Oppsummering av 2022: Årets tilbakeblikk

Oppsummering av 2022: Årets tilbakeblikk

Nok et år har flydd avgårde, og for et år det har vært!

Det har vært både opp- og nedturer i 2022. Etter to år med COVID-ustabilitet var det et år med gjenåpning og omstilling for store deler av verden med sakte tilbakevending til normalen. Året har også vært preget av en stor krig, geopolitisk uro og økonomiske utfordringer. I september markerte vi slutten på en epoke da vi tok farvel med dronning Elizabeth II og ønsket kong Charles III velkommen til den britiske tronen, og i desember vendte alle øyne mot et av de mest spennende fotball-VM i historien.

Her på MyHeritage tilbrakte vi året med å jobbe hardt for å gi deg nye funksjoner og historiske dokumentsamlinger for å hjelpe deg med fremgang i din slektsforskning. Vi har lagt til rette for mange emosjonelle gjenforeninger og ble rørt av historiene om bemerkelsesverdige funn gjort av brukerne våre gjennom slektsforskning og DNA-testing. Vi har vært tro mot våre kjerneverdier: innovasjon, medfølelse og ønsket om å ha en positiv innvirkning på verden.

Her er et tilbakeblikk på hva vi gjorde i 2022: 

Januar

Vi hoppet rett in i det nye året ved å gi ut en ny listevisning for bilder, som gjør det enkelt å søke, redigere og sortere familiebilder. Listevisning viser miniatyrbilder av bildene dine sammen med metadata for hvert bilde, inkludert tittelen personer merket i bildet, og datoen og stedet der bildet ble tatt. Manglende informasjon kan deretter enkelt legges inn på hver linje. 

Etter det annonserte vi debuten av Introduksjon til slektsforskning, vårt første omfattende nettbaserte slektsforskningskurs. Kurset, arrangert av vår slektsforsker Daniel Horowitz og undervist av et panel av eksperter i verdensklasse, gir et solid grunnlag i slektsforskning og er gratis på MyHeritages Kunnskapsbase.

Vi forbedret fargegjenopprettingsmodellen for å gi mer realistiske farger til de falmede bildene dine.

I slutten av januar la vi til en ny tabellvisning for søkeresultater, som gjør det enklere enn noen gang å søke gjennom vår skattekiste på over 18,8 milliarder historiske poster og finne de som interesserer deg. En nærmere visning betyr at hver side viser flere resultater, og tabellstrukturen hjelper deg å finne relevante resultater.

I januar opplevde vi en stor bølge av COVID (den siste store bølgen i Israel) og MyHeritages COVID-lab ga Israel sårt tiltrengte tester.

Februar

I begynnelsen av februar feiret vårt kontor i Kiev, Ukraina, sitt femårsjubileum.

MyHeritage Kyiv office celebrates 5th anniversary

Dessverre invaderte Russland Ukraina like etterpå. I påvente av faren hjalp vi mange av våre ansatte i Ukraina med å flytte i sikkerhet med familiene sine før krigen brøt ut. Vi fortsetter å hjelpe dem på alle måter vi kan og beundrer dem for deres mot og engasjement. 

Da vi forberedte oss til RootsTech, la vi til 275 millioner historiske poster fra Frankrike. Vi lanserte også 28 samlinger av jødiske historiske dokumenter i samarbeid med JewishGen.

I februar ble denne rørende historien publisert om hvordan et lidenskapelig brev sendt for 75 år siden under Holocaust og funnet på et loppemarked ble returnert takket være forskning på MyHeritage av arvjegeren Chelsey Brown. Over 100 mediesider dekket denne ekstraordinære historien.

Mars

Mars begynte med årets største slektsforskningsbegivenhet: RootsTech! Mens vi gikk glipp av vår årlige tur til Salt Lake City, ble den andre fullstendig virtuelle RootsTech delatt av svimlende  1,5 millioner mennesker. Tradisjonelt kommer vi med store kunngjøringer på konferansen, og i år var intet unntak!

Først kunngjorde vi lanseringen av vå nye podcast Blast From My Past, som forteller noen av de mest bemerkelsesverdige MyHeritage-brukerhistoriene. Blast From My Past er gratis og tilgjengelig for streaming og nedlasting på alle store podcast-plattformer.

Bare én dag senere introduserte vi DeepStory, en revolusjonerende ny funksjon som lar familiebildene dine tale for seg selv!

Vi introduserte Tidslinje for slektstre, et verktøy som viser en fargerik visuell representasjon av én person i slektstreet ditt og hans eller hennes direkte forfedre. Disse personenes levetid (fra fødselsår til dødsår) er kartlagt på samme akse slik at du kan se dem i forhold til hverandre, noe som kan avsløre ny innsikt i din familiehistorie.

Vi introduserte Census Helper™ i slutten av mars, i påvente av utgivelsen av den amerikanske folketelling i 1950. Dette er en nyttig, gratis funksjon som skanner slektstreet ditt og lager en liste over slektninger som sannsynligvis finnes i folketellingen. Med listen den genererer, vet du nøyaktig hvilke familiemedlemmer du skal se etter i folketellingen.

Vi lanserte U.S. Census Hub som en pedagogisk ressurs om historien til den amerikanske folketellingen og dens betydning for slektsforskning. 

April

Utgivelsen av USAs folketelling fra 1950 den 1. april 2022 var en av tiårets mest etterlengtede slektshistoriebegivenheter. MyHeritage var det første selskapet som publiserte en fullstendig bildebasert samling av alle poster fra folketellingen fra 1950, søkbare gratis, timer etter at de ble utgitt av NARA (National Archives and Records Administration). Etter publiseringen av den bildebaserte samlingen begynte vi ukentlige utgivelser av de fullt indekserte amerikanske folketellingspostene, som ble fullført senere på året.

Det tredje årlige 24-timers slektsnettseminaret ble arrangert av oss og Legacy Family Tree Webinars.

I slutten av april publiserte vi den fantastiske historien om en MyHeritage-ansatt som flyktet fra Ukraina takket være bestefarens modige redning av jødiske flyktninger under andre verdenskrig. 80 år senere var teamet vårt i stand til å organisere en trygge reise ut av Ukraina for vår kollega og hans familie takket være denne utrolige veldedighetshandlingen.

Nazar (i midten), vår ukrainske ansatt, med representanter fra Utenriksdepartementet

Nazar (i midten), vår ukrainske ansatt, med representanter fra Utenriksdepartementet

Mai

Mai var en milepæl for historiske poster på MyHeritage. Vi annonserte at det ble lagt til hele 1,3 milliarder poster bare i april og mai! Dette inneholdt en betydelig oppdatering av vår navneindeks fra aviser, samt samlinger fra USA, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Tyskland, Italia, Spania, Portugal og andre land.

Vi oppdaterte Census Helper™ til å inkludere registreringer fra folketellinger i andre land. Dermed kan også personer med røtter i land utenfor USA, inkludert Norge, dra nytta av det. 

Juni

I juni holdt vi vår farsdags lookalike-konkurranse og hadde utrolige bidrag fra brukere over hele verden som har en slående likhet med sine fedre, besteforeldre og oldeforeldre. En av vinnerbidragene kan sees i eksemplet nedenfor:

George Chapman (til høyre) og hans oldebarn, Alex (til venstre)

George Chapman (til høyre) og hans oldebarn, Alex (til venstre)

Vi publiserte én million utvandringsregistre fra Norge fra 1867–1960.

Mot slutten av måneden ga vi ut en etterlengtet oppdatering til Theory of Family Relativity™, og la til 25,6 millioner nye teorier om hvordan brukere er relatert til deres DNA-treff. Vi inkluderte også muligheten til å bekrefte eller avvise en Theory of Family Relativity™.

Juli

For å markere USAs uavhengighetsdag avdekket MyHeritage Research-teamet den fascinerende familiehistorien til Charles Thomson, mannen bak USAs store segl.

I juli introduserte vi en ny funksjon for å administrere flere sett med foreldre i slektstreet på nettet. Takket være dette tillegget kan MyHeritage-brukere nå utpeke opptil tre sett med foreldre for ethvert person i slektstreet på nettet: biologiske, adoptivforeldre og fosterforeldre. For eksempel, hvis en person er adoptert og hans eller hennes biologiske foreldre er kjent, kan begge relasjonene nå innpasses i slektstreet med noen få enkle trinn.

Vi annonserte vårt samarbeid med Central Archives for The History of the Jewish People om utgivelsen av en ekslusiv samling av digitaliserte jødiske emigrantsøknader fra mellomkrigstidens Wien. Samlingen på 228 250 poster, inneholder skannede bilder av originaldokumentene.

August

I august delte vi en rekke hjertevarmende brukerhistorier, inkludert denne om Diane Ward og Mary McLaughlin, to halvsøstre som fant hverandre takket være en MyHeritage DNA-test.

Det var også i august vi fortalte den utrolige historien om den ukrainske familien som fant en trygg havn i Norge takket være en Smart Match™ på MyHeritage

September

Gjennom 2022 har vi økt innholdsutgivelsen vår, og i september lastet vi opp et rekordantall samlinger. Det ble totalt 74 samlinger med 130 millioner poster! Det raske tempoet mellom utgivelsene forsetter ettersom vi legger til nye og varierte samlinger for å hjelpe brukerne våre å fremme slektsforskningen sin. 

September was Webtember; at Legacy Family Tree Webinars, which is part of MyHeritage, where people everywhere could tune in for 31 live-and pre-recorded webinars for free. Highlights included sessions with Emmanuel Condamine, COO of French genealogy company Filae, another MyHeritage company, and Myko Clelland, MyHeritage’s Director of Content in Europe.

As billions of people around the world mourned the passing of Her Majesty Queen Elizabeth II, Myko, who is an expert on the British royal family, was on hand to provide insights about the family ties of the world’s favorite monarch.

Oktober

I oktober annonserte vi en betydelig forbedring av vår Slektstrestatistikk-funksjon. Slektstrestatistikk er en gratis funksjon som gir en mengde opplysende og underholdende informasjon om familien din. Blant de mange interessante faktaene som vises, kan du finne ut hvilket par som var gift lengst og hvilket søskenpar som hadde størst aldersforskjell. Du vil også oppdage hvem som fikk flest barn, hvem som var gift flest ganger og de mest utbredte fødselsmånedene i familien din. Tror du at du vet alt om slektstreet ditt? Slektstrestatistikk kan by på noen overraskelser. 

Vi introduserte en ny sorteringsevne for Delte DNA-treff. Den nye sorteringsfunksjonaliteten lar deg sortere dine delte DNA-treff basert på deres forhold til deg eller til DNA-treffet du vurderer, og dermed få ny kunnskap.

November

November var en travel måned for MyHeritage. Vi fullførte utgivelsen av hele USAs folketelling fra 1950. Folktellingssamlingen inneholder mer enn 150 millioner poster fra alle amerikanske stater og territorier og ble gjort fritt tilgjengelig for deg å se, søke i og legge til i MyHeritage-slektstreet ditt.

17. november lanserte vi AI Time Machine™, en ekstraordinær funksjon som lar deg se deg selv gjennom historien og lage fantastiske AI-avatarer.

AI Time Machine™ tok sosiale medier med storm: vi ble overveldet av de utallige menneskene over hele verden som fant glede, overraskelser, latter og spenning i virtuelle tidsreiser. TV-verter fra hele verden, inkludert Fox and Friends, Good Morning Britain, Midday TV i Frankrike og Sale el Sol i Mexico, hadde det kjempegøy å se resultatene deres fra AI Time Machine™ i studio.

Desember

I desember annonserte vi tillegget av vakre avatar-temaer til AI Time Machine™.

Vi annonserte tillegget av vår nye, banebrytende Global Name Translation™-teknologi på DNA treff-listen. Global Name Translation™ oversetter automatisk navn i slektstrær og historiske dokumenter fra ett språk til et annet, slik at brukere kan få kontakt med slektninger og finne historiske dokumenter på fremmede og noen ganger uventede språk. Denne nye bruken av Global Name Translation™ er fantastiske nyheter for brukere som mottar DNA-treff med brukere som har skrevet navnene sine på gresk, hebraisk, ukrainsk og russisk og med brukere som bruker MyHeritage på disse språkene. 

Utrolige historier fra brukerne våre

Oppdagelsene gjort av brukerne våre gir oss enorm glede og driver vårt ønske om å fortsette å gjøre det vi gjør. I år hadde vi æren av å dele mange historier om mennesker som har gjort livsendrende oppdagelser med MyHeritage – historier som berørte mennesker over hele verden. Her er noen få høydepunkter:

Rachael, en MyHeritage-bruker, fant sin biologiske far i en alder av 29 takket være en MyHeritage DNA-test. Det viste seg at han bodde bare 20 minutter unna. Newsweek publiserte hennes beskrivelse av denne livsendrende gjenforeningen.

Født i Colombia og adoptert av en familie i Sverige, fant Fernando en bror med MyHeritage DNA, og det var bare begynnelsen. Vi fortalte deg i mars historien om hvordan han oppdaget sin bror og deretter to søstre som bodde i Spania – og det var bare begynnelsen. Fernando fant ikke bare flere halvsøsken og hans biologiske mor, men han inspirerte også sin ekskone og adoptivfar til å ta en test. Ekskona hans fant en søster, og adoptivfaren hans – som selv ble adoptert – fant hans biologiske far.

David, som ble født i 1938, overlevde Holocaust takket være en belgisk mann som gjemte ham og moren fra nazistene. Da sønnen hans, Lionel, tok til sosiale medier for å be om hjelp til å finne familien, svarte Marie Cappart i MyHeritage. Takket være hennes forskning, var Lionel og David i stand til å møte etterkommerne av Davids redningsmann i det nøyaktige området der han gjemte dem for mange år siden. 

Søstrene Ashleigh og Laurinda fant hverandre takket være DNA Quest, MyHeritages pro bono-prosjekt som hjelper adopterte personer å gjenforenes med familiene sine. Historien deres ble delt mye i media, og et rørende intervju der søstrene avsluttet hverandres setninger ble sendt på CTV News i Toronto.

Susan (Suzy), 64, ble adoptert som nyfødt og har brukt mesteparten av livet på å finne og få kontakt med sin biologiske familie. Hun utførte en DNA-test for noen år siden og oppdaget flere halvsøsken… som, det viste seg, hadde mistet en annen søster noen år tidligere som hadde samme navn og lignet mye på henne! De mange søsknene kom hverandre nær og i høst fikk de endelig muligheten til å møtes ansikt til ansikt

Melvin, 61, fra Kansas, fikk et gratis DNA-sett gjennom DNA Quest. Han fant ikke bare et for lengst mistet barnebarn, men også en bror som bodde bare ti minutters gange unna. «Jeg er evig takknemlig overfor MyHeritage for å ha forandret livet mitt», skriver han. «En flom av glade tårer kan ikke beskrive hva jeg føler.» Les hele historien hans på bloggen vår, og se et intervju med Mel og broren hans på Fox News. 

I år hjalp vi også med å koble Connecting Roots, en frivillig organisasjon basert i USA, og Nos Buscamos, en chilensk frivillig organisasjon. Connecting Roots hjelper adopterte fra Chile med å gjenforenes med familiene sine i Chile, og Nos Buscamos hjelper familier som er rammet av tvangsadopsjon og kidnapping med å gjenforenes med sine kjære i utlandet. Deres felles innsats og DNA-settene vi donerte til dem resulterte i noen utrolige historier: Christina ble gjenforent med sin biologiske mor og åtte søsken. Tvillingene Elan og Micah fant sin biologiske mor, og Sara møtte søsknene hennes for første gang.

Historiske dokumenter

Her er bare noen av de verdifulle samlingene med historiske poster som vi la til i 2022: 

Amerikansk folketelling fra 1950

Oppdatering av indeks over avisnavn 

Oppdatering til Tyskland, Nordrhein-Westfalens dødsindeks

Sao Paulo immigrasjonskort

Jødiske historiske poster fra Wien

Norge, Utvandringsregistre, 1867–1973

MyHeritage-teamet

Selv om teamet vårt var opptatt med å utvikle nye funksjoner, publisere historiske dokumenter og fortelle brukernes historier, fant vi fortsatt tid til å ha det gøy sammen og gi tilbake til samfunnet vårt.

Her er noen bilder fra våre morsomme dager, feiringer og aktiviteter gjennom året:

Teamet tilbringer en morsom dag ved bredden av Genesaretsjøen

Teamet tilbringer en morsom dag ved bredden av Genesaretsjøen

Våre legendariske frokoster

Våre legendariske frokoster

Yoga- og treningstimer

Yoga- og treningstimer

Feiring av VM i fotball

Feiring av VM i fotball

Team-utflukter og aktiviteter

Team-utflukter og aktiviteter

Frivillig arbeid i nærmiljøet

Våre ansatte deltok frivillig i mange prosjekter i lokalsamfunnet:

Arrangement som markerte slutten på «Shiur Acher»-prosjektet, der ansatte fra MyHeritage meldte seg frivillig til å undervise lokale videregående elever fra vanskeligstilte bakgrunner

Arrangement som markerte slutten på «Shiur Acher»-prosjektet, der ansatte fra MyHeritage meldte seg frivillig til å undervise lokale videregående elever fra vanskeligstilte bakgrunner

MyHeritage inngikk samarbeid med SaronaHub for å gi opplæring til videregående elever i å jobbe frivillig blant eldre og hjelpe dem med slektsforskning

MyHeritage inngikk samarbeid med SaronaHub for å gi opplæring til videregående elever i å jobbe frivillig blant eldre og hjelpe dem med slektsforskning

MyHeritage var vertskap for beboerne fra et eldrehjem for en Hanukkah-aktivitet

MyHeritage var vertskap for beboerne fra et eldrehjem for en Hanukkah-aktivitet

MyHeritage-ansatte jobbet som frivillige ved et fristed som tar seg av mishandlede dyr

MyHeritage-ansatte jobbet som frivillige ved et fristed som tar seg av mishandlede dyr

MyHeritage-ansatte meldte seg frivillig til å donere og pakke mat til lokale familier

MyHeritage-ansatte meldte seg frivillig til å donere og pakke mat til lokale familier

Ansatte fra MyHeritage utførte frivillig arbeid for organisasjonen Leket. De hjalp til med å pakke

Ansatte fra MyHeritage utførte frivillig arbeid for organisasjonen Leket. De hjalp til med å pakke

Ser frem mot 2023

MyHeritage hadde et fantastisk år i 2022, fullt av prestasjoner og nye innovasjoner. Når vi ser fremover mot 2023, er vi glade for å bringe ende flere fantastiske produkter og dokumentsamlinger til våre brukere. Vi gleder oss også til å feire en stor milepæl: vår 20-årsjubileum! Følg med, for det er mye å se frem til i året som kommer.

Til slutt, når vi avslutter nok et fantastisk år, vil vi takke hver og en av dere, våre brukere, følgere og støttespillere, for at vi fikk muligheten til å følge dere på deres slektsforskningsreise.

Vi ønsker deg et godt og fremgangsrikt nyttår!