En julefortelling: Fant sin bortkomne bror

Kommentarer

 

Til ære for julen, vil vi dele en koselig fortelling om et lite julemirakel. Det er Roswatha, en brukerne våre fra Tyskland, som har delt sin historie med oss. I julen for to år siden fikk hun en melding som endret livet hennes. Den var fra hennes bror – en bror hun trodde var dø.

 

 

Historien begynner da Roswithas mor immigrerte til Canada i 1956, og forlot Roswitha på to år igjen.

– Jeg vokste opp med besteforeldrene mine i Tyskland. Mamma var gravid da hun emigrerte, og i september 1956 ble søsteren min født i Montreal. Ett år senere ble broren min født.

Fram til Roswitha var 24 år, hadde hun bare kommunisert med moren gjennom håndskrevne brev. Hun var aldri i kontakt med søsknene sine.

– Da jeg var 24 år kom moren min for første gang for å besøke meg og sitt første barnebarn. For å være ærlig, så følte jeg egentlig ikke noe kjærlig mor-datter forhold. Og etter dette besøket kom hun bare tilbake til Tyskland to ganger.

Mange år etter, på 80-tallet, flyttet broren hennes Roger med sin kone og døtre på andre siden av Canada.

– Det var siste gangen han så moren vår. Etter at han flyttet forsøkte moren vår å finne ham igjen, men hun ga opp håpet. Hun bestemte seg for å fortelle oss, søsteren min og jeg, at Roger var død.

Roswitha så aldri etter broren sin siden hun trodde han ikke lenger levde.
– Jeg prøvde aldri å finne ham etter det.

Hun hadde holdt på med slektsforskning en stund, og hadde undersøkt familiehistorien til hennes mann Albert og hennes bestefar, da hun fant MyHeritage.

– Sønnen min ville feire sin 40 årsdag, og jeg ville lage en stamtavle til ham. Jeg undersøkte på nettet, og fant MyHeritage. Jeg likte siden og registrerte meg. Dette var høsten 2015.

Det som var ukjent for Roswitha, var at på samme tid, hadde broren hennes Roger Byrom, også registrert seg på MyHeritage for å se etter sin mor.

Han besøkte Roswithas familie på MyHeritage og fant ut at moren hadde gått bort mai 2009, samme år som Roswitha hadde møtt sin søster Mary for første gang.

– Vi besøkte moren vår da hun ikke hadde lenge igjen å leve. Hun døde med oss begge ved sin side.

  1. desember 2015, fikk Roswitha en e-post fra MyHeritage. “Jeg er broren din, Roger Carlo Joseph Zontar Byrom.”

– Fram til det øyeblikket trodde jeg broren min var gått bort.

– I e-posten fortalte han ting som bare han som bror kunne vite om. Det var den beste julegaven jeg noensinne har fått. Jeg fortalte det til søsteren min, Mary, som ikke kunne fatte at det var virkelig. Men det var sant – det var broren vår!

– Jeg kan nærmest ikke beskrive hvordan det føltes. Det var et julemirakel!

Roswitha (til høyre) sammen med sin søster Mary, når de møter broren Roger for aller første gang.

I mars 2016 besøkte Roswitha og mannen Albert, broren Roger i to uker i Canada.

– Det var så utrolig godt å kunne omfavne han etter 58 år uten å ha sett hverandre. Også Mary kom på besøk. Det var en familiegjenforenelse. – Og siden har vi hatt kontakt med hverandre.

 

Har du også en egen historie eller et minne som du ønsker å dele med oss?
Send oss en e-post til stories@myheritage.com.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen