Følelsesladd første møte mellom far og datter på The Today Show

Sarah DeMars (41) trodde ikke sine egne øyne da hun mottok sine MyHeritage DNA-resultater. Etter å ha søkt etter sin biologiske familie i årevis og mottatt feilinformasjon fra forskjellige hold, fikk hun nå endelig noe håndfast å gå etter. Hun mottok et treff på sin biologiske far!
I forkant av den amerikanske farsdagen (17. juni) i år, møttes Sarah og hennes far, Arland, for aller første gang på the Megyn Kelly Today Show i New York City.

Se deres følelsesladde møte her:

 

Sarah kommer opprinnelig fra Fort Wayne Indiana, men har i de siste årene bodd i Leusden, Utrecht Province i Nederland.

Hun og mannen Angelo kjøpte nylig hvert sitt MyHeritage DNA-sett. De var først og fremst interesserte i å lære mer om Angelos etniske tilhørighet. Etter at hun så Angelos resultater, ble Sarah inspirert til å fortsette med slektsgransking. Hun begynte å sette seg inn i slektshistorien til sin adoptivfamilie.

Hun hadde også et håp om å finne ut noe om sin biologiske familie. Hun ble adoptert i en stat hvor alle dokumenter er helt forseglet. Derfor hadde hun aldri klart å få ut noe informasjon om sine biologiske foreldre.

«Jeg tok MyHeritage DNA-testen fordi jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape. Jeg spurte meg selv hva oddsen var for at min far også hadde tatt testen?»

Da DNA-resultatene kom, ble Sarah sjokkert da hun så at hun hadde mottatt treff på en som så ut til å være hennes far.

«Jeg er snart 42 år gammel. Dere aner ikke hvor mye forskning jeg har foretatt. Og likevel hadde jeg altså null informasjon om denne mannen. Snarere tvert i mot, jeg hadde mottatt flere feilopplysninger om min far fra forskjellige hold. Så det var som å finne nålen i høystakken.»

Til å begynne med var Sarahs far, Arland Metzger, forvirret over forbindelsen. Han var nemlig ikke engang klar over at Sarah eksisterte! Etter å ha snakket med Sarah og fått mer klarhet rundt situasjonen, åpnet han opp for ideen om å ha en datter som han aldri hadde visst om.

Sarah forteller: «Dette utviklet seg til å bli noe vakkert. Jeg våknet opp til den mest kjærlige e-posten fra ham: ‘Jeg visste ikke at du eksisterte. Ingen fortalte meg om deg. Og om de hadde, ville jeg ikke forlatt deg og latt deg bli adoptert bort. Jeg kan ikke å vente med å bli kjent med deg.»

Sarah benyttet seg av MyHeritage for å lære mer om sin biologiske familie. Hun forsket på MyHeritage-nettsiden og snakket med sin biologiske far på telefonen. Arland fikk også sin mor, Bernice — som er 84 år gammel og bor i Michigan — på telefonen med dem.

Bernice fortalte Sarah deres slektshistorie etter hukommelsen. Hun fortalte blant annet at da hun selv var liten, bodde familien på South Kolin Ave. i Chicago. Sarah lette etter mer informasjon om familien på MyHeritage og bestemte seg for å søke etter den eksakte adressen via Google Maps.

«I det øyeblikket jeg så huset, sa jeg til meg selv at det var noe kjent ved det. Jeg mente jeg hadde sett et lignende bilde av samme hus da jeg forsket på min adoptivfamilies slektshistorie, men var ikke sikker.»

Hun ønsket å finne ut av dette og søkte opp de relevante navnene i historiske arkiver på MyHeritage SuperSearch™. Hun startet med navnet til Bernice og fant henne raskt  i den amerikanske folketellingen, som opprinnelig boende på gjeldende adresse. Eiendommen var registrert på Bernices fars navn, Jacob Skowronek. Deretter gikk Sarah tilbake til den forskningen hun hadde foretatt om sin adoptivfamilie. Hun så at ifølge folketellingen fra 1930, hadde faren til hennes adoptivfar, Albert Korzyniewski, bodd på den samme adressen, og i det samme huset!

1930 folketellingsdokument fra MyHeritage SuperSearch™

«Det jeg fant ut forbløffet meg. Det vil altså si at mine adoptiv-oldeforeldre solgte sitt hus til mine biologiske oldeforeldre!»

Alt Sarah lærte ga henne bare mer og mer bevis for at alt var ment å skje. Det har vært en utrolig reise for hele familien.

«Det har vært ekstremt følelsesladd. Jeg har dokumentert mange øyeblikk under min ferd for å finne min far. Følte at det ville bIi viktig for meg å se tilbake på i fremtiden.»

Etter å ha snakket flere ganger på telefonen, møttes Sarah og faren for første gang på The Megyn Kelly Show, akkurat i tide for farsdagen. De var lykkelige for å kunne feire sin første farsdag sammen – den første av forhåpentligvis mange i fremtiden.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen