Han fant familien sin i USA, og familiehistorien i Tyskland

Han fant familien sin i USA, og familiehistorien i Tyskland

Kommentarer

Mange mennesker rundt om i verden ble sittende fast hjemme i fjor vår. Mange brukte tiden til slektsforskning og begynte å dykke ned inn i sine røtter. Gian Carlo David-Faliva, en 74 år gammel MyHeritage-bruker fra Frankrike, hoppet på toget og begynte å grave dypt inn i familiens fortid. Hans mål var å finne sin fars familie, og farens slektninger. Etter så mange år uten å vite noe særlig om sin far, ble familiemysteriet hans løst takket være MyHeritage DNA

Gian Carlo ble født i 1946 i Torino i Italia av en fransk mor som hadde møtt en amerikansk soldat på slutten av andre verdenskrig i Tyskland. Han visste nesten ingenting om sin far. Han visste at fornavnet til faren var Joseph, at etternavnet var Richer eller Reicher. Han visste også at divisjonen hadde vært en del av hadde forlatt Torino for å fortsette krigen i Tyskland. Da han dro var moren hans to måneder på vei. Moren hans så aldri Joseph igjen. 

Gian CarlosGian Carlo mor, Ida, på slutten av  den andre verdenskrig

Livet gikk sin gang, og moren hans Ida returnerte til Frankrike, og giftet seg noen år senere. Gian Carlo ble adoptert av sin nye stefar. Gian Carlo giftet seg etterhvert og fikk barn, men han følte alltid et stort tomrom fordi han ikke kjente identiteten til sin biologiske far. Han lurte på om den amerikanske soldaten fortsatt var i live og var der ute et sted. Da den globale pandemien rammet, fikk Gian Carlo endelig tid til å vie til å forske på farens røtter. 

Han fortalte at han så på TV om DNA-testing og bestemte seg for at det var på tide å teste seg. Han kjøpte en MyHeritage DNA-test, og derfra gikk gikk det fort. 

Slektninger i USA

En måned etter å ha sendt inn DNA-prøven, mottok Gian Carlo en e-post om at resultatene hans var klare. Foruten hans etnisitetestimat, som i seg selv var fascinerende, ble Gian Carlo sjokkert over å se noen nære DNA-treff med MyHeritage-brukere fra USA. Hans nærmeste treff var en fetter eller nevø med 13% delt DNA, og et annet treff var en kusine med 11% delt DNA. 

Gian Carlo tok sjansen og kontaktet treffene sine. Han skrev til begge. Meldingen til fetteren/nevøen forble ubesvart, men han fikk svar fra kusinen som het Beverly og bodde i Texas. Etter å ha utvekselt endel mail frem og tilbake bestemte Gian Carlo og Beverly seg for å gå sammen for å finne ut nøyaktig hvordan de var relatert. 

Beverly, Gian Carlo’s nyvunne kusine

Beverlys mors pikenavn er Reichert. Hun bestemte seg derfor for å undersøke historien til en av morens onkler, Joe Reichert. Han døde i 1996, og han visste de veldig lite om.

Beverly snakket med Joes datter Jo Ann som også kom fra Texas. Etter samtalen var hun overbevist om at Jo Ann var Gian Carlo’s halvsøster. Det viste seg at deres DNA allerede hadde blitt matchet. Gian Carlo høyeste match på 13% delt DNA, som ikke hadde besvart melding fra Gian  Carlos, var til ingen ringere enn Jo Ann sønn! Jo Ann tok en test selv, og den bekreftet familieforbindelsen med Gian Carlo, de to har 27,4% delt DNA!

Jo Ann og Gian Carlo oppdaget at de var født samme år med 9 måneders mellomrom. Gian Carlo fikk vite at faren hans, Joe Reichert, hadde vært død lenge, men hen fikk endelig se bilder av ham og finne familielikhetene.

Joe Reichert (t.v.) og sønnen Gian Carlo (t.h.)

Familiehistorie fra Tyskland

Etter at familieforholdet ble kjent, har Gian Carlo hatt jevnlig kontakt med Beverly og Jo Ann. Han håper å reise for å møte sin familie i Texas i nær fremtid, når reiserestriksjonene ikke lenger stopper det. 

Med grunn-informasjon om farens familie, har Gian Carlo greid å spore familie sin tilbake til 1700-tallets Tyskland. De emigrerte til Russland før de kom til USA. Som fersk familiehistoriker har han kunnet lære sin nyvunne amerikanske familie om deres tyske røtter! 

Gian Carlo er overbegeistret over å ha funnet en sympatisk familie, og fått svar på et helt liv med spørsmål. Det har hjulpet ham å slutte fred med sin arv. «Tusen takk til MyHeritage-teamet som gjør en veldig god jobb og gjør folk som meg lykkelige.» 

I påvente av den store turen til USA som sannsynligvis vil bli full av følelser, jobber Gian Carlo med å forbedre engelsken sin. Han fortsetter også å utvide slektstret sitt, på jakt etter enda flere slektninger!

Hvis du har ubesvarte spørsmål om din egen arv, bør du vurdere å ta en MyHeritage DNA test i dag. 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen