Vi introduserer DeepStory – Få familiebildene dine til å snakke

Vi introduserer DeepStory – Få familiebildene dine til å snakke

Vi er glade og spente over å introdusere DeepStory. Det er en banebrytende ny funksjon fra MyHeritage. Med DeepStory kan du lage animerte videoer av dine forfedre der de forteller sin livshistorie, bare ved å bruke et stillbilde og litt tekst. Med dette verktøyet kan du dokumentere, bevare og dele dine mest verdifulle familiehistorier – på en helt ny måte.

Navnet DeepStory kommer fra «live life story».

En DeepStory er en videobiografi der et talende bilde forteller en historie. Det kan være en av dine forferde eller en slektning. Historien er enten basert på informasjon fra slektstreet ditt, eller tekst som du selv skriver. Historien er beriket med fotografier som illustrerer ulike livshendelser.

Lær alt om DeepStory

Lær mer om DeepStory i denne korte videoen: 

Tenk deg å kunne se en realistisk simulering av bestefaren din, og se hvordan så og hørtes ut når han forteller historien om sitt liv. Eller høre han fortelle hvordan han immigrerte til USA, og hvordan han ble forelsket i bestemoren din.

Tenk hvor rørende og spennende det ville være!

Vel, det er akkurat det du kan gjøre med DeepStory, se eksemplet nedenfor:

For å få til dette, trenger du et tydelig bilde av en person, sammen med en enkel fortelling som er skrevet i førsteperson. Da kan du lage din egen DeepStory på få minutter! Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage, kan systemet lage en automatisk DeepStory for deg ved å bruke informasjon og bilder fra treet ditt. Deretter kan du redigere fortellingen, legge til bilder, og tilpasse stemmen, helt til du er fornøyd og klar til å dele den med familie og venner.

Med DeepStory vil historiene til forfedrene dine bli levende. Det kan være en rørende opplevelse å høre slektningene dine mimre om fortiden sin, og ta deg med på reisen. Denne teknologien vil garantert engasjere og begeistre hele familien din! 

Slik fungerer det

DeepStory drives av noen av de mest avanserte AI-teknologiene som er tilgjengelige i dag. Den innovative teknologien har blitt lisensiert av MyHeritage fra D-ID, som er et selskap som spesialiserer seg på videoreenactment ved å bruke dyp læringsteknologi.

Vår første lisens og integrasjon av D-ID sin teknologi resulterte i Deep Nostalgia™, hvor brukerne kan animere ansikter i historiske bilder. Denne funksjonen tok internett med storm, og det ble laget nesten 100 millioner animasjoner det første året etter lanseringen.

DeepStory tar dette konseptet ett skitt videre ved å legge til lyd. Teknologien oppretter en fortelling som beskriver en persons livshistorie, og innholdet i fortellingen er tatt automatisk ut fra et slektstre på MyHeritage. Innholdet konverteres til lyd av høy kvalitet ved hjelp av tekst-til-tale-teknologi. Gestene i animasjons-sekvensene er ekte menneskelige bevegelser. Sluttresultatet er imidlertid ikke autentisk, men snarere en teknologisk simulering av hvordan personen på bildet ditt ville ha beveget seg, og sett ut hvis han eller hun videofilmet.

DeepStory fungerer like bra med svart-hvitt-bilder og bilder som opprinnelig ble tatt i farger. Det fungerer også bra på fargelagte bilder, og bilder hvis farger ble gjenopprettet ved hjelp av MyHeritage In Color™. Å kombinere disse funksjonene kan faktisk føre til gode resultater. MyHeritage har verktøy som gjør det nå mulig for deg å ta et uskarpt svart-hvitt-bilde, reparere det, fargelegge det, forbedre fokuset, og deretter bruke det til å lage en DeepStory.

DeepStory kombinerer noen av de mest imponerende AI-teknologiene som finnes i dag, og gir familiehistoriene dine liv på en helt ny måte! Og tenk at du kan lage en videobiografi for folk som levde før videofilmen ble oppfunnet ved hjelp av DeepStory!

Flere eksempler

Vil du se noen flere fine eksempler? Ta en titt i galleriet på DeepStory-siden!

Kom i gang

Det er morsomt og enkelt å lage en DeepStory. Alle kan lage en fantastisk DeepStory med noen få enkle trinn. Du kan gjøre det på to måter, enten fra bunnen av (det er mulig for de som er nye i MyHeritage), eller automatisk, det passer for eksisterende brukere av MyHeritage som allerede har et slektstre.

Hvis du ikke har brukt MyHeritage før

Du kan enkelt opprette en DeepStory fra bunnen av. Dette gjør du ved å gå til DeepStory-nettsiden: www.myheritage.com/livestory

Last opp et bilde for å komme i gang. Du blir så bedt om å opprette en MyHeritage-konto, det er gratis de første 14 dagene.

Du blir også bedt om å gå gjennom og godta vilkårene for DeepStory-tjenesten. 

Vilkår for DeepStory

Vilkår for DeepStory

Last opp et bilde av en person du vil opprette en DeepStory for, en av dine forfedre.

Først vil bildet ditt bli forbedret, slik at du oppnår best mulige resultat:

Hvis bildet ditt inneholder mer enn én person, får du se hvert enkelt ansikt i feltet ved siden av bildet. Klikk på ansiktet til den personen du vil lage en DeepStory for. 

Velge et ansikt fra bildet hvis det er mer enn én person som er avbildet (klikk for å zoome)

Velge et ansikt fra bildet hvis det er mer enn én person som er avbildet (klikk for å zoome)

Deretter skriver du inn personens navn og velger kjønn.

Skriv inn informasjon personen (Klikk for å zoome)

Skriv inn informasjon personen (Klikk for å zoome)

Nå kommer du til DeepStory redigering. Bruk redigeringsprogrammet til å skrive fortellingen du vil at personen skal fortelle, i kapitler. Legg eventuelt til ett bilde i hvert kapittel. Hvert kapittel er ment å dekke et aspekt av personens liv, for eksempel fødsel, foreldre, yrke etc. Du bestemmer selv hvilke kapitler du vil ha med.

Se mer om hvordan du bruke redigeringsprogrammet til å skrive tekster til fortellingen, laste opp bilder, og tilpass stemme-alternativene nedenfor.

Når du er klar, klikker du på «Opprett DeepStory»-knappen øverst til høyre.

Det tar vanligvis mellom 30 sekunder og noen minutter å opprette en DeepStory, avhengig av lengden på fortellingen, og antall bilder du har lagt til.

Når DeepStory er klar, og du kan spille, redigere eller dele den. Du vil også kunne se de andre DeepStories du har laget. Det kan ta litt tid før videoen er ferdig, så vi sender vi deg derfor også en e-post med en lenke når den er klar.

Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage

Hvis du er en av de 99 millioner brukerne som allerede bruker til å bygge et slektstre MyHeritage, er du heldig. Da kan vi lage en vakker DeepStory for deg basert på informasjonen som allerede er i slektstreet ditt. Du kan deretter bruke redigeringsprogrammet til å forbedre historien til du er fornøyd.

For å gå til DeepStory-siden for eksisterende MyHeritage-brukere velger du «DeepStory» under «Bilde»-fanen i navigasjonsfeltet:

Her kommer det frem forslag til enkeltpersoner du kan opprette en DeepStory for. Det er gjerne avdøde forfedre eller slektninger som har tilstrekkelig informasjon tilgjengelig i treet til at teknologien kan lage en historie. Vi er nøye med å foreslå de personene som vi vet vi kan lage de beste DeepStories for. Vi baserer det på slektstreet ditt, hvor nært beslektet de er til deg, og hvor mye informasjon det er i treet ditt om dem. 

Hvis du vil opprette en DeepStory raskt, klikker du ganske enkelt et av forslagene. Du kan også bla til bunnen av siden for å opprette en DeepStory fra start ved hjelp av et nytt bilde du laster opp.

Opprette en DeepStory basert på et forslag fra slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Opprette en DeepStory basert på et forslag fra slektstreet ditt (klikk for å zoome)

Når du klikker på en av personene vi har foreslått, skapes en DeepStory automatisk basert på informasjonen og bildene i slektstreet ditt. Jo mere informasjon, og merkede bilder du har i treet ditt, jo rikere og mer engasjerende vil historien bli. 

Vær oppmerksom på at du blir bedt om å godta vilkårene for DeepStory før du lager din første historie.

Din DeepStory er ferdig (klikk for å zoome)

Din DeepStory er ferdig (klikk for å zoome)

Vi har utviklet en svært sofistikert logikk for å sammenstille informasjon og tilhørende bilder fra slektstreet ditt.

Et slektstre inneholder forskjellige detaljer. Vi velger de viktigste faktaene for den enkelte personen. Som oftest velger vi å ta med tidspunkt og sted personen ble født, foreldre, søsken, ekteskap, barns fødsel, barnebarn, yrke og militærtjeneste.

Vi utelater ofte informasjon hvis historien blir for lang. Etter at slektstre-informasjonen er valgt, velger vi en tilfeldig måte, av flere mulige, for å presentere fakta på. Det gjør vi for å unngå gjentakelse, og på denne måten vil hver eneste DepStory bli forskjellig, en ny historie hver gang.

Temaene er gruppert i kapitler basert på emner, og vi prøver å finne det bilde fra slektstreet ditt, som passer best til det enkelte kapitlet. Vi bruker mye krefter på å velge det beste bildet for hvert kapittel, og basere det på flere kriterier, som:

 • Jo flere av de som er tagget på bildet, er relevante for kapitlet, jo bedre. Jo færre personer som er tagget i bildet, men som ikke er relevante, jo bedre. 
 • Oppløsningen på bildet, og størrelsen på ansiktene
 • Datoene for bildet, og hvordan den stemmer med alderen til personene på bildet.
 • Tittelen og andre metadata for bildet.

For eksempel, ved et kapittel som beskriver en persons søsken, vil vi automatisk velge bildet der så mange som mulig av søsknene ble merket. For et kapittel som beskriver personens ekteskap, vil vi gjette hvilket av bildene som er bryllupsbilde, etc. Du kan endre alt dette i ettertid med redigeringsfunksjonen.

Jo flere bilder du har på din familieside, jo bedre blir det automatiske resultatet for en DeepStory.

Hvis du ikke har lastet opp familiebilder til MyHeritage, er tiden inne for å gjøre det nå. Last opp familiebildene dine i dag, og merk opp folk som ligger i slektstreet ditt.

Husk at den automatiske DeepStory vi skaper bare et utgangspunkt! Vi oppfordrer alle til å redigere og berike historiene ytterligere, legge til flere detaljer, fargerike anekdoter og flere bilder. Slektstreet er bare et utgangspunkt, og DeepStory kommer virkelig til live når du fyller på med historier som ikke ligger i slektstreet allerede.

Når du har laget en DeepStory, vil du ser du alle DeepStories som allerede er generert øverst på hovedsiden for DeepStory. Gå til mine bilder og velg den siste nye fanen. Der finner du dine DeepStories, og foreslåtte.

Du kan gå dit når som helst for å utvikle DeepStorys du allerede har laget.

Hvis du ikke har et slektstre på MyHeritage, går du til Slektstre-fanen og oppretter ett. Det blir da enklere å lage DeepStories.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, og ønsker å lage en DeepStory for en annen person enn det vi har foreslått, kan du enkelt lage en DeepStory ved å finne personen i slektstreet. Panelet på slektstresiden tilbyr nå et alternativ for å opprette en DeepStory, se nedenfor. Dette alternativet er kun tilgjengelig for avdøde personer

Å lage en DeepStory fra familetreetpanelet

Å lage en DeepStory fra familetreetpanelet

Du finner et tilsvarende alternativ på profilsiden:

Å lege en DeepStory fra profilsiden

Å lege en DeepStory fra profilsiden

Dele en DeepStory

Når DeepStory er klar, ønsker du helt sikkert dele den med venner og familie, og du vil få noen fantastiske reaksjoner! De kan også lage egne DeepStories, som dere alle kan glede dere over. DeepStory er en video du kan laste ned og dele, eller du kan dele den direkte til Facebook eller Twitter. Du kan også kopiere en lenke til DeepStory, og dele den på andre måter.

Knapper for å dele ne DeepStory

Knapper for å dele ne DeepStory

Klikk Rediger DeepStory for å redigere.

Her kan du forbedre og tilpasse DeepStory til du får det resultat du ønsker.

DeepStory editor (klikk for å zoome)

DeepStory editor (klikk for å zoome)

Her kan du velge et kapittel for å redigere teksten, eller du kan legge til eller erstatte bildet. 

Nå du klikker på de tre prikkene nederst til høyre i et kapittel, kan du for å høre hvordan historien vil høres ut. Her er det også mulig å legge til et nytt kapittel, eller slette kapitlet. 

På redigersiden klikker du på «Legg til et nytt kapittel» for å gjøre nettopp det. Da dukker det opp et popup-vindu, og du kan velge tema. De temaene du allerede har brukt i DeepStoryen, vil ikke lenger være synlige.

Legg til et nytt kapittel

Legg til et nytt kapittel

Du kan velge et av temaene som ligger der, eller klikke «Fri tekst», hvis du har et annet tema du vil legge til.

Når du legger til et nytt kapittel, husk å skrive teksten i den førsteperson. Du lager en selvbiografi for en av dine forfedre, så ordene må komme fra dem, i stedet for å beskrive den personen i tredjeperson.

Skrive en tekst til et nytt kapittel i førstepersonsform

Skrive en tekst til et nytt kapittel i førstepersonsform

Når du har valgt ett kapittel, klikker du på foto-ikonet nederst til høyre på bilde, for å erstatte eller slette det.

Redigere eller slette et kapittelbilde (zoom for å forstørre)

Redigere eller slette et kapittelbilde (zoom for å forstørre)

Stemme-alternativer

DeepStory støtter for tiden mer enn 200 forskjellige stemmer på 31 språk. Når vi oppretter en LiveStory for deg, velger vi automatisk (og tilfeldig) en stemme, basert på ditt språk og kjønnet til personen du opprettet DeepStory for. 

Klikk på lydknappen øverst til høyre i et kapittel for å høre kapitlet bli lest. 

Velg «Stemmealternativer» for å endre stemmen i DeepStory.

Derfra kan du velge en annen stemmestil eller aksent. Du kan også tilpasse hastigheten på stemmen. Stemmene er plukket ut i henhold til språket du har valgt for nettstedet ditt. Hvis du vil endre stemme-utvalget, må du endrer språk for siden din øverst til høyre på nettstedet. Da vil du vil da se alle stemme-alternativene for det språket du har endret til. 

Du kan forhånds høre stemmene og hastighet for å sikre at du liker resultatet før du oppretter DeepStoryen. 

For øyeblikket er det ikke mulig å laste opp egendefinerte stemmefiler til DeepStory. Det vil vi forhåpentligvis bli mulig i fremtiden.

Når du er ferdig med å redigere, kan du lagre endringene og generer den nye versjonen av din DeepStory ved å klikke på «Lagre og Opprett». Eller du kan forkaste de siste endringene.

Opprette en DeepStory ved hjelp av MyHeritage sin mobilapp

DeepStory er også tilgjengelig i MyHeritage sin mobilapp. Den kan du laste ned fra App Store eller Google Play. Hvis du allerede har appen, må du oppdatere den først, for å være sikker på at du bruker den nyeste versjonen. 

Du kan opprette en DeepStory fra Bilder-delen i appen. DeepStory-fanen kommer til syne øverst på skjermen, og den tar deg til DeepStory-delen av mobilappen. Her kan du velge å opprette en de historien vi har foreslått ut ifra slektstreet ditt, eller bla ned for å laste opp et nytt bilde. 

Når din DeepStory er klar, kan du redigere fortellingen og legge til fotografier, tilpasse stemmen og forhåndsvise resultatet.

Trykk på et kapittel for å redigere det. Her kan du redigere teksten, trykke på kamera-ikonet for å fjerne bildet, eller velge et nytt fra enheten din. Når du er ferdig med å redigere, trykker du på «Lagre» for å lagre endringene eller «Avbryt» for å forkaste dem.

Trykk på pluss-knappen nederst til høyre for å opprette et nytt kapittel. Du kan velge et emne fra listen eller skrive en fritekst.

Trykk på pluss-knappen nederst til høyre for å opprette et nytt kapittel. Du kan velge et emne fra listen eller skrive en fritekst.

Når du er ferdig med å redigere historien, trykker du på «Opprett». Ikke glem å dele med familie og venner når den er klar!

Når du er ferdig med å redigere historien, trykker du på «Opprett». Ikke glem å dele med familie og venner når den er klar!

Tips for et godt resultat

 • Teknologien fungerer best når du laster opp et bilde der personen ser rett frem og hodet ikke er på skakke.
 • Vær original!
 • Du trenger ikke å følge noen mal.
 • Det kan være emosjonelt, morsomt, trist, rørende eller rene fakta.
 • Den kan beskrive familiebegivenheter over flere generasjoner, bare velge noen detaljer, eller en enkelt hendelse.
 • Kort og søtt er ofte best.
 • Jo mer kortfattet historien er, jo mer engasjerende blir det for andre.
 • Fortell historien fra forfedrenes perspektiv, ved hjelp av språk som du tror ville ha representert dem best.
 • Invester tid i å finne de riktige bildene for å matche teksten for hvert kapittel. Dette vil berike historien.

Noen ganger vil ikke tekst-til-tale-teknologien uttale navn eller ord riktig. Du kan justere dette ved å redigere DeepStory og skrive navnene eller ordene på en mer fonetisk måte. Du kan bruke «Hør» funksjonen for å sikre at uttalen samsvarer med intensjonen din, uten å måtte generere hele DeepStory igjen.

Hvis du ikke liker den automatisk tildelte stemmen, går du til Stemme-alternativer og velger en annen. Du vil sikker finne en stemme som passer bedre for den personen du oppretter DeepStory for.

Lag en LiveStory nå på www.myheritage.com/livestory

Personvern

Når du oppretter en video ved hjelp av DeepStory er personvernet ditt beskyttet. Animasjonen og forbedringen skjer på MyHeritage-servere, og verken bildene eller videoene deles med noen tredjepart. MyHeritage eier ikke videoen, den tilhører deg, på samme måte som alle bildene du laster opp til MyHeritage tilhører deg.

Mange av de som har sett DeepStory-funksjonen og finner den ekstraordinær, mens andre synes andre den er skremmende og misliker den. Det er vanskelig å være likgyldig til denne teknologien. Vi inviterer deg til å lage dine egne DeepStories og dele dem på sosiale medier for å se hva dine venner og familie synes.

Funksjonen er ment for historisk bruk, for å bringe liv til forfedre og høre historiene deres. Bruk funksjonen på dine historiske bilder, men bruk den aldri på bilder av levende mennesker uten deres tillatelse. Før du oppretter og deler en DeepStory må du forhåndsgodkjenne vilkårene for bruk. Dette få sikre at den ikke brukes til » falske» formål. Les med om det her:

 • Ikke bruk DeepStory på et bilde av en levende person uten deres tillatelse.
 • Du må ikke bruke innhold som er uanstendig, falskt eller støtende, nå du oppretter en fortelling for DeepStory.
 • Viktigst av alt, vis respekt for andre.

Kostnader

Hvis du har et Komplett abonnement med MyHeritage, kan du opprette et ubegrenset antall LiveStories. 

Andre brukere kan opprette noen DeepStories gratis, avhengig av lengden på historiene. Deretter kreves et Komplett abonnement. Ikke-abonnenter vil legge merke til et vannmerke med MyHeritage-logoen nederst til høyre på videoen, men har du et Komplett-abonnement vil kunne opprette DeepStories som er logo-frie.

Du kan lære mer om våre forskjellige abonnementer her.

Konklusjon 

Vi har gledet oss vilt til å lansere DeepStory. Det er en helt ny måte å fortelle historier på, neste generasjons historiefortelling. Vi håper inderlig at du vil like det.

Men DeepStory kan du lage fantastiske videobiografier og fortelle familiehistorier som aldri før. DeepStory er siste funksjon i vår pakke med fotoverktøy i verdensklasse, med dem kan du få kontakt med forfedre på en helt ny måte. MyHeritage In Color™, Fotoforbedrer og Fotoreparer kan du se ansiktene til dine forfedre i farger og med slående klarhet. Med Deep Nostalgia™ kan du animere ansiktene deres og se dem bevege seg. Nå tar DeepStory fotoverktøyene våre til neste nivå.

Vårt mål er å gjøre familiehistorien mer tilgjengelig og hyggelig for millioner av mennesker over hele verden, og vi er stolte av å lede visjoner og innovasjoner for å gjøre dette til en realitet.

Som alltid med nye funksjoner, er dette bare den første utgaven. Vi har allerede planlagt forbedringer. Vi planlegger å legge til undertekster, gi deg en drag & drop funksjon for å lettere omorganisere kapitler i redigeringsprogrammet. Videre vil vi legg til en bildevelger, slik at du enkelt kan velge et bilde fra dine eksisterende bilder på MyHeritage. Sist, men ikke minst vil du etter hvert kunne utheve hovedpersonen i et bilde mm. Hvis du har tilbakemeldinger og forslag, vil vi gjerne høre fra deg.

Vi vil takke D-ID for å ha laget denne fantastiske teknologien. Samarbeidet vårt med D-ID begynte med Deep Nostalgia™, og har nådd nye høyder med DeepStory, og vi planlegger allerede vårt neste spennende prosjekt sammen. Stay tuned!

Prøv DeepStory i dag og fortell oss hva du synes! 

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • HL

  Harry Lind

  mars 10, 2022

  Jeg har et komplett My Heritage abonnement og opprettet en LiveStory for min bror Ivar Bergiton Lind. Det viser seg at bildet av ham er snudd opp ned på videoen, så teknikken forsøker å simulere munnbevegelsene når han snakker nede i pannen på bildet. Jeg får ikke slettet eller reversert dette. Hvordan gjør jeg det?

  • J

   jeanette

   mars 11, 2022

   Hei,
   Så hyggelig at du tar kontakt. Dette var ikke bra, og har ikke noe godt svar å gi deg her, det må evt teknisk avdeling gjøre.
   Har du prøvd i slette bildet og legge det inne på nytt?

   mvh
   Jeanette