Ny dokumentsamlinger fra Østerrike, Ungarn og Øst-Europa

Ny dokumentsamlinger fra Østerrike, Ungarn og Øst-Europa

Vi er glade for å annonsere en økning med 10,7 millioner østerriksk-katolske kirkedokumentsamlinger bestående av to nye samlinger som ikke finnes på andre kommersielle nettsteder. Den første er oppføringer fra en rekke samfunn rundt Østerrike, Ungarn så vel som Øst-Europa. De dekker dagens Østerrike, Ungarn, Tsjekkia, Polen og Tyskland. Den andre fokuserer på Wien, hovedstaden i Østerrike og noen omkringliggende områder. Samlingene består av livshendelser som dåp, ekteskap og begravelser, og de dekker et spenn på 4 århundrer. Tiden fra 1500-tallet til 1900-tallet. Samlingene er uvurderlige for alle som ønsker å lære mer om sine forfedre fra Østerrike og Øst-Europa.

Områdene som omfattes av denne samlingen ble styrt av Habsburgmonarkiet, som begynte i 1273, og som bredte seg under Charles V på midten av 1500-tallet, og deretter ble delt i to. En vesteuropeisk region og en sentral-østeuropeisk region, som dekker Østerrike, Ungarn, Böhmen og de omkringliggende områdene. Oppføringene i denne samlingen kommer fra kirkene i det sentral-østeuropeiske Habsburg Holding, hvor romersk katolisisme var den rådende religionen.

Her er flere detaljer om hver av samlingene:

Østerrike-Ungarn, Katolske samlinger, 1612–1966 

De 6,8 millioner nedtegnelsene i denne samlingen består av dåp, ekteskap og begravelsesoppføringer for det romersk-katolske samfunnet i Øst-Europa. Dåpsposter inkluderer barnets navn, dåpsdatoen og sted. Ekteskapsposter inkluderer brudens og brudgommens navn, navnene på brudens foreldre, navnene på brudgommens foreldre, datoen for ekteskapet og sted. Gravesteds poster inkluderer navnet på den avdøde, datoen for begravelsen og sted.

Denne samlingen dekker poster fra dagens Østerrike (inkludert de historiske områdene i Nedre og Øvre Østerrike, Steiermark, Tirol, Salzburg og Kärnten), Ungarn, Tsjekkia (Böhmen og Moravia), Polen og Tyskland. Denne samlingen inkluderer ikke Wien.

Søk i Østerrike-Ungarn, Katolske samlinger, 1612–1966 

Østerrike, Wien katolske kirkesamlinger, 1585–1918

Denne samlingen med 3,8 millioner nedtegnelser inneholder en indeks over den romersk-katolske kirkes dåp, ekteskap og begravelser fra byen Wien, Østerrike og noen omkringliggende områder. Opptegnelser inneholder det fullstendige navnet på personen, datoen og stedet for hendelsen (dåp, ekteskap eller begravelse), eventuelle kommentarer og ulike indikatorer på postene, for eksempel en bok og et sidetall. Stedet hendelsen fant sted inneholder normalt navnet på sognet så vel som distriktet i Wien.

Wien er inndelt i distriktet (Bezirk), og hver av dem har et navn og nummer. Dåpsoppføringene omfatter menigheter fra følgende distrikter: 1–10, 12–13, 15–16 og 18–21. Ekteskapsregistrene inkluderer menigheter fra alle distrikter i Wien unntatt distrikt 20. Og gravstedene omfatter menigheter fra distriktene 1–3, 9–10 og 21. Et utvalg av ekteskapsposter gjelder områder utenfor Wien i enten Nedre Østerrike, Øvre Østerrike eller militære områder.

Søk i Østerrike, Wien katolske kirkeregister, 1585–1918

Eksempel på oppføring

Begravelsesoppføringen til den verdenskjente komponisten Wolfgang Amadeus Mozart finnes i samlingen Austria, Vienna Catholic Church Records Index, 1585–1918. Oppføringen viser datoen for begravelsen, hans alder ved døden, 36 år og hans gravsted, Sankt Stephan, i Wien.

Begravelsesoppføringen til Wolfgang Amadeus Mozart

Begravelsesoppføringen til Wolfgang Amadeus Mozart

Oppsummering

Disse to nye samlingene er en viktig ressurs for alle som søker etter mer informasjon om sine forfedre fra Østerrike og Øst-Europa.

Å søke i samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil vise disse oppføringene eller lagre oppføringer i slektstreet, trenger du et Data eller Komplett abonnement. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis poster fra disse samlingene samsvarer med slektningene dine. 

Kos deg med de nye samlingene!