Nye historiske dokumenter fra januar og februar 2022

Nye historiske dokumenter fra januar og februar 2022

Vi har hatt en god start på 2022! I løpet av de siste to månedene har vi lagt til 277 millioner nye historiske dokumenter, fra 34 nye samlinger.

Fra Filae i Frankrike har vi lagt til slektstreprofiler, sivile fødsels- og dødssamlinger fra Val-de-Marne, en indeks med nekrologer, og en samling med Legion of Honour. 

Fra Norge har vi lagt til en samling med dødsregistreringer.

Forrige uke publiserte vi 5,8 millioner jødiske historiske poster fra 28 historiske dokumentsamlinger gjennom et samarbeid med JewishGen. Etter denne oppdateringen har det totale antallet poster på MyHeritage steget til 16,8 milliarder. Mange av samlingene inneholder også høykvalitets skanninger av originalkildene.

Nedenfor finner du mere informasjon om samlingene fra Frankrike og Norge. De jødiske samlingene er godt beskrevet i denne posten: Vi slipper 28 samlinger med jødiske historiske dokumenter.

SamlingBeskrivelse Antall poster Ekslusive for MyHeritageSøkelink

Filae Family Tree Records
Slektstær fra Filae.com. 269,395,313 poster
Ikke eksklusivSøk her

France, Val-de-Marne, Civil Births
En indeks over sivile fødsler i det franske departementet Val-de-Marne fra 1792 til 1900, med bilder709,948 poster
Ikke eksklusivSøk her

France, Val-de-Marne, Civil Deaths

En indeks over sivile dødsfall i det franske departementet Val-de-Marne fra 1792 til 1937, med bilder1,171,403 posterIkke eksklusivSøk her

France, Legion of Honour
En indeks over individer akseptert i Legion of Honor siden 1802 og som døde før 1977, med bilder366,331 poster

Ikke eksklusivSøk her

France, Index of Obituaries and Funeral Notices
En indeks over nekrologer og begravelsesmeldinger publisert i Frankrike mellom 1910 og 20175,639,021 posterIkke eksklusivSøk her

Norway Death Registrations
En indeks over dødsregistreringer i Norge fra 1927 til 1941, med bilder591,777 posterIkke eksklusivSøk her

Filae Slektstrær

Vi er stolte over å annonsere 269 millioner nye slektstreprofiler i MyHeritage sin database. Dette er et resultat av at MyHeritage kjøpte det franske slektsforsker-selskapet 

Filae i fjor, og de nye postene er i tillegg til de 844 millioner postene fra Filae som allerede er lastet opp til MyHeritage. Den nye samlinger samlingen er en samling av slektstrær som er gjort tilgjengelig i skrivebeskyttet modus. Hensikten er at familiehistorikere kan ha nytte av dem for å oppdage nye detaljer og viktige ledetråder, for sin egen slektsforskning. Slektstreprofiler består gjerne av for- og etternavn, dato og sted for fødsler, ekteskap og dødsfall. Personer er vanligvis knyttet til foreldre, ektefelle(e), søsken og barn. Denne samlingen er viktig for alle med franske røtter, da det er stor sannsynlighet for at de vil finne informasjon om sine franske forfedre og få kontakt med nye franske slektninger. Samlingen oppdateres automatisk for å gjenspeile endringer som løpende gjøres av de som eier de originale trærne på Filae.

Familietrær er viktige kilder som kan inneholde opplysninger slik du kan oppdage og/eller lære mer om hele grener av familien din. De finnes også en mulighet for at du kan ta kontakt med de levende slektningene som forvalter disse trærne. Bruk informasjonen du finne med forsiktighet, siden noen brukere gjør feil når de bygger slektstrærne sine. Sjekk derfor kilder!

Alle treprofilene har en kobling tilbake til en post på Filae. For å få tilgang til postene på Filae må du ha et abonnement på Filae, og det kan være verd et abonnement. De fleste familietrærne i denne samlingen tilhører franske brukere, men kan du også finne trær fra andre steder i verden.

Personvern

Av personvernhensyn vil bare avdøde personer være synlige i søkeresultater på MyHeritage og komme opp i Record Matches for denne samlingen.

Søk i Filae Family Tree Records

France, Val-de-Marne, Civil Births

Dette er en samling med historiske dokumenter som består av sivile fødsler i det franske department Val-de-Marne i perioden fra 1792 til 1900. Postene ble samlet inn av statlige myndigheter i Frankrike fra 1792. De inneholder detaljer som navnet på barnet, fødselsdato, fødested og navnene på foreldrene, også morens pikenavn.

Slike fødsler ble vanligvis registrert av barnets far noen dager etter barnets fødsel. Hvis faren var fraværende, ble det gjort av en slektning eller venn i stedet for far. Det kan finnes små notater hvis det ble gjort en korreksjon for et barn født utenfor ekteskap. Hvis et barn døde ved fødselen, kan det hende du bare finner dem i dødsregistre og ikke i fødselsregistre.

Søk i France, Val-de-Marne, Civil Births

France, Val-de-Marne, Civil Deaths

Neste samling består av én million journaler som inneholder sivile journaler over dødsfall i det franske departementet Val-de-Marne fra 1792 til 1937. Offentlige myndigheter i Frankrike samlet inn sivile journaler for livshendelser fra og med 1792. De inneholder følgende detaljer om de avdøde; navn, fødselsdato, fødested, dødsdato og navn på foreldrene og ektefellen når det er aktuelt.

Slike dødsfall ble vanligvis registrert innen en dag eller to i byen der personen døde. Vanligvis vil posten ha to sekundære personer, og minst en av dem var en nær slektning til avdøde. Informasjonen kan inneholde feil, da informanten kan ha hatt uriktig informasjon. Hvis et barn var dødfødt, vil du finne barnets informasjon i byen der dødfødselen skjedde. En soldat som døde hjemmefra, kan være oppført i journalen for byen der soldaten ble født, men da vil ikke journalen ha blitt ført før et år eller to etter dødsfallet.

Søk I France, Val-de-Marne, Civil Deaths

France, Legion of Honour

Napoleon Bonaparte etablerte Den høyeste sivile og militære fortjenesteordenen i Frankrike, National Order of the Legion of Honor i 1802.

Senere har alle franske regimer og regjeringer vedlikeholdt den. Denne samlingen inneholder informasjon om personer som er akseptert i Legion of Honor siden 1802, og som døde før 1977. Indeksen med historiske dokumenter inneholder medlemmets navn, fødested og fødselsår. Utover det kan den inneholde fullstendig fødselsdato, fullstendig dødsdato, bostedsadresse og informasjon om hver enkeltes nominasjon til ordenen.

De opprinnelige filene oppbevares i Archives Nationales eller på Grand Chancery of the Legion of Honour.

Search France, Legion of Honour

France, Index of Obituaries and Funeral Notices

Neste samling er på 5,6 millioner poster og er et konsolidert register over nekrologer og begravelsesoppføringer som er publisert i Frankrike mellom 1910 og 2017. Disse postene inneholder navnet på den avdøde, deres dødsdato og -sted, publiseringsdato og -sted, og kilden til publikasjonen.

Search France, Index of Obituaries and Funeral Notices

Norske dødsregistreringer

Denne samlingen inneholder indekserte dødsregistreringer fra Norge i perioden fra 1927 til 1941, med tilhørende bilder.

Posten inneholder navn, fødselsdato, kjønn, sivilstatus, bosted, dødsdato, dato for begravelse og gravsted. De tilhørende bildene av originalkilden inneholder også om den avdøde personen, for eksempel yrke. Kolonne 12 og 13 inneholder informasjon om dødsårsak og religion, og er sensurert i henhold til norske personvern- og databeskyttelsesregler.

I Norge var det prester i den evangelisk-lutherske kirke som gjorde registreringene for alle dødsfall som skjedde i deres krets, og de registrerte dem på standard-formularer, som du finner i denne samlingen. Formularene ble videresendt til Statistisk sentralbyrå og deretter arkivert av Arkivverket. Skjemaene ble organisert etter fylke eller kommune, og bare delvis etter sogn.

Arkivverket har bidratt med bildene til samlingen.

Search Norway Death Registrations

Eksempler

The France, Index of Obituaries and Funeral Notices inneholder dødsoppføringen til André Turcat. Han er fransk pilot som er kjent for å være den første som fly et Concord-fly.

Dødsoppføringen til André Turcat [Kilde: MyHeritage France, Index of Obituaries and Funeral Notices]

Dødsoppføringen til André Turcat (Kilde: MyHeritage France, Index of Obituaries and Funeral Notices)

The Val-de-Marne, Civil Births collection inneholder posten til Germaine Berthe Sablon. Hun var en fransk sangerinne og motstandsforkjemper under andre verdenskrig. Posten inneholder fødselsdatoen hennes, 19. juli 1899, og farens og morens navn og alder på tidspunktet for hennes fødsel – Adelmar Fabulus Sablon, 28 år, og Jeanne Antoinette Labourier, 28 år. 

Birth record of Germaine Berthe Sablon [Kilde: MyHeritage France, Val-de-Marne, Civil Births]

Birth record of Germaine Berthe Sablon (Kilde: MyHeritage France, Val-de-Marne, Civil Births)

Dødsregistreringer fra Norge inneholder dødsoppføringen til den norsk industrimann Samuel Eyde. Samuels ingeniørfirma var de første til å bruke vannkraft til å produsere kaliumnitrat og silisiumkarbid. Hans dødsoppføring inneholder fødselsdato, 29. oktober 1866. Du kan se at han var gift på dødstidspunktet. Hans bosted var i Åsgården i Borre i Norge. Hans dødsdato, 21. juni 1940, og han ble gravlagt ved Vår Frelsers kirke, Oslo, Norge.

 Dødsoppføring for Samuel Eyde (Kilde: MyHeritage Norway Death Registrations)

Dødsoppføring for Samuel Eyde (Kilde: MyHeritage Norge Dødsregistreringer)

Oppsummering

Alle de nye samlingene, vil bidra til at millioner av mennesker over hele verden som bruker MyHeritage nå får større muligheter til å gjøre oppdagelser om slekten sin. Vi håper samlingene gir nye retninger for deg og din slektsforskning. Å søke i disse samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil se nærmere på oppføringene, eller lagre dem til slektstreet, trenger du en Et Data- eller Komplett-abonnement.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil våre Record Matching- og Smart Matching-teknologier varsle deg automatisk hvis poster fra disse samlingene samsvarer med slektningene dine. Du vil da kunne se gjennom oppføringen og avgjøre om du vil legge til den nye informasjonen i treet ditt.

Gled deg over våre nye historiske dokumenter!