MyHeritage legger til tre historiske dokumentsamlinger fra Hellas

MyHeritage legger til tre historiske dokumentsamlinger fra Hellas

Kommentarer

Vi er stolte over å kunne annonsere publiseringen av tre viktige greske dokumentsamlinger på MyHeritage: Hellas, velgerlister (1863–1924), Korfu vitale poster (1841–1932), og Sparta ekteskap (1835–1935), bestående av 1,8 millioner historiske dokumenter. Disse samlingene er en uvurderlig ressurs for slektsforskning for de som forsker på sine greske røtter.

Søk gjennom de greske dokumentsamlingene på MyHeritage

Dokumentene i disse samlingene er detaljrike og inneholder skannede bilder av de originale dokumentene. For første gang noensinne og eksklusivt på MyHeritage, er disse indeksene nå søkbare på både gresk og engelsk.

Samlingene er en feiring av mangfoldet av religioner og kulturer i Hellas. De fremviser både de betydelige katolske og jødiske samfunnene i tillegg til de italienske, franske, og russiske innflytelsene i kjernen av det greske samfunnet og dets progressive styresett.

MyHeritage’ engasjement for studie av gresk slektshistorie

Publiseringen av disse samlingene forsterker MyHeritage’ engasjement for forskning på gresk slektshistorie. I en av våre pro bono-initiativ fra 2015, sporet vår grunnlegger og CEO, Gilad Japhet, personlig etterkommerne til en jødisk familie som under 2. verdenskrig var skjult på den lille øya Erikoussa, rett nord for Korfu. Emmy-vinnende forfatter Yvette Manessis Corporon, hvis bestemor var blant de som reddet den jødiske familien på Erikoussa, skildret disse heroiske gjerningene i bøkene sine, ‘Når sypressene hvisker’ og ‘Something Beautiful Happened.’ Den ekstraordinære historien “Erikoussas hemmelighet” kulminerte i at samfunnet på Erikoussa mottok ‘House of Light’-prisen fra Raoul Wallenberg Foundation.

Algoritmer for studie av gresk slektsforskning

Geleidet av Gilads førstehåndskunnskap med gresk studium, utviklet teamet vårt algoritmer tilpasset studie av gresk slektsforskning for de nye samlingene på MyHeritage.

En kvinnes etternavn er for eksempel i Hellas genitivsformen av hennes fars etternavn, eller når hun gifter seg, av sin ektemanns etternavn. De nye greske samlingene på MyHeritage har blitt gjort kjønnsnøytrale slik at søk og treff vil fungere i hvilket som helst format av etternavnet du velger å se etter.

Dette betyr at et søk etter det jødiske etternavnet “Velleli” i de nye samlingene på MyHeritage også vil lokalisere folk med navnet “Vellelis”, og vice versa. Ettersom den greske bokstaven beta uttales som den engelske bokstaven V, er det i tillegg mulig å finne disse etternavnene ved å søke etter “Belleli”, men i noen land har denne forskjellen gått tapt og greske etternavn er noen ganger uttalt med bokstaven B, måten de er skrevet på i moderne engelsk.

Vår Global Name Translation-teknologi forsikrer videre at resultatene også vil inkludere navn i de nye greske samlingene når man søker på MyHeritage i andre språk som hebraisk og russisk.

Vi verdsetter og takker Carol Petranek og Greg Kontos for deres uvurderlige bidrag til publiseringen av disse nye samlingene.

Her er flere detaljer om de nye greske samlingene:

SamlingBeskrivelse Antall dokumenterLenke for søk

Hellas, velgerlister 1863-1924
An index of males who were eligible to vote throughout Greece from 1863 to 1924.1,006,594 dokumenter
Søk gjennom samling nå

Korfu vitale poster, 1841-1932
Birth, marriage, and death certificates from the entire island of Corfu from 1841 to 1932.646,807 dokumenter
Søk gjennom samling nå

Sparta ekteskap, 1835-1935

An index of marriages in Sparta from 1835 to 1935.179,411 dokumenterSøk gjennom samling nå

Hellas, velgerlister 1863–1924

Denne samlingen består av 1 million dokumenter og omhandler menn fra år 21 og oppover som var kvalifisert for å stemme i Hellas. De oppgir velgerens fornavn, etternavn, farens navn, alder, og yrke og er sortert etter provins, kommune og by eller landsby. Hvert dokument inkluderer personens navn på gresk, i tillegg til en latinisert translitterasjon av navnet.

Det er noen få aspekter ved denne samlingen som er unikt for MyHeritage. I tillegg til å inkludere høykvalitetsskanninger av de originale dokumentene, har mange av yrkene som er inkludert i samlingen blitt oversatt fra gresk til engelsk. Vi har også utvidet mange fornavn, som ofte er forkortet i de originale dokumentene. Denne nye samlingen er den mest utstrakte indeksen av greske velgerlister som er tilgjengelig for øyeblikket.

Dokumentene fra samlingen er fra Vlachogiannis-samlingen fra Hellas’ generalstatsarkiv. Samlingen består av velgerlister fra 56 regioner i Hellas og to mannlige registre fra to andre regioner. Selv om de var laget for militære og ikke stemmeårsaker, inkluderer de mannlige registrene den samme informasjonen som velgerlister, bortsett fra at de ikke oppgir personens yrker.

Denne samlingen inkluderer et dokument av den kjente greske maleren fra 1800-tallet, Nikiforos Lytras. Lystras ble født på den greske øyen Tinos, men flyttet til Athen, og senere igjen til München for å studere på the Royal Academy of Fine Arts. I 1866 returnerte han til Hellas for å innlede et professorat ved Athens School of Fine Arts. Etter hans tilbakekomst til Hellas, var malerstilen hans rettet mot scener fra hverdagslivet.

Nikiforos Lytras. The Waiting, 1900. [Kreditt: National Gallery of Greece]
Nikiforos Lytras. The Waiting, 1900. [Credit: National Gallery of Greece]
I dokumentet under, kan du se oppføringen hans, alderen hans ved tidspunktet for hans stemmeregistrering, 35, og at hans yrke er oppgitt til å være “maler.”  Hans fars navn, Chantz Antonios Lytras, er også oppgitt.

Voter registration record for Nikiforos Lytras [Credit: MyHeritage Greece, Electoral Rolls 1863–1924]
Dokument for stemmeregistrering for Nikiforos Lytras [Kreditt: MyHeritage Hellas, velgerlister 1863–1924]
Søk Hellas, velgerlister 1863–1924

Korfu vitale poster, 1841–1932

Denne samlingen består av attester for fødsel, ekteskap og død fra Korfu og er eksklusivt for MyHeritage. Dokumentene ble samlet av sivile myndigheter i Korfu og dokumenterer livshendelsene til alle innbyggerne på øya uansett etnisitet eller religion. De inkluderer også skannede bilder av de originale dokumentene.

Fødselsattester fra denne samlingen kan inneholde barnets fornavn og etternavn, fødselsdato og fødested, navn og alder på begge foreldre, i tillegg til fornavnene på barnets besteforeldre.

En bryllupsattest fra denne samlingen kan inkludere for- og etternavnet, bryllupsdato, alder, fødested og bosted, i tillegg til navnene på brudens og brudgommens fedre.

Dødsattester inkluderer navnet til den avdøde, dødsdato, alder ved bortgang, fødested og bosted i tillegg til navnene på foreldrene.

Dokumentene i samlingen er fra General State Archives of Korfu. De representerer alle etniske og religiøse samfunn på hele Korfu.

Denne samlingen inkluderer dødsattestene til Charalambos Pachis, en kjent korfiotisk maler. Charalambos’ kunstneriske talenter ble oppdaget mens han jobbet som en tjener for en rik familie. Familien sponset da hans utenlandsstudier i Italia. Etter å ha fortsatt sine studier i flere europeiske byer, returnerte han til Korfu for å male i 1870.

May Day in Corfu by Charalambos Pachis [Credit: National Gallery of Greece]
May Day in Corfu av Charalambos Pachis [Kreditt: National Gallery of Greece]
I dødsattesten under, ser vi dødsdatoen, 7. februar, 1891, alderen ved bortgang, 48, og hans fars fornavn, Dimitrios.

Death record of Charalambos Pachis [MyHeritage Corfu Vital Records, 1841–1932]
Dødsattest av Charalambos Pachis [MyHeritage Korfu vitale poster, 1841–1932]
Denne samlingen inkluderer også fødselsattestene til barna til Savvas og Rosa Israel på Korfu. Savvas var en jødisk skredder som fant tilflukt med tre av sine døtre og en ung slektning blant det kristne samfunnet på Erikoussa under 2. verdenskrig.

Savvas with his wife Rosa and their children
Savvas med sin kone Rosa og deres barn

I deres datter Victorias fødselsattest, sett her, oppgir i tillegg til navnet hennes hennes fødselsdato, 27. oktober, 1921, hennes fars og mors navn, Savvatos og Roza Israel, og deres respektive fødselsår, 1876 og 1886. Det er også en oppføring av Victorias besteforeldre: farfaren hennes, Solomon og morfaren hennes, Zacharias.

Birth record of Victoria Israel [MyHeritage Corfu Vital Records, 1841–1932]
Fødselsattesten til Victoria Israel [MyHeritage Korfu vitale poster, 1841–1932]
Søk gjennom Korfu vitale poster, 1841–1932

Sparta ekteskap, 1835–1935

Denne samlingen inkluderer bilder av parets vigselsattest og deres oppføring i ekteskapsregisteret. Dokumentene i denne samlingen oppgir de fulle navnene til bruden og brudgommen, bryllupsdatoen, deres fedres navn, brudens og brudgommens fødested, og av og til navnene på vitner under bryllupet. Bildene i denne samlingen ble fotografert, digitalisert og indeksert av MyHeritage fra de originale papirdokumentene, i samarbeid med Metropolis of Monemvasia and Sparta.

I denne samlingen er ekteskapsattestene til foreldrene til milliardæren og den greske shippingmagnaten, Stavros Niarchos. Etter bryllupet sitt flyttet Stavros’ foreldre til USA, men kun noen få måneder før Stavros ble født returnerte til Hellas.

I hans foreldres ekteskapsattest, vil du finne datoen de ble gift, 4. juni, 1905, Stavros’ fars navn, Spyridon S. Niarchos, født i Vamvakou, sammen med Stavros’ farfars navn, Spyridon Niarchos. Dokumentet inneholder også Stavros’ mors navn, Evgenia Koumantarou, hennes fødested Voutianoi, og hennes fars navn, Stavros Koumantarou.

Marriage Record of Spyridon S. Niarchos and Evgenia Koumantarou [MyHeritage Sparta Marriages Collection, 1835–1935]
Spyridon S. Niarchos’ og Evgenia Koumantarous ekteskapsattest [MyHeritage Sparta ekteskap, 1835–1935]
Søk gjennom Sparta ekteskap, 1835–1935

Oppsummering

De nye samlingene posisjonerer MyHeritage som en fantastisk ressurs for å studere greske røtter. Vi planlegger å legge til mange flere greske samlinger, og å forbedre algoritmene for søk og treff videre til våre brukeres fordel, og gjøre dem verdifulle også for brukere som har greske røtter, men som ikke leser gresk.

Det er gratis å søke i de greske dokumentsamlingene på MyHeritage. Om du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi automatisk gi deg beskjed om dokumenter fra disse samlingene gir treff med dine slektninger. Du vil trenge et Data- eller Komplett-abonnement for å se disse dokumentene eller lagre dokumenter til slektstreet ditt.

Yasou! Nyt de nye greske dokumentsamlingene!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen