig navn. Når du nå kommer tilbake til slektstreet ditt, vil du se at personkortene vises på rikktig sted i begge grenene – men at kortet er merket med en liten «x2» i øverste høyre hjørne. Dette betyr at selve kortet er kipiert – men informasjonen peker til den samme personprofilen. Derfor, sulle du klikke på ett av kortene og endre informasjonen om vedkommende i én slektsgren – oppdateres informasjonen om samme person i den andre grenen.

Så enkelt er det – Personene vises riktig i treet ditt   – helt uten behov for forvirrende og ødeleggende duplikater!

 

 

 

 

 

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Berit Helene Berg

  oktober 30, 2016

  Skjermbildet «Giftermål mellom slektninger» vises ikke lenger i blogginnlegget. Skulle gjerne sett dette bildet.

  • Trine

   november 1, 2016

   Oisann! Det forsvant visst da vi flyttet bloggen til det nye designet! Tusen takk for at du sa fra – og nå er det på plass igjen 🙂
   Takk for hjelpen!
   Med vennlig hilsen Trine

 • Gerd Edel Jargren

  november 15, 2016

  Jeg har hatt store problemer med hvordan jeg skal registrere min mormor og morfar som er onkel og niese.
  Kan jeg bruke denne fremgangsmåten?

  • Trine

   november 21, 2016

   Hei Gerd Edel! Ja, dette er akkurat denne fremgangsmåten du bør bruke!
   Med vennlig hilsen Trine

 • Ellen lund

  februar 2, 2017

  godt tips