Jobb smart med folketellinger. Vi har lansert Census Helper™ for flere land.

Jobb smart med folketellinger. Vi har lansert Census Helper™ for flere land.

Rett før vi gav ut av folketellingen i USA fra 1950 i april 2022, lanserte vi Census Helper™. Det er et genialt verktøy som skanner slektstreet ditt og setter sammen en liste over slektninger som med stor sannsynlighet kan bli funnet i folketellingene. I den første versjonen beregnet Census Helper™ en liste fra amerikanske folketellinger. Nå har vi utvidet Census Helper™ for flere land. Vi har også gjort noen grensesnittforbedringer, les mer om det nedenfor.

Bruk Census Helper™ nå gratis

Census Helper™ er et kraftig gratisverktøy som legger til rette for deg når du jobber med å forske i folketellinger. Når du er bevæpnet med en slik liste, vil du vite nøyaktig hvilke familiemedlemmer du skal søke etter i folketellingene.

Mange kjente slektsforskere priser dette verktøyet. Maureen Taylor som også er kjent som «Fotodetektiven» er en av dem. «Dette er veldig nyttig!» «Jeg hadde brukt en evighet på å lage en liste, mens Census Helper™ gjorde det på sekunder.»

Den oppdaterte versjonen av Census Helper™ støtter nå landsomfattende folketellinger i USA, Canada, England og Wales, Skottland, Irland, Frankrike, Danmark og Norge.

Hvis du har danske røtter, vil du kunne bruke Census Helper™ for å finne informasjon om slektningene dine som sannsynligvis ligger i folketellingen fra 1940 i Danmark. Du vil også kunne se hvem i slektstreet ditt som kan ligge i de andre folketellinger.

Vi har også utviklet noen hendige sorterings- og filtreringsfunksjoner, slik at det er enklere for deg å få bruke verktøyet.

Hvis du ikke har brukt Census Helper™ ennå, gå til Census Helper™ på familienettstedet ditt under fanen «Forskning». Hvis du ikke har et slektstre på MyHeritage, er dette det perfekte tidspunktet for å registrere seg. Du kan laste treet ditt opp via GEDCOM-fil, og få glede av dette verktøyet.

La oss dykke ned i oppdateringen:

Internasjonale folketellinger

Du kan nå ha glede av Census Helper™ for de fleste folketellinger som er tilgjengelige på MyHeritage. Folketellinger for USA, England og Wales, Canada, Irland, Skottland, Danmark, Norge og Frankrike. Men ikke mindre folketellinger, for eksempel de som er begrenset til en bestemt region.

Når du åpner Census Helper™, viser den som standard den nyeste folketellingen som er tilgjengelig for landet der du befinner deg.

Vi du velge en annen folketelling, bruk folketellingsvelgeren.

Scroll listen for å se alle tilgjengelige folketellinger, eller skriv inn navnet på den du søker etter, i søkeboksen. 

Logikk for Census Helper™

Når vi beregner resultatlisten for Census Helper™ for europeiske land, bruker vi en litt annen logikk enn vi gjør for de amerikanske folketellingene. 

Når vi beregner sannsynlighet for at en person ligger i en amerikansk folketelling, er nok at personen bodde i USA på et gitt tidspunkt. Enten før eller etter den aktuelle folketellingen. Grunnen til det er at det var lite sannsynlig at folk forlot USA. Den samme logikken brukes for folketellingene i Canada, England eller Wales.

I andre europeiske land var befolkningen lite stabil. Spesielt i tider med politiske omveltninger og krig. Det betyr at det er mindre sannsynlig at en person som befinner seg i et spesifikt land før en folketelling ble gjort, fortsatt ville være der på tidspunktet for folketellingen ble foretatt.

Eksempel

Hvis vi har bevis for at en person bodde i Danmark i 1920, er det ikke sikkert de bodde der ved den danske folketellingen i 1940. Mange mennesker emigrerte fra Danmark i disse årene. Hvis vi hadde bevis på at personen var i Danmark etter at 1920 folketellingen ble tatt, er det imidlertid mye større sannsynlighet for at de var der også ved neste folketelling. De vil da ligge på Census Helper™-listen for 1940 folketellingen.

Den første versjonen av Census Helper™ søkte etter bevis på at en person var i USA på et tidspunkt for å avgjøre om en person kan ligge i en gitt amerikansk folketelling. Den gjorde det ved å analysere stedsinformasjon som er angitt for livshendelser i slektstreet. Den undersøkte også Record Matcher til individet mot andre amerikanske samlinger. Videre har vi lagt til hvilken amerikansk stat posten er fra, slik at det er enklere for deg å søke etter personen i en amerikansk folketelling.

I oppdateringen sjekker vi også USA bosted på tidspunktet for folketellingen basert på støttende bevis fra Record Matches til U.S. Public Records Index og U.S. City Directories på MyHeritage. På denne måten kan vi utvide listen din til å inkludere flere personer som ikke var der tidligere.

I dette eksemplet vil du se at Betty ble lagt til i listen over personer som sannsynligvis vil bli funnet i en bestemt amerikansk folketelling. Nettopp fordi det ble funnet en Record Match for henne i U.S. City Directoryies: 

Endringer i brukergrensesnittet

Vi har lagt til flere funksjoner til slik at du enkelt kan arbeide deg gjennom listen. 

Filtre hvor du kan filtrere resultater etter den første bokstaven i gift- eller pikeetternavn. 

Filtrering etter etternavn som begynner med «S”

Filtrering etter etternavn som begynner med «S”

Med sorteringsfunksjonen kan du sortere etter dato du la en person i slektstreet, slektsforhold, personens alder ved folketellingen, eller etter etternavn (pikenavn for kvinner).

Sorteringsresultater i Census Helper™

Sorteringsresultater i Census Helper™

Bruk søkefeltet til høyre for å finne en bestemt person i resultatene. Skriv inn begynnelsen på personens fornavn, mellomnavn eller etternavn, og trykk ENTER for å søke. 

Vi har også lagt til en mulighet for å fjerne en person fra listen. Dette er nyttig for å holde en organisert arbeidsflyt. Du kan fjerne de som du har fastslått at ikke er med i tellingen.

Høyreklikk på de tre prikkene ved siden av et navn for å fjerne dem fra listen. 

Sammendrag

Census Helper™ er fortsatt et nyttig verktøy for å hjelpe slektsforskere med å spare tid mens de søker etter sine forfedre i folketellinger. Nå kan du få lister over personer som mest sannsynlig ligger i en folketelling fra hele verden. Vi har forbedret rapportene, og gjort den enklere å bruke. Verktøyet helt fremdeles gratis til både MyHeritage-brukere og ikke-brukere. Vi inviterer til å prøve det og se hvilken ny informasjon du finner om familien din.