histdokokt

Nye, historiske opptegnelser lagt til i oktober 2019

Kommentarer

18,6 millioner nye historiske opptegnelser har blitt lagt til i oktober 2019 fra syv nye samlinger fra rundt om i verden. Disse kommer fra steder som Australia, Spania, det tidligere Sovjetunionen, Latvia, USA, Tyskland og Danmark.

Her er mer informasjon om disse nye samlingene med opptegnelser:

SamlingBeskrivelse Antall opptegnelser Eklusiv for MyHeritageLink for å søke
Australia dødsannonser, 1860-2019
Et register over dødsannonser i Australia fra 1860 til 2019.7 060 362 nye opptegnelserIkke eksklusiveSøk i samlingen nå
Spain, bispedømmet Bilbao, katolske prestegjelds-opptegnelser, 1501-1900
Et register over dåp, ekteskap og dødsannonser for det romersk-katolske bispedømmet Bilbao
mellom 1501 og 1900.
4 966 780 opptegnelserIkke eksklusiveSøk i samlingen nå
Sovjetunionen, minnesmerker for soldater, 1915-1950
Et register over soldater som døde eller forsvant i perioden 1915 - 1950.
4 553 650 opptegnelserIkke eksklusiveSearch collection now
Latvia, Riga holdere av interne pass, 1918-1940
Et register over passholdere mellom 1918 til 1940.
890 811 opptegnelserIkke eksklusiveSøk i samlingen nå
USA register over gravsteiner, 1900-2018
Et register over gravsteiner fra 25 gravlunder i USA fra perioden 1900 - 2018.601 986 opptegnelserIkke eksklusiveSøk i samlingen nå
Tyskland, Utvandrere fra sydvestlige Tyskland, 1736-1963
Et register over utvandrere fra sydvestlige Tyskland mellom 1736 og 1963.
285 158 opptegnelserIkke eksklusiveSearch collection now
Danmark, København begravelser, 1860-1912
Et register over begravelses-opptegnelser fra København, Danmark fra 1860 til 1912.
255 733 opptegnelserIkke eksklusiveSearch collection now

Australia dødsannonser, 1860–2019

Denne gratis samlingen med over syv millioner opptegnelser inneholder dødsannonser, begravelsesvarsler og nekrologer fra Australia. Disse kommer fra flere forskjellige kilder. Datoene på disse ligger for det meste i tidsrommet 1900–2019, med noen få oppføringer fra de foregående 50 årene. Samlingen er helt gratis å søke i, kikke på og legge til i ditt slektstre.

Søk i Australia dødsannonser, 1860–2019

Spania, bispedømmet Bilbao, katolske menighetsregistre, 1501–1900

Denne samlingen har i overkant av 4,9 millioner opptegnelser og består av dåp, vielses- og døds-oppføringer for det romersk-katolske bispedømmet i Bilbao. De fleste av opptegnelsene korresponderer til det historiske området Biscay, Spania i Baskerland, med et lite antall opptegnelser fra Cantabria.

Dåpsregistre inneholder følgende søkbare opplysninger: Fornavn, hoved-etternavn og det andre etternavnet av barnet og foreldrene, dato og sted. For bryllup: Fornavn, hoved-etternavn og det andre etternavnet til brud og brudgom, dato og sted. For dødsregistre: Fornavn, hoved-etternavn og det andre etternavnet til den avdøde, dato og sted. Menigheten er også syndlig for the fleste opptegnelser.

Søk i Spania, bispedømmet Bilbao, katolske menighetsregistre, 1501–1900

Sovjetunionen minnesmerker for soldater, 1915–1950

De 4,5 millioner opptegnelsene i denne samlingen gir detaljer om soldatene fra Sovjetunionen som enten døde eller forsvant i starten til midt på 1900-tallet. Informasjonene som i disse opptegnelsene inkluderer gjerne: Navn, fødsels-år og sted, rang, samt dato og sted for pensjonering.

Disse opptegnelsene inkluderer av og til også tjenestested, årsak for pensjonering og innleggelse ved sykehus. Mesteparten av informasjonen i denne samlingen er på russisk. MyHeritage tilbyr muligheten til å søke i denne samlingen ved hjelp av ett språk og motta resultater på et annet språk. Dette ved hjelp av vår unike Global Name Translation™-teknologi. Teknikken oversetter automatisk fornavn og etternavn til språket spørsmålet ble stilt på. For eksempel vil et søk etter Alessandro (Alexander på italiensk) også finne “Саша,” som er den russiske formen Sasha — et populært kallenavn for Alexander — med sin korresponerende oversettelse på språket for ditt søk.

Søk i Sovjetunionen, minnesmerker for soldater, 1915–1950

Latvia, Riga register over holdere av interne pass, 1918–1940

I mellomkrigstiden skulle hver person over 15 år ha et internt pass som i.d.-bevis. Denne databasen bestående av 890 811 opptegnelser inkluderer innbyggere i Riga. Disse inkluderer gjerne etternavn, fornavn, farens navn, fødselsdato, fødselssted og passholderens opprinnelsessted. Som med Australias samling av dødsannonser, er denne samlingen helt gratis å søke i, se, og legge til på ditt slektstre.

Mange av de interne pass-mappene inneholder bilder, samt adresser personen bodde på mens passet var gyldig, inkludert de utenfor Riga. Når passets gyldighet utgikk skulle passet bli overlevert til regjeringen. Det er uvisst hvor mange som faktisk ga passet sitt tilbake til regjeringen, så denne samlingen er ikke en fullstendig representasjon av alle mennesker som bodde i Riga i denne perioden.

Søk i Latvia, Riga interne passholdere register, 1918–1940

USAs gravstens-register, 1900–2018

Denne samlingen inkluderer 601 986 opptegnelser fra mer enn 25 gravlunder i USA.

Opptegnelsene inkluderer gravsteinsinnskrifter og begravelsesregistre. Blant disse oppetegnelsene kan du finne informasjon som avdødes navn, fødsels- og dødsdato, og dato og sted for begravelse. Gravlunds-opptegnelser er spesielt nyttige hvis man ønsker å identifisere forfedre som ikke ble dokumentert i andre registre, slik som barn som døde unge eller kvinner.

Opptegnelser fra gravlunder i følgende stater kan bli funnet i denne samlingen: California, Connecticut, Washington D.C., Georgia, Illinois, Indiana, Massachusetts, Pennsylvania, Michigan, Ohio, Oregon, Rhode Island og Sør-Dakota.

Søk i USA register over gravstener, 1900–2018

Tyskland, utvandrere fra Sør-vest Tyskland, 1736–1963

Denne samlingen med 285 158 opptegnelser er et register over utvandrere som dro fra sør-vestre Tyskland mellom 1736 og1963. Opptegnelser inneholder gjerne følgende søkbare informasjon: for- og etternavn, fødselsdato, dato og fylke ved utvandring og for- og etternavnet til en slektning. Følgende informasjon kan også være å finne: Tittel, alternativt navn, tidligere bosted, distrikt, adresse, sivilstand, religion, yrke, fødselsnavn, mål og ytterligere informasjon om personens familie.

Utvandringen fra Tyskland fant sted i flere strømninger og ble utløst av aktuelle hendelser, slik som juli-revolusjonen i 1830, mars-revolusjonen i 1848, grunnleggelsen av det tyske riket på 1870-tallet, første verdenskrig og andre viktige hendelser. De fleste opptegnelsene fra denne samlingen er fra midten av 750-årene til begynnelsen av 1900-tallet.

Søk i Tyskland, utvandrere fra -Sør-vest Tyskland, 1736–1963

Danmark, begravelser i København, 1860–1912

Denne samlinger med 255 733 opptegnelser er et register over begravelser fra København, Danmark. Opptegnelser inneholder vanligvis navnet på avdøde, dødsdatoen og begravelsesstedet. I enkelte tilfeller nevnes også avdødes alder, yrke og dødsårsak.

Begravelser fant vanligvis sted få dager etter døsfallet. Begravelser i Danmark ble dokumentert i journaler hos prestegjeld hvor begravelsen fant sted. Originale begravelses-opptegnelser har blitt digilatisert og gjort søkbare av Københavns statsarkiv.

Søk i Danmark, begravelser i København, 1860–1912

Sammendrag

Vi håper du får glede av å søke i disse nye samlingene som nå er tilgjengelige på MyHeritage SuperSearch™. Å søke i disse opptegnelsene er alltid gratis og du kan også titte på og lagre opptegnelser på ditt slekstre fra Australia dødsannonser og Latvia, Riga holdere av interne pass register gratis. Men for å få tilgang til Record Matches eller for å titte på eller lagre opptegnelser fra de andre samlingene, vil du trenge et Data eller Complete subscription

Vår Record Matching-teknologi vil automatisk gi deg beskjed om noen av disse opptegnelsene nevner et medlem av ditt slektstre. Du vil deretter kunne gå gjennom opptegnelsen og bestemme hvorvidt du ønsker å legge til den nye informasjonen i treet ditt. Learn more about Record Matches on MyHeritage Education!

Har du oppdaget en skatt i en av disse nye samlingene? La oss høre fra deg i kommentarene nedenfor!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen