Årets julekalender er i gang!

Kommentarer9

Hver dag i desember åpner vi en ny luke i MyHeritage-kalenderen her på bloggen, på Facebook og på Twitter. Bli med og vinn!  Du ser dagens spørsmål – samt vinnerne av tidligere luker nedenfor!

Vet du svaret på dagens luke? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet nederst i denne saken, skriv en kommentar på Facebook-innlegget eller svar på Twitter-meldingen vår – så er du med i trekningen!

 

Vi trekker en vinner av et hendig MyHeritage handlenett hver dag. Alle dagsdeltakere er med i den store juletrekningen, der en heldig vinner får ett års gratis komplett-abonnement på MyHeritage! Og husk! Desto flere luker du svarer riktig på – jo større blir vinnersjansene dine!

Se nederst i saken for konkurranseregler!

Første desember: 

luke1

Vet du svaret? Det gjorde Irene J.K.H Bjørtomt! Gratulerer!
Hun visste at det er hele 85 millioner 925 tusen 484 MyHeritage-medlemmer verden over!
Vi gratulerer og sender advent-nissen i din retning med en liten overraskelse fra oss i MyHeritage Norge 🙂

Andre desember

luke2

Og svaret er DANMARK! Vil du lære mer om disse kildene, kan du lese mer om hvorfor det er deilig å være dansk-ættet på MyHeritage.

Vi fikk inn en rekke svar på Facebook, Twitter og her på bloggen – og den heldige vinneren som ble trukket ut av hatten er (trommevirvel og dumbjellesolo) Ann-Kristin Paulsen, som skrev riktig svar på Facebook-siden vår. Vi gratulerer på det varmeste!

Tredje desember
luke3

Vi var i det internasjonale hjørnet lørdag tredje desember – og svaret er at MyHeritage finnes på hele 42 språk! Det var det svært mange som visste, men det var Terje Michelsen som stakk av med dagspremien! Vi gratulerer på det varmeste, og et flott MyHeritage-handlenett er på vei til deg med nisseposten!

 

Fjerde desember

luke4

Et flott slektstre i glass og ramme er en perfekt julegave til familiemedlemmer. Og på MyHeritage kan du velge mellom hele 18 ulike designvarianter. Og det er helt gratis! Det visste Merethe Dokken Isebakke, og vi gratulerer så mye! En overraskelse er på vei til deg i posten!

 

Femte desember

luke5

Det var svært mange som svarte riktig på spørsmålet denne dagen  – og blant dem som svarte at gratisprogrammet heter Family Tree Builder var ….. Nina Johanson-Granli! Vi gratulerer på det varmeste og ber adventsnissen ta med en ekstra overraskelse til deg i julestria!

6. desember

luke6

Den splitter nye DNA-testen vår heter MyHeritage DNA! Det var det veldig mange som visste – og det gjør oss selvsagt veldig stolte! Vi har arbeidet dag og natt for å få vår egen test klar – og du kan lese mer om den ved å gå til MyHeritage DNA! På denne siden kan du også bestille testpakken til introduksjonspris – men kun i en begrenset periode, så vær rask!

Blant de mange som visste at vår DNA-test heter MyHeritage DNA, var Guri J. Brauteset! Hun ble trukket ut som dagens vinner! Vi gratulerer på det varmeste, og vi sender førjulsnissen med en overraskelse til deg!

7. desember

luke7a

På MyHeritage kan du søke blant hele 7 milliarder 134 millioner 739 tusen 228 historiske kilder. Et svimlende stort tall!   Dette tallet var det veldig mange som visste – og den som ble trukket ut som vinneren av luke sju er…..

Marie Mellembråten Skålerud!!!! Vi gratulerer på det varmeste og sender  nissen med en liten overraskelse til deg!

8.desember

luke8

Nå er det tid for juletrefefester over hele landet – og vi lot oss inspirere av dette flotte bildet fra en av Oslos juletrefester fra svunnen tid. Dersom du bruker det gratisprogrammet Family Tree Builder til å drive slektsforskning på din egen datamaskin , kan du faktisk få plass til alle juletregangerne i treet ditt – og enda flere til.

Og svaret? Du kan legge inn en hel halv million profiler i treet ditt i Family Tree Builder! Dét visste Hanne Lisbeth Lunde, som som kommenterte på Facebook-siden vår. Vi gratulerer på det varmeste og sender adventsnissen med en liten overraskelse til deg!

9. desember

luke9

Noen ganger er det ikke lett å se skogen for bare trær.  Det største norske MyHeritage-treet inkluderer faktisk hele 326 673 personer! Og dét er mange det!  Den som kom nærmest i svaret sitt – og som dermed vinner premien for 9. desember er…… Monica Johansen!!!! Vi gratulerer så mye og sender adventsnissen med en overraskelse til deg!

 

10. desember

image

MyHeritage ble grunnlagt i 2003 – og siden den gang har vi vokst oss til å bli verdens ledende portal for slektsforskning på nett – med over 86 millioner brukere verden over! – Og det er vi ikke så lite stolte av!  Og vinneren av dagspremien bak luke 10 er….. Heidi Fredsvik!!!! Vi gratulerer så mye og sender adventsnissen med en overraskelse til deg!

 

 

11. desember:

luke11

  I år har vi hjulpet en rekke familier i Papua Ny-Guinea og Namibia med å kartlegge familiehistorien deres. Du kan se en rekke bilder og en video om prosjektet Tribal Quest på http://tribalquest.org/
Og vinneren av premien bak luke 11 er…. May Helen Olsen!!!! Vi gratulerer på det varmeste og sender deg en overraskelse i posten!

12. desember:

luke12

Det er mange som kjenner igjen gaten i reklamefilmen vår. Den ble nemlig spilt inn i Norges kanskje mest kjente gate: Karl Johan! En av dem som visste det, var Karin Frydenlund – som får en adventsoverraskelse i posten fra oss som takk!

 

13. desember

luke13

GEDCOM er et filformat som mange slektsforskere er interesserte i – med god grunn, spør du oss 🙂  En GEDCOM-fil er som så mange har svart ovenfor, et universelt filformat som inneholder alle data i slektstreet ditt. Dette filformatet benyttes av alle de velrenommerte slektsgranskingsprogrammene, og informasjon kan dermed lagres trygt og sikkert i dette formatet – som en sikkerhetskopi av forskningen din. Og vinneren av premien bak selveste Lucia-luken er… Trude Hegerland Kejzar!!!! Vi gratulerer så mye og sender nissen med en overraskelse til deg!

 

14. desember

luke14

 

Som så mange visste, finner du den norske bloggen på nettadressen https://blog.myheritage.no/! her finner du en rekke artikler og nyheter fra MyHeritage. Du vil finne nye bloggposter hver uke, så vi anbefaler alle å ta en titt innom nå og da!  Og den som ble trukket ut blant alle de riktige svarene – og som er vinneren av dagspremien bak luke 14 er….. Stig Martinsen!!!! Vi gratulerer så mye og sender nissen med en overraskelse til deg!

 

15. desember

luke-15

Alle som har tatt DNA-tester med Family Finder fra Family Tree DNA, 23andMe og Ancestry DNA kan laste opp sine rådata til MyHeritage helt gratis – og motta gratis DNA-matcher uten kostnad – i all fremtid!  Dette tilbudet gjelder derimot kun i en begrenset periode, så om du har tatt en DNA-test med noen av disse – og du vil få tips om andre som deler ditt DNA, anbefaler vi at du er rask!  Du laster opp DNA-resultatene dine enkelt ved å klikke på DNA-fanen på MyHeritage-siden din!

Blant de mange som svarte riktig – både her på facebook og på bloggen vår – er det én heldig deltaker som kan glede seg til en overraskelse fra MyHeritage-nissen. Og det er….  Lisbet Jonassen! Vi gratulerer så mye!

 

16. desember

luke16

Det var det mange som visste! og ja, du finner MyHeritage-fellesskapet på https://www.myheritage.no/community. Dette er en fin nettside å holde i tankene om du skulle sette deg fast eller trenger hjelp med å finne spor etter en slektning, tydning av dokumenter, oversettelser eller annet.

Og den som ble trukket ut som vinneren av premien bak luke 16 er…… Vidar Øverlie! Vi gratulerer så mye og sender deg en overraskelse i posten!

17. desember

luke17

Family Map et interaktivt kart som gir deg en visuell oversikt over hvor alle hendelsene i slektstreet ditt tok sted. Det gir deg et unikt overblikk over hvordan forfedrene dine flyttet fra sted til sted, og hvordan beslutninger de tok har preget etterkommerne dine. Dette er et gratis verktøy som er tilgjengelig for alle MyHeritage-brukere. Blant de mange som visste det – og den som ble vilkårlig trukket ut blant alle de riktige svarene er…..

Inge Karlsen! Vi gratulerer!

 

18. desember

luke18

Gratis-appen fra MyHeritage, som gir deg muligheten til å oppdatere, redigere og vise frem slektstreet ditt uansett hvor du er, kan du laste ned helt uten kostnad fra Google Play (Android-versjonen) og App Store (for Apple-telefoner og nettbrett.  Det var det tydeligvis mange, mange som visste – og den som ble trukket ut som dagens vinner er….. Signhill Engesvik Johansen!!! Vi gratulerer så mye og sender deg en direktemelding slik at vi kan sende deg en overraskelse!

 

19. desember

luke19

Og nei, vi gjør ingen forskjell på den norske eller svenske stavemåten 🙂

Har du svensk slekt, er Husforhørslengdene en fantastisk ressurs. Og på MyHeritage finner du alle Husforhørslengdene fra 1881 tl 1920 – indeksert og søkbare – takket være et samarbeid med det svenske riksarkivet! Du kan lese mer om disse kildene på bloggen vår.

Men nok om det! Nå er det på tide å trekke en vinner! Og det er….

Mariann Krossøy! Vi gratulerer så mye!

 

20 desember:

image

Svaret er: Soldiagram! Det var det mange som visste! Og nå har jo sola snudd i tillegg!

Og vinneren av premien bak denne luken er….. Susanne Groven! Vi gratulerer!

21. Desember:

Luke 21

Her var det mange som har tippene sine i system, gitt! Og som dere visste, er riktig svar tre tipper!

Og vinneren av premien bak luken er….Trine-liz Struksnæs Dürbeck! Vi gratulerer så mye!

22. desember:

image

 Du finner resultatene fra DNA-analysen under DNA-fanen på www.myheritage.no. Her kan du også få status på testen din.

Men, det vi alle venter på… Er dagens vinner…..  Og det er….Berith Annelise Fjeld! Vi gratulerer!

23. desember:

image
24. desember
Luke 24
Vet du svaret? Skriv det i kommentarfeltet nedenfor konkurransereglene for å delta!
Konkurranseregler:
 1. Konkurransen arrangeres av MyHeritage Norge, og konkurranseperioden varer fra 1. desember til 24. desember.
 2. Konkurransen er på ingen måte sponset, støttet eller administrert av, eller assosiert med, Facebook. Du gir informasjon kun til MyHeritage og ikke til Facebook eller en tredjepart. Informasjonen som oppgis vil kun bli brukt for administrering av konkurransen.
 3. Alle som har svart riktig på dagens spørsmål på Facebook-posten, har svart korrekt på Twitter-innlegget eller kommentert på bogginnlegget innen kl 23.59 her dag, registreres som deltakere i konkurransen. Kun deltakere over 18 år kan vinne premier.
 4. Vinneren trekkes ved vilkårlig valg ved bruk av tjenesten https://www.random.org/
 5. Vinnerne vil trekkes blant alle deltakere daglig. Vinnerne vil bli kontaktet direkte, elektronisk eller via telefon. Navn på vinnerne vil også offentliggjøres på MyHeritages blogg og andre kommunikasjonskanaler.
 6. Der det anses at deltakerens konkurransebidrag har interesse for andre brukere av MyHeritage, vil MyHeritage kunne bruke informasjonen i bidraget i / som del av blogginnlegg på blog.myheritage.no. I så henseende vil deltakeren vil bli kontaktet av MyHeritage direkte.
 7. Premien for dagsvinnere er et flott MyHeritage handlenett. Hovedpremien er et komplett-abonnement på MyHeritage bestående av Premium Pluss og Data-abonement for en varighet av ett (1) år. Hovedpremien trekkes blant alle som har svart riktig på en eller flere luker i kalenderen. Premiene kan ikke veksles inn i penger eller premier av samme verdi. Vinnerne av oppgradering på MyHeritage vil få denne aktivert så snart som mulig etter at vinnerne er kontaktet. MyHeritage er ikke ansvarlig for evt. mistet premie eller tyveri.
 8. Dersom vinnere ikke responderer på MyHeritages kontaktforsøk innen 3 måneder regnet fra den dato premien er vunnet, vil premien tilfalle MyHeritage .
 9. Ved deltakelse i konkurranser på MyHeritage, aksepterer deltakerne disse konkurransereglene og de beslutninger MyHeritage kan komme til å ta vedrørende vinnere, endringer i periode, opplegg eller gjennomføring av konkurransen, som endelige og definitive. MyHeritage forbeholder seg retten til å utestenge deltakere om de bryter reglene, jukser, skaffer seg urettmessige fordeler eller forsøker å sabotere konkurransen/aktiviteten. Dagsvinnere i helger (fredag, lørdag og søndag) trekkes på mandag eller første ikke-helligdag. Grunnet ferieavvikling og postens juleåpningstider, vil premier som vinnes etter 20 desember bli sendt ut i januar 2017.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen

 • Anne-Kristin Gerhardsen Kvidal


  desember 2, 2016

  Danmark

  • Trine


   desember 5, 2016

   Det er helt riktig svar på luke 2, Anne Kristin! Dessverre ble det ikke du som vant denne dagen, men du er med i trekningen av hovedpremien – som er et Komplett-abonnement på MyHeritage i ett år!

   Husk også å svare på flere luker! Desto flere luker du svarer på, jo større blir vinnersjansene dine!

   Lykke til!
   Mvh Trine

 • Sven Tore Pedersen


  desember 15, 2016

  23andMe (ny utgave)
  23andMe (gammel versjon)
  AncestryDNA™

 • Jan Helge Nilsen


  desember 15, 2016

  DNA-test med Ancestry og 23andMe

 • Thomas Ørjansen


  desember 15, 2016

  23andMe (ny utgave)
  23andMe (gammel versjon)
  AncestryDNA™

 • Thomas Ørjansen


  desember 15, 2016

  23andMe (ny utgave)
  23andMe (gammel versjon)
  AncestryDNA™

 • Hans-Edv. Wasseng


  desember 15, 2016

  Ancestry og 23andMe(gammel og ny utgave).

 • Petter Forsberg Jødal


  desember 19, 2016

  Husforhør

 • Eva Baisgård


  desember 21, 2016

  Luke 21:
  3xt ipp for6 ledd