3% delt DNA førte til at en kvinne fant sin biologiske far

Susana Boggs er en 50 år gammel legeassistent fra Richmond i Texas som vokste opp uten å kjenne sin biologiske far. Selv om moren hennes aldri snakket om det, var det en familievenn ved navn Nano som noen ganger kom til Susanas bursdagsfester, og søsteren hennes hadde en mistanke om at han kunne ha vært Susanas far. Men etter at Susana fylte 12 sluttet Nano å komme på besøk og de så ham ikke igjen. Mange år senere tok Susana en DNA test fra MyHeritage, og hun fikk et treff med en kusine, som igjen ledet til Nano. Hun fikk vite at han var hennes biologiske far og fikk kontakt med ham til slutt.

Se deres rørende historie her:

 

En mann med navn Nano

Susana og søsteren hennes vokste opp uten far. Fra barneårene husket hun at en venn av moren ved navn Nano besøkte henne hver bursdag. Han hadde med seg med seg sine to barn og gav henne gaver.

Det var søsteren hennes som påpekte at det kanskje lå noe mer bak dette en det kunne se ut som. «Jeg trodde alltid at han var en venn av familien, men en gang sa min 4 år eldre søster: «Nano datter er helt lik deg deg! Nano må være faren din,» minnes Susana. «Jeg ble sint og ba henne slutte å si det, for jeg trodde ikke det var sant. Faktum er at Nano var veldig høy, og jeg var mye høyere enn både søstrene mine og moren min.”

Ikke lenge etter at Susanas mor giftet seg på nytt, sluttet Nano å komme for å besøke Susana på bursdagene hennes. Når hun ser tilbake forstår hun at nye mannen til moren må ha vært ukomfortabel med forholdet mellom Nano og moren hennes. Han ville at Nano skulle komme til hjem til dem lenger.

Susana hadde aldri et nært forhold til stefaren sin. Gjennom årene spurte Susana moren sin om sin biologiske far, men moren ville ikke svare. For ikke lenge siden flyttet Susanas mor inn hos henne, og Susana prøvde igjen å få vite sannheten om sin biologiske far. “Jeg spurte henne om og om igjen, men hun ga ikke noe svar om min fars identitet, eller sa noe om Nano,” sier Susana.

MyHeritage DNA kom til unnsetning

Til slutt innså Susana at hun måtte finne sannheten selv, og i april i fjor kjøpte hun to DNA-tester. Da resultatene kom hadde hun bare treff med fjerne slektninger.

Men så, etter noen måneder fikk Susana en melding om et nytt DNA-treff. Det var en kvinne i 20-årene som het Ruby Morales og hun delte 3% DNA med Susana. Det betyr at hun kunne være en kusine, en generasjon forskjøvet.

«Jeg bestemte meg for å sende henne en melding og spørre henne om hun kjente en mann med navn Nano og skrev at det hastet», kunne Susana huske. Jeg tenkte for meg selv: «Hun kommer til å tro at jeg er helt gal, men jeg har ingenting å tape.» Hun håpet å få svar, men var også forberedt på det det ikke ville komme.

Neste dag, mens Susana var på jobb, så hun at hun hadde fått en ny melding på MyHeritage. Det var fra Ruby. Hun hadde svarte at det gjorde hun, og kunne fortelle om en mann i familien som alle kalte onkel Nano. 

For Susana ble svaret overveldende. “Jeg begynte å gråte. Jeg gikk for å få litt frisk luft, fordi jeg følte at jeg ikke kunne puste. Jeg skrev tilbake til treffet mitt og fortalte at jeg hadde lett etter Nano i mange år, og spurte henne om hun kunne å gi ham telefonnummeret mitt.”

Hun dro hjem og sjekket telefonen sin hyppig i håp om å få et svar. “Jeg gikk til sengs, men fikk ikke sove,” sier hun. “Plutselig fikk jeg en spansk melding på mobiltelefonen min: ‘Hei, jeg heter Lori, Nano er onkelen min». Jeg ringte henne og hun fortalte meg at hun hadde besøkt Nano og han hadde spurt henne om min mors og søskens identitet, og sa at vi er nær familie.”

Lori sendte Susana et bilde av henne som baby, et bilde som Nano alltid hadde hatt i lommeboken. Nano, hvis fulle navn er Servando De Los Santos, hadde lett etter Susana i mange år. Han hadde ikke funnet henne fordi hun hadde byttet etternavn da hun giftet seg.

Gjenforent til slutt

Nano hadde to andre barn som var Susanas halvsøsken. Halvsøsteren som hun kunne huske vagt, hadde dessverre fått kreft og døde rett før Susana tok DNA-testen sin. Det er en bittersøtt for Nano å ønske den datteren han hadde savnet så lenge velkommen inn i livet, sitt så kort tid etter han hadde mistet en.

Nano og sønnen hans Armando kjørte 12 timer for å møte Susana hjemme hos henne for første gang. De var overlykkelige og overveldet av følelser over å møtes igjen, og denne gangen som far og datter. De håper å se mye mer av hverandre fremover. Tross alt, de har et helt liv å ta igjen.

Har du et mysterium i din familie som venter på å bli løst? Bestill MyHeritage DNA-test her.