Stamtavle-visning er nå tilgjengelig i Family Tree Builder

Stamtavle-visning er nå tilgjengelig i Family Tree Builder

Stamtavle-visning er den foretrukne slektstre-visningen for de fleste av MyHeritage-brukere. Mange som bruker Family Tree Builder, vårt populære programvare, har spurt om vi kan tilby samme funksjonalitet i vår skrivebords-programmvare. Vi er glade for å kunngjøre at vi har oppfylt dette ønsket og lanserer nå stamtavle-visning for slektstrær i Family Tree Builder! 

Stamtavle-visning består en hovedperson og hans eller hennes forfedre. Den viser ikke søsken, ektefeller eller noen andre som ikke er en direkte stamfar. I denne visningen kan du navigere til andre mennesker i treet ditt og se deres stamtavle også.

Slektstre i stamtavle-visningsmodus

Slektstre i stamtavle-visningsmodus

Den nye stamtavle-visningen erstatter ikke nåværende familie-visningen av slektstreet, men det er et tillegg. Du kan veksle mellom stamtavle-visning og familie-visning. Du kan få tilgang til liste-visningen til venstre for treet. 

Oversikt

Hvis du vil navigere til stamtavle-visningen, går du til slektstreet og velger «Stamtavle-visning» øverst til høyre.

Velger for tre-visning

Velger for tre-visning

Stamtavle-visningen av slektstreet vises. Klikk på «Familie-visning» for å komme tilbake til ditt opprinnelige slektstre ditt. Slektstreet vil bli åpnet i stamtavle-visning hvis det var den siste visningen du brukte før du sist avsluttet prosjektet.

Navn på enkeltpersoner i stamtavle-visningen vises slik de er konfigurert i innstillingene, og vil være nøyaktig like slik de vises i den vanlige slektstre-visningen. 

Stamtavle-visning inneholder mye av den samme funksjonaliteten som du er vant til. Du kan for eksempel søke etter enkeltpersoner i treet. Det finnes ikoner som indikerer Smart Matches™ og Record Matches vises i stamtavle-visningen. Du kan også klikkes for å se de respektive treffene.

Person med ikoner for smart matches™ og Record matches.

Person med ikoner for smart matches™ og Record matches.

Selv om Smart Match-ikonet alltid vil forbli, uavhengig av om du har ventende Smart Matches™, forsvinner det brune Record Match-ikonet hvis alle Record Matchene er avvist. Dette er fordi du har ansett dem som feil. Det gjør at du enkelt kan identifisere hvilke av dine forfedres profiler som krever din oppmerksomhet. Denne funksjonen har også våre brukere har gitt uttrykk for at de har ønsket seg.

Stamtavle-visning viser 6 generasjoner – den enkelte personen som er utgangspunkt og 5 generasjoner med forfedre. Visningen viser naturlige relasjoner med en stiplet linje og adoptivrelasjoner med en stiplet linje.

Hvis den utvalgte personen har mer enn 5 generasjoner med forfedre, vil du se en pil til høyre ved den siste generasjonen.

Femte nivå forfedre med flere forfedre

Femte nivå forfedre med flere forfedre

Ved å klikke på en pil, vil personen som er til venstre for pilen nå bli hovedperson i neste tre-visning. 

Velge en ny hovedperson

Du kan velge et navn fra listen over enkeltpersoner som ligger til venstre for slektstreet. Eller søke etter et bestemt navn i søkefeltet øverst til venstre, for å velge en ny rot for stamtavle-visningen. 

Liste over personer i slektstreet, med søkefeltet

Liste over personer i slektstreet, med søkefeltet

Redigering i stamtavle-visning

I stamtavle-visning kan du legge til nye personer i slektstreet, også søsken, ektefeller, barn og foreldre. Du kan også slette personer som vises i treet. 

Legge til en person i slektstreet

Legge til en person i slektstreet

Legg til personkort

Legg til personkort

Du kan redigere en persons informasjon på samme måte som du kan i slektstreet. Når du dobbeltklikker på en persons kort, et vindu åpnes «rediger detaljer».

Redigere et personkort

Redigere et personkort

Du kan også administrere personlige bilder fra stamtavlevisningen, og enkelt legge til eller fjerne bilder. 

Redigering av treet i Family Tree Builder er nå enda enklere med angre- og gjøre om-muligheter. Disse lar deg tilbakestille handlingene dine hvis du har redigert noe feil.

Angremulighet i Family Tree Builder

Redigere et personkort

Redigere et personkort

Oppsummering

Family Tree Builder brukes av millioner av mennesker over hele verden, og er deres viktigste programvare for slektsforskning. Vi er glade for å lansere stamtavle-visningen for Family Tree Builder, og vi håper at det hjelper deg med i arbeidet med å kartlegge slektshistorien din, bygge slektstreet, og legge til bilder, historiske opptegnelser og mer.

Enjoy!