Nyhet! Nå kan du avvise eller bekrefte en Theory of Family Relativity™

Nyhet! Nå kan du avvise eller bekrefte en Theory of Family Relativity™

Det er med glede vi introdusere en helt ny funksjon som gjør at du nå kan bekrefte eller avvise en Theory of Family Relativity™ på MyHeritage. Denne funksjonaliteten har blitt etterspurt av våre DNA-brukere, og vi er glade for å kunne tilby den.

Helt siden vi lanserte  Theory of Family Relativity™  har denne funksjonen vært banebrytende i genetisk slektsforskning. Det hjelper deg med å få mest mulig ut av DNA-treffene dine ved å inkorporere genealogisk informasjon med vår samling på mer enn 13 milliarder historiske poster og slektstre profiler. På denne måten kan vi tilby teorier om hvordan du og DNA-treffene dine kan være relatert. Hvis du ikke er kjent med denne funksjonen, kan du lese mer om hvordan Theory of Family Relativity™ fungerer og hvordan du bruker den på MyHeritage Norge sin Kunnskapsbase.

Nyhet! Bekrefte eller avvise en teori

Mange av teoriene MyHeritage presenterer er nøyaktige, men det er også feil. Som nevnt ovenfor er teorier basert på historiske poster og slektstredata. Det kan være feil i slektstrær som hos andre MyHeritage-brukere, eller i de historiske postene. Det hender også at teknologien som brukes av MyHeritage for å matche dem med hverandre kan gjøre feil.

Tidligere var det ingen måte å bekrefte eller avvise en teori på – hver teori ble stående ved på DNA-treffet enten du anså det som nøyaktig eller ikke. Det var ingen metode for systematisk å gjennomgå teoriene og markere teorier som du allerede har behandlet, slik at nye ville være enkle å legge merke til. Nå er det det!

Med den nye funksjonaliteten, kan du nå bekrefte teorien hvis du mener det er sann, eller avvise det hvis du mener det er feil. Nye teorier vil ha en ventende status hvis de verken blir bekreftet eller avvist. Dette kan hjelpe deg med å holde oversikt over teoriene du allerede har gjennomgått og evaluert. Merk at det ikke er nok å bekrefte riktige teorier alene, og vi oppfordrer deg til å oppdatere slektstreet ditt for med ny informasjon fra enhver teori du mener er riktig (for eksempel ved å legge til personer fra en teori som mangler i treet ditt).

Få tilgang til teoriene dine

For å finne de DNA-treffene dine som har en teori, går du til DNA-treff-delen på siden din, og bruker filtrene for å se hvem som har en Theory of Family Relativity™, se nedenfor.

Bruke filter funksjonen til å vise hvilke DNA-treff som har en teori (klikk for å zoome).

Bruke filter funksjonen til å vise hvilke DNA-treff som har en teori (klikk for å zoome).

Når en det finnes en teori for et DNA-treff, er dette angitt i DNA-treffkortet, som vist i eksemplet ovenfor.

En teori kan bekreftes eller avvises på to steder. Enten på siden der du kan gjennomgå DNA-treff, eller hele teorivisningen, som begge er forklart nedenfor.

Oppsummert syn på en teori

Klikk på «gjennomgå DNA-treff» på DNA-treff-kortet for å se et sammendrag av treffene. Hvis det finnes en teori, vises den øverst på siden. Du vil bli spurt om denne teorien er riktig, og du vil kunne bekrefte eller avvise den.

Bekrefte eller avvise en teori fra den oppsummerte teorivisningen på siden Gjennomgå DNA-treff (klikk for å zoome)

Bekrefte eller avvise en teori fra den oppsummerte teorivisningen på siden Gjennomgå DNA-treff (klikk for å zoome)

Når du har bekreftet en teori, vil dette bli angitt øverst på siden. Hvis du ombestemmer deg, kan du angre bekreftelsen for å tilbakestille statusen til «venter». Når den er bekreftet, vil du få en melding som råder deg til å besøke treet ditt, og legge til den nye informasjon til treet ditt manuelt. Hvis teorien for eksempel viser en relasjons-vei mellom deg og et DNA-treff som du mener er riktig, kan du legge alle personer som vises på denne veien til slektstreet ditt, hvis de ikke allerede er der.

Full teori-visning

Klikk på «Vis teori» på DNA-treffkortet eller «Vis full teori» på siden «Gjennomgå DNA-treff» for å få tilgang til en mer detaljert visning av teorien som viser hvilke slektstrær og historiske poster som ble brukt til å etablere den.

Vise en fullstendig teori fra et DNA-treffkort (klikk for å forstørre)

Vise en fullstendig teori fra et DNA-treffkort (klikk for å forstørre)

Vise en fullstendig teori fra siden Gjennomgå DNA-treff (klikk for å zoome)

Vise en fullstendig teori fra siden Gjennomgå DNA-treff (klikk for å zoome)

Teorien kan bekreftes eller avvises fra toppen av visningen.

Bekrefte eller avvise en teori fra teorivisningen (klikk for å forstørre)

Bekrefte eller avvise en teori fra teorivisningen (klikk for å forstørre)

Teorier som ble bekreftet eller avvist

Etter at du har bekreftet en teori, vises den i DNA-treffkortet som følger i listen over DNA-treff:

DNA-treff med en bekreftet teori (klikk for å forstørre)

DNA-treff med en bekreftet teori (klikk for å forstørre)

Slik ser en avvist teori ut:

DNA-treff med en avvist teori (klikk for å forstørre)

DNA-treff med en avvist teori (klikk for å forstørre)

Hvis du ombestemmer deg, kan du klikke på «Vis teori» og deretter angre bekreftelsen eller avvisningen, da returnere teorien til ventende status.

Flere teorier for ett DNA-treff

Noen ganger finner systemet vårt flere teorier for samme DNA-treff, i slike tilfeller kan du velge den teorien du mener er riktig og avvise de andre. Hvis DNA-treffet ditt er relatert til deg på mer enn en måte, kan du bekrefte flere teorier.

Ved flere teorier, når du har bekreftet minst en av dem, vil du se «bekreftet» i DNA-treff kortet. Hvis du har avvist en av teoriene, vil den neste flyttes opp listen og vises som standard på DNA-treff siden.

Hvem kan bruke denne funksjonen?

Theory of Family Relativity™ er en premiumfunksjon som krever et nettstedabonnement på MyHeritage (Premium eller PremiumPlus eller Komplett abonnement). Brukere som har lastet opp sine rå-DNA-data fra en annen DNA leverandør, til MyHeritage ,og ikke ønsker å kjøpe et abonnement, kan betale en engangsavgift på $ 29 per test for å låse opp alle de avanserte DNA-funksjonene MyHeritage tilbyr, også Theory of Family Relativity™. Finn ut mer om våre forskjellige abonnement her. Brukere uten abonnement vil fortsatt se alle teoriene vi som har blitt funnet for dem, men når de klikker for å se de alle detaljene, vil noe av informasjonen være skjult, og de vil heller ikke kunne bekrefte eller avvise teorier.

Filtrere DNA-treff etter genetiske grupper

I tillegg til denne funksjonen vil vi også vie litt oppmerksomheten til en annen funksjon vi nylig har lansert. Vi introduserte Genetiske grupper på tampen av 2020, og siden har vi jobbet med å forbedre den. Det siste vi lanserte er muligheten til å sammenligne de genetiske gruppene til DNA-treffene dine. Dette er en annen ny forbedring som hjelper deg å administrere dine DNA-treff, og denne løsningen har også vært etterspurt av dere, og du har muligheten til å filtrere DNA-treff etter genetiske grupper.

Filtreringsmuligheten gjør at du kan se alle dine DNA-treffene som tilhører en bestemt genetisk gruppe på en side. Du behøver ikke lenger bla gjennom alle DNA-treffene for å se deres genetiske grupper. Filtrering av DNA-treff gir deg bedre oversikt, og du kan fokusere på dem som interesserer deg mest. Dette kan hjelpe deg med å konsentrere deg om treffene som har størst sannsynlighet til å lede seg til de neste spennende oppdagelsene i slektsforskningen din.

DNA-treff kan filtreres ved å klikke på «Alle genetiske grupper» og velge et av alternativene fra rullegardinmenyen. Bruk søkefeltet til å finne en bestemt gruppe blant de 2114 genetiske gruppene som for øyeblikket er tilgjengelige på MyHeritage.

Filtrering av DNA-treff etter genetiske grupper (klikk for å forstørre)

Filtrering av DNA-treff etter genetiske grupper (klikk for å forstørre)

Du kan bruke flere filtre samtidig, slik at du for eksempel kan filtrere DNA-treffene dine etter genetisk gruppe og et bestemt sted. Du kan for eksempel filtrere DNA-treffene dine for å se alle treffene som har den genetiske gruppen «Finland (Jakobstad)» OG bor i USA, som vist her:

Bruke flere filtre på DNA-treff (klikk for å forstørre)

Bruke flere filtre på DNA-treff (klikk for å forstørre)

Konklusjon

DNA-databasen på MyHeritage har vokst enormt, og per i dag ligger det 5,1 millioner dna-tester i basen.

Vi fortsetter å legge til historiske poster i MyHeritage, og nye slektstrær legges til. Med jevne mellomrom så mottar brukerne nye teorier om Family Relativity™, som kan forklare hvordan de er relatert til noen av sine DNA-treff. Muligheten til å bekrefte eller avvise enhver teori om familie relativitet™ har blitt etterspurt av mange, og vi er glede for å imøtekomme dette ønsket.  Denne nye funksjonaliteten gjør at du kan gå systematisk til verks for å gjennomgå teorier.

De fleste som har en DNA test hos MyHeritage har tusenvis av DNA-treff. Evnen til å filtrere DNA-treff etter genetiske grupper gjør det mulig for brukerne våre å drille ned og fokusere på treffene som er relevante for deres forsknings- eller interesseområder.

Vi håper du liker denne nye funksjonen. Følg med, det kommer flere spennende nyheter snart!

Har du ikke tatt en DNA-test, men vurderer det, kan du bestille en her.