Møter far, halvsøsken og besteforeldre for første gang, gjennom MyHeritage DNA

Møter far, halvsøsken og besteforeldre for første gang, gjennom MyHeritage DNA

Kommentarer

Drømmen om en far

Under oppveksten drømte MyHeritage-bruker Kevin Williams alltid om en far. Det var en DNA-opplastning til MyHeritage — og en hjelpende hånd fra MyHeritage grunnlegger og direktør Gilad Japhet — som endelig oppfylte hans ønske.

Etter månedsvis med blindveier, benyttet jeg meg av mulighetene gjennom sosiale medier i et forsøk på et gjennombrudd. Men jeg forventet ikke det som så skulle skje. Direktøren hos MyHeritage så posten og bestemte seg for å hjelpe. Han fant en annen måte å ta kontakt på – dette var absolutt utrolig!

Uansett hvor mange ganger han spurte som barn, kunne ikke Kevins mor fortelle ham hvem hans far var. Selv om hun forsøkte å huske hva som hadde hendt i løpet av årene som var gått, hadde hun ingen anelse om hvem Kevins far var eller hvordan hun skulle kunne komme i kontakt med ham. Kevin forsonte seg med situasjonen og forsøkte å ikke tenke for mye på den. Han sa til seg selv at det var mange andre barn som også vokste opp uten en far.

Kevin som barn
Kevin som barn

Gjennombrudd med MyHeritage

Det var ikke før Kevin selv fikk barn at han ville vite mer om sin far, og det fikk ham til å forsøke å finne ham enda hardere. Han følte seg forlegen over ikke å kunne fortelle sine barn om den siden av sin familie. 

Etter å ha testet sitt DNA med en annen tjeneste, lastet Kevin opp DNA-resultatene sine til MyHeritage — og det var da at ting begynte å skje.

Kevin mottok nesten øyeblikkelig et treff med en Colin Jenkins, som delte 12,4 prosent av hans DNA. Dette betød at det enten var snakk om en fetter, en grand-onkel eller en oldefar. Etter å ha vært i kontakt med flere personer som alle delte DNA med vedkommende, fant Kevin ut at alle hadde en tilknytning til Wales.

Han fikk moren og mormoren testet med MyHeritage DNA for å kunne se bort i fra en forbindelse via morslinjen. Ettersom de ikke fikk det samme treffet, kunne Kevin konkludere med at han var beslektet med Colin via farslinjen. Han forsto at det var sannsynlig at et så nært treff ville lede ham til faren.

Kevin sendte en melding til Colin via MyHeritage i begynnelsen av 2019 og ventet tålmodig. Etter flere måneder uten å få svar, ble han desperat etter nyheter. Han henvendte seg til Facebook-gruppen “AUSSIE & UK ANGELS – Reuniting long lost Family & Friends” og postet en forespørsel etter hjelp der:

Jeg sendte en melding til Colin i begynnelsen av året, men han har ikke logget seg på MH siden mai 2018, så han har tydeligvis ikke sett den. Jeg har sett gjennom våre delte treff og de har gitt meg verdifull og klar informasjon om Jenkins-linjen. De kom fra Narberth/Saundersfoot-området av West Wales. Tre brødre flyttet til Amerika mot slutten av 1800-tallet og ytterlige to brødre ble værende igjen i Wales. En av brødrene flyttet fra Pembrokeshire til Ammanford tidlig på 1900-tallet og hadde sin familie der. Hans navn var  Lewis Jenkins. Den andre hadde kun en datter, så det er sannsynligvis ikke han. En annen pekepinn jeg fikk var om en etterkommer ved navn Arthur Jenkins, som flyttet til Maesteg, Bridgend i 1920-årene. Jeg har sporet denne linjen til endes, men har ikke hatt gleden av å finne en Colin Jenkins i treet.

Kevins Facebook-post som vakte Gilads nysgjerrighet
Kevins Facebook-post som vakte Gilads nysgjerrighet

Gilads initiativ

Da MyHeritage-grunnlegger og -direktør Gilad Japhet så Kevins post, visste han at hans detektiv-ferdigheter kunne komme Kevin til gode. Kevins treff med Colin var en livslinje som kunne forandre et liv. Og Gilad ville svært gjerne se familen gjenforent.

Etter noen undersøkelser vurderte Gilad det slik at Colin antagelig ikke svarte fordi nett-tjenesten hans var ute av drift. Gilad fikk MyHeritages forsknings-team til å kontakte MyHeritage-brukeren som hadde kjøpt Colins DNA-sett, Adam Jenkins.

Etter endel e-mailer og telefonsamtaler frem og tilbake med forskjellige medlemmer av Jenkins-familien, mottok Kevin telefonnummeret til det som potensielt kunne være hans far. I begynnelsen var han ikke klar over at det var faren, men i løpet av deres første telefonsamtale, begynte alle brikkene å falle på plass. 

Gjenforening

Takket være Gilads initiativ, kunne Kevin endelig møte sin far for første gang. Faren husket at han hadde møtt Kevins mor en natt ute for nesten 33 år siden og kunne fylle ut de manglende bitene i puslespillet. Kevin fikk også vite at han har en halv-bror og en halv-søster, ca. ti år yngre enn han selv — og hans farmor og farfar lever i beste velgående.

Jeg møtte nettopp mine besteforeldre for første gang. Dermed kunne jeg introdusere mine barn for deres oldeforeldre. Overraskende nok  bor de ca. en kilometer fra vårt hus, og jeg har jogget forbi deres gate de siste årene uten å være klar over at de bodde der.

Alle har ønsket Kevin velkommen til familien med åpne armer. Responsen fra farens familie og venner har vært overveldende.

Jeg hadde aldri trodd at mine egenskaper og utseende skulle bli midtpunktet for en samtale, men det er flott at min identiske likhet får frem smil og bringer tilbake minner og samtaler for de som kjente min far da han var yngre.

Kevin er lykkelig over å ha blitt gjenforent etter å ha spekulert og lett i så mange år.

Jeg kan ikke takke MyHeritage-teamet nok ganger for deres hjelp. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med min nyfundne familie. Det er selvfølgelig litt merkelig for alle nå i starten, men for meg og min familie er dette en livsendrende opplevelse.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen