MyHeritage introduserer Photo Storyteller™

MyHeritage introduserer Photo Storyteller™

Som slektsforskere streber vi etter å bevare vår slektshistorie og dele den med vår familie og de neste generasjonene. Det er derfor alltid hyggelig og annonsere nye funksjoner og i dag annonserer vi MyHeritage Photo Storyteller™ — en ny funksjon som gjør det mulig for deg å spille inn historiene bak familiebildene dine og legge en fortellingen til bildene.

The Photo Storyteller™ er gratis og tilgjengelig på MyHeritage mobil app og gjør det mulig for deg å enten selv spille inn historier, eller intervjue dine familiemedlemmer, beskrive den virkelige historien bak noen av familiebildene dine. Eller sette bildet inn i en interessant sammenheng. Du vil glede deg over en dypere innsikt i bildene dine og dele opptakene med familiemedlemmer. Du kan gjøre et bilde om til en liten video, slik at du kan mimre, og dele det med familiemedlemmer. Disse fotohistoriene vil bli til minner som familien din vil sette stor pits på i fremtiden.

MyHeritage-mobilapp er tilgjengelig gratis på iOS og Android og fungerer bra på både smarttelefoner og nettbrett. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du installere mobilappen her

De sier at et bilde er verdt tusen ord. Fotografier kan formidle mye informasjon. De kan skildre handlinger, følelser og ideer – som er viktige elementer i å fortelle familiens historie. Men ofte er det elementer som bare de som var tilsted da bildet ble tatt kan fortelle. MyHeritage Photo Storyteller™ gjør det enklere for deg å fange historiene dine og dine slektningers historier som beskriver familiebilder.

Ideen kom fra en av våre

Selv om vi ikke er de første til å oppfinne dette konseptet, ble MyHeritage Photo Storyteller™ foreslått av MyHeritage’s Research sjef, Roi Mandel, i en Ideathon der alle my MyHeritage-ansatte ger ble invitert til å foreslå nye produktideer. Roi hadde følt behov for å utdype historiene bak sine egne familiebilder. Da pandemien kom, tilbrakte Roi og familien hans mer tid hjemme, og de begynte å utforske gamle familiebilder. Rois far delte et interessant high school-bilde fra sin tid på skolebasketballaget med en kort beskrivelse på en linje om hvor det kom fra.

Rois far Rami Mandel i en historisk basketballkamp, 1967 (farget og forbedret av MyHeritage)

Rois far Rami Mandel i en historisk basketballkamp, 1967 (farget og forbedret av MyHeritage)

Roi ønsket å vite mer om det spesielle bildet. Og da han tok opp lyd da faren hans snakket om bildet, kom det fram en mye mer interessant historie. Basketballkampen fant sted i 1967. Det var en historisk kamp mellom to motstandere som aldri hadde møtt hverandre før, et israelsk lag fra en videregående skole i Juerusalem, og et palestinsk lag fra en videregående skole i Betlehem. Rois far ble veldig rørt da han fortalte om bildet, og han husket detaljer som han ikke hadde delt tidligere. Bildets hele historie ble fortalt og bevart!

Lytt til Rois far som beskriver dette bildet ved hjelp av Photo Storyteller™.

Vi elsket ideen på den måten at Roi presenterte den, og vi implementerte den. Om noen måneder ble Photo Storyteller™ født, og alle våre brukere inviteres varmt til å begynne å bruke den.

Hvordan bruke den

Hvis du vil spille inn en historie, åpner du MyHeritage mobile app. Trykk på Bilder-ikonet på hovedskjermen.

Hvis appens hovedskjerm ikke ser slik ut og fortsatt viser «far og sønn på sjøen»-bildet, kan du oppgradere appen til den nyeste versjonen som også inkluderer Photo Storyteller™.

Du kan også trykke på de tre linjene øverst til venstre på hovedskjermen, som åpner hovedmenyen, og deretter velge «Bilder».

Fotogalleriet vises, der du ser alle bildene du har på MyHeritage.

Du kan også få tilgang til bildene dine fra en persons profil i slektstreet. Når du har gått til Bilder-fanen, kan du trykke på et bilde og spille inn en historie for det derfra.

Trykk på et hvilket som helst bilde for å vise det. Deretter trykker du på det nye mikrofonikonet nederst til høyre for å åpne opptaksskjermen.

Trykk på Opptak-knappen for å starte opptaket.

Når du er ferdig, trykker du på Stopp for å avslutte opptaket. Du kan lytte til opptaket, lagre det eller slette det. Det er en grense på én time for hvert opptak. Du enten kan ta opp deg selv, eller ta med mobiltelefonen til en familie sammenkomst og intervjue en slektning.

Når opptaket er lagret, merkes under navnet på personen som gjorde opptaket. For øyeblikket kan du legge til opptil ett opptak for hvert bilde, og i fremtidige versjoner planlegger vi å støtte flere opptak. Når du lagrer et opptak, lastes det opp til MyHeritage sin serverne og oppbevares der, og tilordnet samme personvernnivå som bildet som det er vedlagt.

Få tilgang til opptakene dine

Hvis du vil ha tilgang til bildehistoriene dine i MyHeritage-mobilappen, åpner du Bilder-delen. Alle bilder i albumene dine som har et lydopptak, har nå et avspillingsknappsymbol nederst til høyre på bildet.

Velg et bilde, og trykk på avspillingsknappen nederst til høyre for å spille av opptaket.

Når det spilles av, kan du når som helst sette den på pause og fortsette, eller trykke på Papirkurv-ikonet for å slette opptaket.

Hvis du velger å slette det opprinnelige bildet, slettes også lydopptak som er knyttet til bildet.

Vi oppfordrer deg til å dele opptakene dine med familie og venner. Trykk på Del-ikonet for å gjøre dette. Dette bruker det opprinnelige delingsalternativet på mobiltelefonen din, og støtter alle apper du har installert som støtter videodeling, for eksempel Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram og andre.

Eksempler

Her er flere flotte eksempler som viser hvor nyttig Fotofortelleren™ er for å dokumentere historiene bak bildene dine:

Marysia Galbraith beskriver hvordan hun oppdaget bestemor og familien hun fant, og det hele startet med dette ene bildet:

Nicki Weinberg beskriver et barndomsbilde fra 1950-tallet:

Thomas Edelmann var på jakt etter å finne familien som eide butikken på dette bildet. han Han trodde hadde blitt gitt til sine forfedre.

Denne historien har vi nylig postet på bloggen.

I det siste eksemplet, Jack Romberg, forteller historien om sin store onkel Richard Stern, og dette monumentale bildet av ham som nå er utstilt i flere museer over hele Tyskland:

Tips for å spille inn et godt opptak

Vi samlet nedenfor noen nyttige tips og spørsmål å stille som kan hjelpe deg og dine kjære å fortelle historiene bak bilder:

  • Beskriv omstendighetene rundt bildet stedet hvor og når det ble tatt.
  • Fang stemningen i bildet, og få publikum til å føle seg som om de var der selv.
  • Beskriv personene på bildet, hvilken rolle de hadde i familien, personligheter og mer.
  • Er det noen som mangler på bildet? Noen kan ha vært til stede, men av en eller annen grunn ikke blitt med på bildet.
  • Hvilke elementer eller rekvisitter er på bildet? Har noen av dem noen spesiell betydning? Ofte kan en noe i bakgrunnen være av betydning.
  • Hvem tok bildet?

Konklusjon

Fotografier er en konkret kobling til din familiens fortid. Å fortelle historiene bak dem gjør bildene dine til rikere minner både for deg og dine kjære. My Heritage Photo Storyteller™ kan kombineres med MyHeritages bildefarge og forbedringsfunksjoner som ofte kan bringe tilbake nostalgiske minner når du bruker dem på bildene dine.

Vi planlegger å utvikle Photo Storyteller™ videre i de kommende månedene, slik at du også kan spille av fotohistorier fra din online familie side. Du skal kunne ta opp nye opptak fra familienettstedet ditt og fra Family Tree Builder. Og du skal kunne administrer flere opptak for hvert bilde, endre personen som er tagget på opptaket.

Vi er glade for å lansere dette nye verktøyet og gjøre det tilgjengelig for MyHeritage-brukere. Håper du har glede av det!