Historiske dokumentsamlinger fra januar 2021

Historiske dokumentsamlinger fra januar 2021

Kommentarer

Skål for et nytt år og nye Historiske dokumentsamlinger! Det er nå 13 milliarder historiske poster tilgjengelig på MyHeritage! I januar la vi til 6,5 millioner poster fra to nye amerikanske samlinger, en fødselsregister fra Ohio, og en oversjøisk militær begravelses-samling.

Her er flere detaljer om hver av samlingene:

American Overseas Military Burials, 1917–1974

Denne samlingen inneholder registreringer av militært personell som er gravlagt eller har minnesmerke på amerikanske militære kirkegårder, sammen med minnesmerker som drives av American Battle Monuments Commission.

Postene inneholder navnet på den avdøde, datoen for dødsfallet, rang, enhet, serienummer, militærgren, kirkegård eller minnested, og annen informasjon, som kan omfatte plassering og eventuelle utmerkelser. De fleste av stedene ligger utenfor USA, med unntak av 3 minnesmerker i Honolulu, New York City og San Francisco.

Etter første verdenskrig, så regjeringen behov for en begravelses- og hjemsendelses politikk for USAs falne soldater. ABMC, (American Battle Monuments Commission)  ble etablert av Kongressen i 1923 for å ta vare på USAs oversjøiske kirkegårder og minnesmerker. Pårørende fikk lov til å velge mellom et permanent gravsted ved en amerikansk oversjøisk militær-kirkegård, eller å sende den avdøde hjem til USA for begravelse på en nasjonal eller privat kirkegård. De fleste valgte hjemsendelse, men ca 30% valgte en permanent grav ved en ABMC kirkegård.

Disse stedene, der man kan minnes de amerikanske offerere som tjenestegjorde i første og andre verdenskrig, er blant de vakreste i verden. Et mindre antall opptegnelser i denne samlingen omfatter begravelser fra 1853–1917 og fra 1974 til 2019.

De Kirkegårdene og minnesmerkene som finnes i denne samlingen ligger i USA, Frankrike, Holland, England, Belgia, Tunisia, Panama, Filippinene, Italia, Luxembourg og Mexico.

Nedenfor er et bilde av Meuse-Argonne American Cemetery i Romagne (Meuse) i Frankrike.

Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse) I Frankrike [Fotokredit: American Battle Monuments Commission]
Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse) i Frankrike (Fotokredit: American Battle Monuments Commission)

En av de mer berømte kirkegårdene er Normandie American Cemetery, i Colleville-sur-Mer i Frankrike.

Normandy American Cemetery, Colleville-sur-Mer, France
Normandy American Cemetery, Colleville-sur-Mer i Frankrike

Søk I American Overseas Military Burials, 1917–1974

Ohio, Birth Index, 1959–1998

Denne samlingen inneholder 6 millioner fødselsattester fra den amerikanske delstaten Ohio. Journalene omfatter barnets fulle navn, fødselsdato og fødested (by og fylke), distrikt, og sertifikat-nummeret som er knyttet til barnets fødselsattest.

Search Ohio, Birth Index, 1959–1998

Eksempel på poster

Blant postene i den amerikanske oversjøiske samlingen for militære begravelser finnes oppføringen til Lesley James McNair, en løytnant som ble drept i en aksjon under andre verdenskrig.

Military Burial record of Lesley J. Mcnair [Kredit: American Overseas Military Burials, 1917–1974]
Militær begravelse oppføring av Lesley J. Mcnair (Kilde: American Overseas Military Burials, 1917–1974)
Fødsels oppføringen til den Oscar-vinnende skuespilleren Halle Berry finnes i den nye Ohio-fødselsregisteret.

Fødselsoppføring for Halle Berry [Kredit: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998]
Fødsels oppføringen til Halle Berry (Kilde: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998)

Sammendrag

Vi håper disse verdifulle samlingene baner nye veier for din videre slektsforskning. Å søke i disse samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil se oppføringene eller lagre dem til slektstreet, trenger du et Data- eller Komplett abonnement.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis oppføringer fra disse samlingene samsvarer med dine slektninger. Deretter kan du se gjennom oppføringen og avgjøre om du vil legge til den nye informasjonen i treet.

Kos deg med de nye samlingene!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen