Vi er live med de første transkriberingen av Folketellingen fra USA i 1950 – Wyoming og Delaware

Vi er live med de første transkriberingen av Folketellingen fra USA i 1950 – Wyoming og Delaware

Vi er glade vi kan fortelle at MyHeritage nå er live med den første bulk med transkriberte poster (med tilhørende bilder) fra Folketellingen i USA i 1950. Den er nå tilgjengelig for å søke gratis!

Den 1. april, få timer etter at National Archive publiserte bildene av folketellingen i USA i 1950, publiserte vi en komplett samling av de amerikanske folketellingsbildene fra 1950.

I dag kan vi stolt fortelle at vi har publisert en indeks på 644 046 tellingsposter fra delstatene Wyoming og Delaware. Det er en komplett samling for disse statene. Hvis du har slektninger som bodde i en av disse statene, vil du sannsynligvis oppdage viktig informasjon om dem.

Søk gratis i disse transkriberte postene fra Folketellingen i USA i 1950

Folketellingene inneholder informasjon om 150 millioner amerikanerne som bodde på det amerikanske kontinentet og territorier i april og mai 1950. I samlingene finner du informasjon som navn, aldre, steder, husholdninger, relasjoner, kjønn, rase, utdanning, fødesteder og etc.

Tiåret mellom 1940 og 1950 bar preg av sorg, ekstraordinær patriotisme, og til slutt håp. Det var starten på en ny epoke av Amerikas forhøyede posisjon på verdensscenen etter den andre verdenskrig. Folketellingene fanger unike og detaljert øyeblikksbilder av amerikanere på person- og familienivå.

I løpet av de kommende dagene og ukene vil vi gi ut tellingsposter fra flere stater og territorier, helt til hele tellingen er indeksert. Sjekk vår U.S. Census innholdshub og dedikerte 1950 Census side for å holde deg løpende oppdatert på alle utgivelsene.

En perle fra folketellingen i USA i 1950

Mens vi transkriberer resten av statene og territoriene, kan du glede deg over noen fascinerende poster denne fra bildesamlingen fra folketellingen.

Et eksempel er oppføringen til bokseren og aktivisten, Muhammad Ali, som ble født Cassius Marcellus Clay Jr. Han debuterte i folketellingen i 1950 da han var 8 år gammel. I opptegnelsen finner du foreldrene hans, Odessa Lee, som var 33 år gammel, og Cassius Marcellus Clay Sr., som var 38 år gammel. Han jobbet som skilt-maler. Ali var den eldste av to barn. Hans yngre bror Rudolph Valentino var 6 år gammel da folketellingen ble gjort.

Folketellingen i 1950 av Muhammad Ali, født Cassius Marcellus Clay Jr.

Folketellingen i 1950 av Muhammad Ali, født Cassius Marcellus Clay Jr.

Vår unike folketellingshjelper™

For å hjelpe deg med folketellingsforskningen har vi lansert Census Helper™ – som er en ny og gratis funksjon som forteller deg hvem i slektstreet ditt som med stor sannsynlighet vil ligge i folketellingen i USA i 1950 og andre folketellinger. Hvis du ennå ikke har et slektstre på MyHeritage, kan du laste opp treet ditt som en GEDCOM-fil gjennom Census Helper™. Når treet ditt er lastet opp, vil verktøyet umiddelbart skanne treet ditt og du får en liste over familiemedlemmer som med stor sannsynlighet vil ligge i hver enkelt telling. Det er et nyttig verktøy som gjør at du kan forske systematisk i enhver folketelling.

Sammendrag

Vi er glade for å lansere den første utgaven av MyHeritage Folketellingen i USA i 1950. Disse transkriberingene og tilhørende bilder er en betydelig ressurs for familiehistorikere, slektsforskere, samfunnsvitere og andre forskere i flere tiår fremover.

Å søke i folketellingen i 1950 på MyHeritage og å se på postene er gratis.

Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis poster fra samlingen samsvarer med slektningene dine. Du kan deretter se gjennom oppføringen og avgjøre om du vil legge til den nye informasjonen i treet. Record Matches til Folketellingssamlingen fra 1950 er gratis.

Kos deg!