Halvbrødre fant hverandre med MyHeritage DNA, så oppdaget de at de hadde to søstre

Halvbrødre fant hverandre med MyHeritage DNA, så oppdaget de at de hadde to søstre

Sommeren 2021 brakte en MyHeritage DNA-test to halvbrødre, Fernando Hermansson Carabali og Ivan Andreas, sammen. De hadde begge lett etter sine biologiske familier i årevis. De var overbegeistret da de fant hverandre, og trodde at dette var toppen av lykke … men så oppdaget de at de hadde enda flere søsken.

Se videoen av deres første møte her:

To brødre finner hverandre

Fernando er nå 37 år, og livet hans startet i Colombia. Der ble han etterlatt i et kloster som spedbarn. Nonnene tok ham inn i klosteret og tok vare på han en liten stund, men så ga de han bort for adopsjon til en familie i Sverige. Han vokste opp i Sverige, og hadde en lykkelig barndom hos adoptivfamilien sin.

Fernando som lite barn

Fernando som lite barn

Som voksen begynte han å lure på sin biologiske familie. Hvem var de? Hva drev de med? Hvordan de så ut? Nysgjerrigheten ble så stor og førte til at han begynte å lete etter dem. Han reiste til Colombia i håp om å finne noen spor å følge, i håp om å finne minst ett familiemedlem, men han fant ingenting. Han kom hjem skuffet og motløs.

Måtte samle mot

Så, sommeren i 2021, fikk Fernando en MyHeritage DNA-test i gave fra en god venn. Den ble liggende skuffen i noen måneder mens han Fernando samlet mot til å ta den. Til slutt sendte han prøven sin til laboratoriet.

Fire uker etter at han hadde sendt testen kom resultatene, og øverst på DNA-trefflisten hans var en mann som het Ivan. Det estimerte forholdet dem imellom var oppført som «halvbror.”

Ivan var 35 år og hadde vokst opp i Amsterdam i Nederland. Han ble også født i Colombia, og ble adoptert bort i en alder av 3 år. Som sin bror, hadde også han hatt lykkelig barndom, men begynte også å utvikle en nysgjerrighet om sin opprinnelse. Han hadde også reist til Colombia for å lete etter ledetråder om sin biologiske familie. Han hadde til og med deltatt i et nederlandske TV-program Spoorloos, som forteller historiene til personer som leter etter tapte familiemedlemmer. Men heller ikke han hadde funnet noe.

Ivan som et lite barn

Ivan som et lite barn

Men en dag fikk han høre om MyHeritage DNA-test, og tenkte at den kunne hjelpe ham med å finne biologiske slektninger. Han bestilte en test, tok den. Først etter to år dukket det opp et halvbrortreff fra Sverige.

“Det kom som et sjokk», sier Fernando. Han kontaktet Ivan og fikk raskt svar. Det var helt fantastisk. Ivan er 35, så har en lillebror. Det føles utrolig, kan han fortelle

De bestemte seg for å møtes, og hadde en følelsesmessig gjenforening. Se den her:

“Vi har mange likheter, begge er kreative, vi er begge skuespillere. Ellers har vi mange felles interesser,” kan Fernando fortelle.

Det stoppet ikke der

Brødrene fortsatte å forske på sin opprinnelse og gjorde snart flere funn. I desember 2021 fant de ytterligere to halvsøsken. De fant to søstre, Angela (40) og Sandra (43), som begge født i Colombia og bor for tiden i Spania.

Alle søsknene har samme far. Jentene visste hvem faren deres var, men hadde ikke hatt kontakt med ham. Han døde for 16 år siden. De visste om hverandre, men etablerte ikke i kontakt før de var blitt voksne. De ante ikke at de hadde flere søsken, så det kom som en stor og fantastisk overraskelse.

Ivan snakker knapt spansk, og Sandra og Angela snakker knapt engelsk, men følelsene deres er sterke, og glede over å finne hverandre taler for seg selv. Fernando bestemte seg for å fly til Spania for å møte familien så snart han kunne, og de fire søsknene ble snart gjenforent. De er nå er de en stor og viktig del av hverandres liv.

Sandra sier at hun ikke kan leve uten søsknene sine nå, og råder alle som leter etter biologiske familiemedlemmer å ikke gi opp, men fortsette å lete. Alt er mulig!

Har du lyst til å ta en DNA-test? Du vet aldri hva du finner. Bestill en test her.