Slektsforskerdagen 2016 – se bildene!

Slektsforskerdagen 2016 – se bildene!

Over 400 slektsforskere fra hele regionen møtte opp til Slektsforskerdagen i Oslo  på lørdag. Dagen ble arrangert av Slekt og Data i samarbeid med Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo og Oslo byarkiv. Og vi i MyHeritage var selvsagt også på plass!

 

Gunnar fra MyHeritage på vei inn i riksarkivbygningen. Klikk på bildene for å se dem i større utgave.

Gunnar fra MyHeritage på vei inn i riksarkivbygningen. Klikk for å se bildet i større versjon.

Det var stor pågang da dørene åpnet for publikum.

Det var stor pågang da dørene åpnet for publikum. Klikk for å se bildet i større versjon.

 

Oslo-været viste seg fra sin beste side, men det fine turværet la ingen demper på oppmøtet. Køen var lang da dørene åpnet, og foredragssalen ble fort full. Faktisk ble det så stor pågang at det kun var ståplasser igjen til åpningsforedraget som ble holdt av statsarkivar Lars-Jørgen Sandberg.

Temaet for årets Slektsforskerdag i Oslo var «Kilder til kvinnenes historie», og foredragene i Wergelandssalen var svært populære. Programmet inkluderte blant annet foredrag ved lege og genetiker (og tidligere leder i Slekt og Data Oslo/Akershus) Carl Birger van der Hagen, konservator ved Norsk teknisk museum Ingebjørg Eidhammer og Statsarkivets arkivar Jolanta Akre.

 

Foredrag

Hvilke historier gjemmer seg bak dette mønsteret? Klikk på bildet for å se det i større utgave.

Slektforskerdagen 2016 - forelesning 3

Tilhørerne følger engasjert med. Klikk på bildet for å se det i større versjon.

 

På MyHeritage-standen i andre etasje var det yrende liv hele dagen, og vi setter stor pris på at så mange tok seg tid til å hilse på oss. Vi vil gjerne takke hver og en av dere, og vi håper at dere fikk like god nytte av samtalene våre som vi gjorde.

Fordi MyHeritage er en nett-basert tjeneste, er det jo ikke så ofte at vi får muligheten til å treffes ansikt til ansikt med dere brukere – så tusen, tusen takk for all ros og ris, gode innspill og spennende slekts-samtaler! vi tar med oss alle innspill og forslag videre, og vi gleder allerede til neste års Slektsforskerdag!

Trine ønsket velkommen til Myheritage-området ved kafeen i andre etasje.

Trine ønsket velkommen til MyHeritage-området ved kafeen i andre etasje.

Slektsforskerdagen er en unik møteplass for slektsforskere – både de som er mer erfarne og de som nettopp har begynt med å kartlegge familiehistorien sin. Men det som er flott, er at alle lærer av hverandre. Alle deler av sin kunnskap og gjør alt de kan for å hjelpe hverandre. Og det gjelder uansett om det er erfarne eller helt ferske slektsforskere. Alle har noe å bidra med når det kommer til slektsforskning, og denne kunnskapsdelingen gjør at slektsforsknings-miljøet er inkluderende på en måte som svært få andre miljøer kan hevde.

Slektforskerdagen 2016 - MyHeritage-teamet

Tusen takk til alle dere som kom og hilste på oss under Slektsforskerdagen i år! Vi ser allerede frem til neste år!

I tillegg til å svare på spørsmål fra brukere, gi informasjon og demonstrasjoner av MyHeritage, det nedlastbare programmet Family Tree Builder og mobil-appen vår, inviterte vi også til en uformell konkurranse på MyHeritage-standen.

Alle som kom innom oss fikk et flott MyHeritage-handlenett, samt et gratis lodd i vårt store lotteri . Hovedpremien var et nettbrett fra Lenovo, og det var stort oppmøte da vinneren skulle annonseres klokken 15.00.

Nettbrett blir stadig mer vanlig som et tilleggverktøy til slektsforskning på datamaskin eller Internett. Har du lastet ned MyHeritage-appen til et netbrett, er det et fantastisk verktøy for å drive med slektsforskning mens du er på farta. Er du i familieselskap, er det lett å ta frem nettbrettet for å vise slektstreet og statistikk over slekta.

Du kan registrere ny informasjon om slektninger og forfedre med noen raske fingersveip –  og det er lekende lett å legge til nye familiebilder i treet ditt rett fra nettbrettet. Bilder lastes opp på riktig sted i familietreet ditt bare sekunder etter at du har trykket på utløserknappen – slik at du har alle bilder lagret på ett sted. Og i tillegg kan du også ta opp lyd for å dokumentere familiehistoriene deres. Og lydinnspillingen? den lastes automatisk opp i familietreet ditt, slik at du kan finne det og dele det med resten av familien!

Vinneren av lotteriet ble……… Mette!  Det var spesielt moro å gi ut premien til akkurat henne – da hun ikke hadde noe nettbrett fra før. Vi gratulerer så mye og håper at du får mange spennende stunder med MyHeritage-appen på nettbrettet!

Mette ble den heldige vinneren av hovedpremien i lotteriet på MyHeritage-standen: et nettbrett som er helt perfekt til slektsforskning på farta!

Mette ble den heldige vinneren av hovedpremien i lotteriet på MyHeritage-standen: et nettbrett som er helt perfekt til slektsforskning på farta!

Vi hadde en fantastisk morsom dag på Slektsforskerdagen i Oslo. Igjen – tusen takk til organisatorene i Slekt og Data, til Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo og Oslo byrarkiv. Og tusen takk alle dere som kom innom oss for en prat. Vi setter svært pris på innspill, spørsmål, forslag, kritikk og tilbakemeldinger. Og så sier vi ikke nei til roser heller, selvsagt 🙂

Leder for Slektsforskerdagen, Svein L Rasch, delte ut vakre roser til alle utstillerne på dagen. Tusen takk :-)

Leder for Slektsforskerdagen, Svein L Rasch, delte ut vakre roser til alle utstillerne på dagen. Tusen takk 🙂

Vi gleder oss allerede til neste års Slektsforskerdag! Og vi håper at vi sees da!
 

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • knut arthur egelie

    november 15, 2016

    excellente