Valentinsdagen – vår gave til deg

Kommentarer

Valentinsdagen, Alle hjerters dag, Kjærlighetens dag… Kjært barn har som kjent mange navn, og ettersom kjærlighet og slektshistorie er nært beslektede emner, ønsker vi i MyHeritage å markere dagen på vårt vis.

Opprinnelsen

Hvordan startet egentlig tradisjonen med å feire Valentinsdagen i kjærlighetens tegn 14. februar hvert år? Det finnes forskjellige teorier: Skikken oppsto på slutten av 1500-tallet med den folkelige observasjonen at fuglene begynner å pare seg nettopp på den dagen. Markeringen kan også være en overlevering fra de romerske Lupercalia-festlighetene, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kan også ha sitt utspring i den kristne feiringen av Valentinsdagen til minne om en eller flere helgener ved navnet Valentin eller Valentinus. Senere har romantiske konnotasjoner blitt tillagt forskjellige fortellinger om martyrer med navnet Valentin.

Hvordan feires Valentinsdagen?

Vi nordmenn har ikke lang tradisjon for å feire dagen, så skikken kommer relativt nylig utenfra til oss. Valentinsdagen er populær i anglo-amerikanske kulturer, i Frankrike, og i de senere år har den også spredt seg her i Skandinavia. De av oss nordmenn som markerer dagen, gjør det gjerne ved å gjøre noe spesielt sammen med sine kjære, for eksempel å gå en tur på kino, ut og spise en bedre middag og lignende. Enkelte gir hverandre i tillegg romantiske gaver, blomster, vin eller sjokolade. De som ikke er i et forhold, finner gjerne på en hyggelig aktivitet sammen med gode venner.

Lyst til å overraske din kjære?

Det er sant at det er tanken som teller, men hvis du har lyst til å gjøre noe ekstra hyggelig og varig for din kjære i år, så kan MyHeritage hjelpe deg. Vi vet at det ikke alltid er så lett å finne på nye og originale gaveidéer og spesielt ikke nå, i etterkant av Julen.

Vi har derfor tilbudt våre brukere i en begrenset periode å kjøpe MyHeritage DNA-test for kun 590 kroner per sett, ved bestilling av 2 eller flere sett. For å bestille DNA-test for din kjære (og/eller til deg selv!), kan du gå til MyHeritage DNA. DNA-testen kan blant annet gi deg verdifull informasjon og relevante opplysninger om din slekt og den kan også være nyttig for å finne nye slektninger. I tillegg har vi gitt alle våre brukere gratis Valentinsdag-adgang til alle ekteskapsregistre på MyHeritage!

Så ønsker vi deg og dine en riktig god Valentinsdag!

Hilsen fra oss i MyHeritage

 

Relaterte artikler:

Slik lager du en detaljert testplan

Vi lanserer vår egen DNA-test: MyHeritage DNA!

«Mamma, jeg tror jeg har funnet søsteren din!»

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen