MyHeritage sin grunnlegger og administrerende direktør forteller om spennende nyutviklinger!

MyHeritage sin grunnlegger og administrerende direktør forteller om spennende nyutviklinger!

Kommentarer

Grunnlegger og administrerende direktør for MyHeritage, Gilad Japhet holdt et foredrag for Israel Genealogy Research Association (IGRA) den 23. juni. Der kunne han avsløre
noen spennende nye utviklinger, noen av dem hadde aldri blitt offentliggjort før. Gilad kunne også gi en sneakpeak på spennende funksjoner innen slektsforskning og DNA, som MyHeritage jobber med for tiden.
Den første delen av foredraget snakker han om jødiske historiske poster, mens han i resten av foredraget vier tiden til  MyHeritage sine siste nye og spennende funksjoner. Gilad gir også en sniktitt på spennende funksjoner som kommer innen slektsforskning og DNA.

Du kan se hele foredraget til Gilad på video:

Her kan lese høydepunktene:

Historiske dokument samlinger

Så langt i år har MyHeritage lagt til mange nye samlinger i sine historiske dokumenter på nettstedet sitt, som totalt inneholder svimlende 1,2 milliarder dokumenter. Blant disse samlingene er det noen som har blitt indeksert av MyHeritage og er eksklusive for selskapet, enten med tanke på innhold eller med tanke på søkbarhet. Gilad kunne spesielt fremheve Amerikanske bykataloger og nye Greske samlinger som eksempler.

Gilad la til at det nå er mange nye spennende samlinger selskapet jobber med, men som han ennå ikke kan avsløre.

Slektsforskningsfunksjoner

Deretter introduserte Gilad en kommende utgivelse – en redesignet versjon av MyHeritage’s historiske søkemotor. Det nye grensesnittet har den samme allsidige funksjonaliteten som det forrige, men er mer kompakt og brukervennlig, og eliminerer behovet for separate «enkle» og «avanserte» søkeskjemaer.

Skjemaet er lite nok til at det følger deg mens du sjekker poster, noe som gjør det enkelt for deg å finjustere søket mens du jobber. Skjemaet gir forslag til nye felt å fylle ut i henhold til konteksten til postene du ser på.

Gilad nevnte også den nylige automatiseringen av Tverrspråklig Record Match, en løsning som gjør det mye lettere å finne poster om forfedrene dine på andre språk, og introduksjonen av det nye Viftevisningen – en ny måte å se slektstreet ditt på. Denne visningen er estetisk og kompakt og du kan dele den som et bilde.

Han fortsatte med å beskrive en kommende ansiktsløftning til den tradisjonelle Family-visningen. Det kommer et oppdatert design som effektiviserer plassbruken, gjør det mulig å se mer informasjon samtidig, og som reduserer behovet for å bla eller dra kartet. Det vil også bli introdusert firkantede personkort der profilbildet vil være plassert over navnet på personen, for bedre utnyttelse av plassen. Det venstre panelet som gir oversikt over en personprofil, vil også få en ansiktsløftning.

En annen funksjon er et hendig forholdsdiagram som vises når du ser en forholdsbeskrivelse. Diagrammet gjør det enkelt å visualisere hvordan to individer er relatert. Du vil kunne lagre det som et PDF-bilde, du kan dele det, eller det skrive ut. MyHeritage planlegger å legge denne funksjonen til DNA Matches også, i fremtiden.

Deretter beskrev Gilad de to flotte foto verktøyene MyHeritage nylig har lansert MyHeritage In Color™ i februar og MyHeritage Fotoforbedrer i juni. Gilad påpekte at disse funksjonene gjør MyHeritage til den beste plattformen i verden for de som vil jobbe med gamle familiebilder. Han kunne fortelle om mange flotte tilbakemeldinger selskapet har fått på disse funksjonene fra brukere over hele verden har fått se sine forfedre på en helt ny måte.

DNA-funksjoner

Til slutt kunne Gilad fortelle om den etterlengtede oppdateringen til MyHeritage’s Ethnicity Estimate Genetic Groups. «Denne oppdateringen vil gi en mye høyere kvalitet på analysen av DNA-etnisitet» sier Gilad, muligens den høyeste kvaliteten på markedet, med 2 000–3 000 geografiske regioner i starten, og kanskje 5 000 i en fremtidig oppdatering.

De 42 eksisterende etniske grupper vil bli delt inn i undergrupper, som baskere, samer etc. Det vi til og med være mulig å identifisere grupper som kommer fra en bestemt by, f.eks. marokkanske jøder fra Casablanca.
Når funksjonen blir utgitt, vil alle personer som har tatt en MyHeritage DNA-test, få tilgang til denne informasjonen gratis.

Senere planlegger MyHeritage å legge til mer verdifull informasjon som knytter etnisitet til slektsforskning; Vanlige etternavn fra en regionen. Vanlige steder der den gruppen er funnet, migrasjonsveier, og så videre.

“ Slektsforskningens fremtid er lys”

Gilad avsluttet foredraget sitt med å understreke MyHeritage sitt engasjement for slektsforskning fortetter. Selskapet ligger i forkant med fremskritt innen slektsforskning og DNA, og Gilad lovet at mange flere fantastiske funksjoner kommer. Så følg med!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen