Hei fra RootsTech, verdens største slektsforsker-konferanse!

Kommentarer

Vi i MyHeritage var selvsagt til stede da RootsTech gikk av stabelen i februar. Vi koste oss med interessante foredrag, hyggelige samtaler, fantastiske oppdagelser og gode innspill. Her deler vi våre høydepunkt fra messen!

Den årlige RootsTech-konferansen i Salt Lake City i USA er verdens største konferanse for slektsforskning. I år gikk messen av stabelen fra 8. til 11. februar, og hele  30 000 slektsforskere og andre interesserte tok turen innom i løpet av fire dagene konferansen varte. Det var også over 100 000 personer fra hele verden som så på de direktesendte foredragene over internett.

Her ser du MyHeritage-standen før dørene åpnet den første dagen.  Det ble fint, ikke sant? 🙂


MyHeritage var stolt sponsor for messens andre dag – og vår egen Aaron Godfrey, som er visepresident for markedsføring hos oss, fikk æren av å holde dagens første tale. Han benyttet muligheten for å fortelle om noen av de fantastiske historiene og familiegjenforeningene som vi har hjulpet MyHeritage-brukere med i året som gikk.

 

MyHeritage DNA ble også viet mye oppmerksomhet, og Aaron fortalte et lydhørt publikum om hvordan de kan bruke DNA for å få enda mere ut av slektsforskningen. Han gav også en oppdatering om det unike etnisitets-prosjektet vårt. Vi er allerede i full gang med den omstendelige prosessen med å undersøke og kartlegge flere og flere etniske DNA-sammensetninger, som om svært kort tid vil føre til at du vil få en langt mer komplett oversikt over ditt etniske opphav – med enda mer nøyaktig oversikt over hvor slekten din kommer fra.

Salen var tettpakket da Aaron gikk på scenen:

Han viste tre videoer fra scenen. Den ene av dem viste hvordan MyHeritage-brukere verden over har oppdaget nye slektninger og gjort utrolige oppdagelser MyHeritage DNA. En annen video satte søkelyset på hvordan du kan finne frem til ditt etniske opphav gjennom samme tiest – og den siste videoen viste noen av de hjertevarmende familiegjenforeningene vi var så heldige å kunne bidra til i året som gikk.

Du kan se hele talen hans her: (NB – denne videoen er på engelsk)

Og det er ikke var vi som ble litt rørt da bildene rullet over skjermen. Som du kan se fra twitter-meldingene nedenfor, måtte noen av tilhørerne ty til lommetørklær – og en annen var glad for at maskaraen var vannfast 🙂

Wow, crying watching the brothers meet their biological mother using @MyHeritage

So the waterproof mascara was a good choice for today. Thanks for sharing the touching story @MyHeritage

  • Vanessa fra MyHeritage-kontoret i Utah, ble intervjuet på MyHeritage-standen:

På torsdag inviterte vi også til lunsj, der grunnleggeren og daglig leder for MyHeritage,  Gilad Japhet, fortalte om noen av prosjektene som han selv har vært involvert i i det siste. Og han fortalte også mer om MyHeritage DNA og alle mulighetene som nå er tilgjengelig for slektsforskere gjennom DNA.

Gilad forklarte også mer om det spennende kartleggings-prosjektet som vi arbeider med i disse dager – og hvordan vi som resultat kan gi deg en enda mer nøyaktig  analyse av ditt etniske opphav og hvilke steder du stammer fra.

Lunsjen ble også preget av andre nyheter. Vi valgte nemlig RootsTech til å fortelle om de to siste nyvinningene våre: Photo Discoveries og Kvalitetssjekken for slektstrær på nett.

Les mer: Slik sjekker du at treet ditt er korrekt – med ett klikk!

Mangler du ansikt på noen i treet ditt? Nå får du bilde-matcher i treet ditt på MyHeritage! 

MyHeritage-standen var populær blant deltakerne på messen, og vi gav en rekke presentasjoner for de som stakk innom i løpet av konferansen. Her ser du Dana, som er midt i en presentasjon om MyHeritages DNA-matching teknologi.

Dana holdt også et kurs om DNA-matching på MyHeritage, og du kan se kurset her: (NB – videoen er på engelsk)

Slektsforskningsbloggeren Dick Eastman har skrevet mange populære innlegg her på Myheritage-bloggen , og han var også å finne på Myheritage-standen på konferansen.

Han holdt foredraget «slik finner du familiehistorien din i aviser på nettet», som var veldig populært blant de fremmøtte.

Vi fikk også selskap av slektsforsknings-eksperten James Tanner (som også har skrevet her på bloggen om blant annet navnemønstre og navnetradisjoner). Han holdt et foredrag om hvordan du kan få mest mulig ut av Myheritage – og vi fikk en rekke gode tilbakemeldinger fra tilhørerne som kom for å lytte og lære fra ham.

 

Hver eneste dag under konferansen hadde vil loddtrekninger og konkurranser på MyHeritage-standen, og det var ikke tvil om at premiene var godt likt. De var nemlig MyHeritage DNA-sett!

Har du allerede tatt din DNA-test, vet du at dette er en premie som fortsetter å overraske – lenge etter at man får resultatene tilbake.

 nedenfor ser du et bilde fra standen vår før vi trakk vinnerne på lørdagen – så det er ikke bare skryt å si at det var «stinn brakke» 🙂

Og her ser du de heldige vinnerne fra trekningen som skjedde like etter 🙂

På lørdagen inviterte vi til filmvisning av dokumentaren“Aida‘s Secrets”. Filmen forteller historien om to brødre som ble skilt fra hverandre etter Andre verdenskrig – og viser hvordan de ble gjenforent igjen – 65 år senere – ved hjelp av MyHeritage.

Det var ikke et eneste ledig sete igjen da filmen startet, og det skulle ikke overraske oss om det ikke var et eneste øye som var tørt da vi viste den hjertevarmende gjenforeningen på skjermen.

Hele lørdagen på RootsTech i år var viet til familiemoro. Det er jo lite som bringer generasjoner sammen på samme måte som å dele historier fra slekta. Men vi tok det hele et skritt lengre og lagde en skattejakt for de minste konferansegjestene.

Vi hadde det utrolig morsomt på RootsTech. Deter en ulik mulight for oss for å treffe slektsforskere fra hele verden ansikt til ansikt – og i år var det ekstra morsomt å kunne hjelpe folk med å finne ut mer om seg selv og slekten sin gjennom MyHeritage DNA. Vi hjelp flere hundre med å ta DNA-testene på standen  – og vi sendte prøvene rett til laboratoriet vårt – så dersom du er en av dem som tok testen på messen, er det ikke lenge til du vil se resultatene fine på nett!

Og du, vi kunne ikke dy oss! Til og med sjefen for FamilySearch, Steve Rockwood, fikk en MyHeritage DNA-testpakke! 🙂

Vi hadde det utrolig gøy på konferansen – tusen takk til alle dere som kom for å hilse på oss – og til alle dere som så på hjemmefra.

Vi gleder oss til å se dere igjen på RootsTech 2018!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen