Nå kan du administrer flere sett med foreldre i ditt familietre

Nå kan du administrer flere sett med foreldre i ditt familietre

Familier kommer i alle former, noe som også påvirker ditt familietre. MyHeritage-brukere kan nå spesifisere opptil tre sett av foreldre for enhver person i det nettbaserte treet; biologisk, adoptiv og foster. Hvis en person for eksempel ble adoptert og hans eller hennes biologiske foreldre er kjente, kan begge relasjoner nå innrettes i familietreet med et par enkle trinn.

Instruksjoner

For å legge til et nytt sett med foreldre for en person i treet ditt hos MyHeritage, klikk på fanen «Familietre» på navigeringslinjen.

I familietreet klikker du på personens profil for å åpne venstre panel. Klikk deretter på ikonet «Mer» med tre prikker, og klikk på «Administrer foreldre» fra menyen.

Åpne «Administrer foreldre»-vinduet fra «Mer»-menyen (klikk for å zoome)

Åpne «Administrer foreldre»-vinduet fra «Mer»-menyen (klikk for å zoome)

«Administrer foreldre»-vinduet lar deg legge til eller administrere tre sett foreldre; biologiske, adoptiv og foster. En person kan kun ha ett sett foreldre for hver type i familietreet. Hvis ingen foreldre er oppført i familietreet, vil vinduet «Administrer foreldre» tillate å legge til tre sett foreldre.

Legge til foreldre når ingen er oppført i familietreet (klikk for å zoome)

Legge til foreldre når ingen er oppført i familietreet (klikk for å zoome)

Hvis personen allerede har biologiske foreldre oppført i familietreet, vises navnene deres i dette vinduet.

«Administrer foreldre» viser som standard biologiske foreldre

«Administrer foreldre» viser som standard biologiske foreldre

Det er også mulig å endre typen personlig relasjon fra vinduet, som vi vil forklare nedenfor.

Legge til et nytt sett foreldre

For å legge til et nytt sett foreldre klikk på en av knappene i «Legg til flere foreldre»-avsnittet i popup-meldingen.

Legge til flere foreldre til ditt familietre

Legge til flere foreldre til ditt familietre

En ny rad vises med kort for å legge til det nye settet foreldre. I eksempelet nedenfor demonstrerer vi hvordan man legger til adoptivforeldre. De samme trinnene kan følges for å legge til fosterforeldre.

Legge til adoptivforeldre til ditt familietre

Legge til adoptivforeldre til ditt familietre

Hvis det bare er en adoptivforelder eller en forelders navn er kjent, kan du legge til den ene foreldrene og la det andre kortet være tomt. Klikk på hvert kort for å skrive inn navnene til faren og moren, og klikk deretter på «Ferdig».

Adoptivforeldre er oppført nedenfor de biologiske foreldrene

Adoptivforeldre er oppført nedenfor de biologiske foreldrene

Når et andre sett foreldre legges til, ser du en +1-indikasjon på familietreet. Å kretse over +1-ikonet vil vise et verktøytips som forklarer at det er flere foreldre i treet. Hvis to flere sett foreldre vises, ser du en +2-indikasjon. Hvis du klikker på indikasjon, gjenåpnes Administrer foreldre-vinduet.

En indikasjon på flere foreldre i familietreet

En indikasjon på flere foreldre i familietreet

Når en person har flere sett foreldre, kan kun ett sett vises i familietreet på et gitt tidspunkt. For å vise adoptivforeldrene i familietreet klikk på «Vis i tre»-lenken øverst på kortet.

Klikk på «Vis i tre» for å vise det nye settet foreldre (klikk for å zoome)

Klikk på «Vis i tre» for å vise det nye settet foreldre (klikk for å zoome)

Selv om «Vis i tre» lar deg visualisere adoptiv- og/eller fosterforeldre i familietreet, lar det ikke endre standardvisningen av treet. Biologiske foreldre, hvis de er kjente, vises som standard; ellers adoptiv og til slutt, fosterforeldre. For å endre standardvisningen for å vise adoptivforeldrene klikk på tannhjulsikonet for å åpne Innstillinger-panelet.

Få tilgang til Innstillinger-panelet

Få tilgang til Innstillinger-panelet

Under «Andre alternativer» klikker du på avmerkingsruten som sier, «Vis adoptivforeldre som standard».

Endre standard til å vise adoptivforeldre (klikk for å zoome)

Endre standard til å vise adoptivforeldre (klikk for å zoome)

Standard trevisning vil nå vise adoptivforeldrene.

Endre typen foreldre

La oss si at noen har et sett biologiske foreldre som vises i familietreet, men de er faktisk adoptivforeldrene og ikke de biologiske foreldrene. Ved å bruke rullegardinmenyen over foreldrenes navn kan du endre typen foreldrerelasjon:

Velg korrekt foreldrerelasjon, og klikk deretter på «Ferdig». Som tidligere nevnt, kan du på det meste bare har ett sett av hver type forelder i treet.

Familietreet viser nå Charles og Diana som Lauras adoptivforeldre, som indikert av den stiplete linjen som kobler foreldrene til barnet.

Adoptivforeldre er indikert med en stiplete linje

Adoptivforeldre er indikert med en stiplet linje

Hvis en person har flere sett foreldre tilknyttet og du endrer typen foreldrerelasjon til en annen som allerede eksisterer i trett, vil relasjonstypen for de gjenværende settene foreldre automatisk bli tilordnet på nytt. Hvis for eksempel Charles og Diana er Lauras adoptivforeldre, men du endrer dem til biologiske foreldre, vil Brian og Debra automatisk bli tilordnet som adoptivforeldrene.

Koble til en eksisterende person i ditt familietre

Noen ganger eksisterer en adoptiv- eller fosterforelder allerede i familietreet. Hvis for eksempel Jonathans mor døde da han var ung og hans far giftet seg på nytt, vil stemoren hans være tilknyttet faren hans i familietreet. Hvis stemoren adopterte Jonathan, kan hun i stedet for å bli lagt til som et duplikat i familietreet bli oppført som adoptivmoren. For å gjøre dette åpne venstre panel og klikk på ikonet med tre prikker. Velg deretter «Koble til en eksisterende person».

Koble til en eksisterende person i ditt familietre

Koble til en eksisterende person i ditt familietre

Når du velger «Koble til en forelder», får du se en automatisk melding hvis det allerede er et eksisterende sett foreldre oppført i treet.

Påminnelse om at biologiske foreldre allerede eksisterer i ditt familietre

Påminnelse om at biologiske foreldre allerede eksisterer i ditt familietre

For å legge til Jonathans adoptivforelder bare begynn å skrive inn forelderens navn og velg det fra rullegardinmenyen. Klikk deretter på OK.

Administrere foreldre i Family Tree Builder

For de av dere som bruker vår Family Tree Builder-skrivebordsprogramvare (FTB), har det vært mulig å administrere flere sett foreldre en stund. Vi jobber fortsatt med å finjustere synkroniseringen mellom Family Tree Builder og den nettbaserte plattformen, så hvis treet ditt for øyeblikket er synkronisert med FTB og du vil legge til et nytt sett foreldre, kan du ikke gjøre det enda fra nettsiden. Vi håper å legge til denne muligheten snart.

Konklusjon

Vi hos MyHeritage har som mål å gjøre familiehistorieforskning enkelt og tilgjengelig, noe som betyr at stadig ser etter måter å forbedre familietreet. Vi håper du synes denne nye funksjonen er nyttig etter hvert som du utvider familietreet ditt.