Salgsmuligheter under spanskesyken

Salgsmuligheter under spanskesyken

Måneder etter å ha blitt kastet inn i en global pandemi, er en ting helt klart, våre liv har forandret seg. Folk har mistet jobbene sine, hele bransjer har blitt satt på vent på ubestemt tid, og mange bedrifter har lukket dørene. Mens noen sliter, har andre har sett nye muligheter for sin virksomhet. For 100 år siden herjet spanskesyken og verden opplevde de samme problemene den gang. 

MyHeritage-forskerteamet avdekket noen 102 år gamle avisoppslag og annonser i vår skattkiste med 12,7 milliarder historiske poster. Hva oppdaget de? Som ordtaket sier: «Det er ikke noe nytt under solen.»

 Nye måter å handle på

I dag har online shopping blitt et klart alternativ til personlig shopping. Folk sitter hjemme i karantene og klikker hjem varer på datamaskinen sin. I 1918, da spanskesyken herjet, oppfordret næringslivet folk til å «bli hjemme og handle med telefon». 

En annonse fra november 1918 fra Los Angeles Times. Folk ble anbefalt å ringe inn sine bestillinger på telefon i stedet for å komme til butikkene. 

Bredbåndsproblemer

Telefontjenester i 1918 led på samme måte som internett har gjort i 2020 av overbelastning. Folk ble bedt om å «ta ansvar og bruke telefonen med forsiktighet». Dette kan sammenlignes med dagens problemer med overbelastning av internett når mange tilbringer så mye tid hjemme. EU ba Netflix begrense sine tjenester for å beskytte bredbånds-infrastrukturen. 

En annonse for Bell Telephone Company of Canada fra Ottawa Citizen, oktober 15, 1918, oppfordret folk til å bare bruke telefonen når det var absolutt nødvendig. 

Hjemmeunderholdning

I disse dager bruker millioner av mennesker over hele verden TV-strømmetjenester som Netflix. I 1918 sa folk tilbrakte sin tid hjemme, var det ingen TV og folk lyttet til musikk. 

En annonse for Kents Edison-butikk fra oktober 1918 oppfordret folk til å holde seg hjemme med å og lytte til musikk på New Edison-grammofonen. «Unnslippe influensa ved å tilbringe kveldene hjemme i ditt eget hjem med en ny EDISON, en grammofon med sjel!”

Dette er Morell Tilson & Sons. Butikkens annonse fra The Evening Start den 9 oktober 1918. De brukte en litt annen taktikk for å markedsføre Edison. De fokuserte på at når offentlige konserter er avlyst, ville Edison være en god erstatning. «Nå kan du delta på konserter med stor opera, lys opera, hellig musikk av de fine gamle sangene uten å løpe noen risiko for å pådra deg influensa.”

Lysol hysteria

I begynnelsen av Korona-pandemien ble sanitær-produkter utsolgt og vanskelig å få tak i. I 1918, akkurat som i dag, var det stor etterspørsel etter sanitær-produkter. Den gangen hadde se ikke noe slikt som håndsprit som dreper mer enn 90  prosent av bakteriene. I mange år før spanskesyken ble Sylpho Nathol brukt å bekjempe infantil lammelse og polio. Dette produktet ble markedsført som det beste produktet for å drepe viruset under spanskesyken.  

Denne annonsen som var publisert i The Boston Post november den 20 i 1918. De annonserte «bakterie-morderen» som den beste forholdsregelen: «I dag må du bruke alle forholdsregler for å eliminere alle smittekilder.”

Ulike selskap presenterte mange forskjellig produkter som den beste medisin for å forebygge sykdommen. Et produkt som het NR (Nature’s Remedy) var et produkt for fordøyelsen, og lovet å gjøre jobben. «Ingenting vil beskytte deg mer effektivt mot spanskesyken eller influensa epidemien som å holde fordøyelseorganer aktive og dermed systemet fritt for giftige ansamlinger.”

Horliks maltmelk tilbød riktig diettmelk for å bekjempe influensa (Daily Capital Journal, nov 19, 1918): 

Pe-ru-na, en patentert medisin som ble brukt av mange amerikanere og godkjent av 50 amerikanske kongressmedlemmer, ble annonsert som den beste medisinen mot influensa. 

Lag limonade av sitroner

Mang bedrifter da, akkurat som i dag prøvde å gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon og bruke den til sin fordel

Denne annonsen hevder at «En av de beste midler for å holde unna «influensa» er å gi deg selv godt varmt undertøy”: 

Denne hevder at å spise godt vil sørge for at du bekjemper influensa riktig:

Globale pandemier fører til økonomiske utfordringer for mange, men kan også føre til et vell av kreativitet og tilpasninger i kampen for å overleve økonomisk. 

Søk vår avis samlinger å oppdage historiene til dine egne forfedre, eller bestille et MyHeritage DNA-test i dag, til våre spesielle Black Friday priser!