Slik har vi det på jobb: Møt Gershon

Kommentarer

Vi forsetter bloggserien vår om menneskene bak MyHeritage – og nå har turen kommet til Gershon, som arbeider som designer hos oss. 

gershonFortell oss noe om deg selv:

Hei, heter Gershon Flaisher. Jeg er 36 å gammel, og jeg er en designer, en pappa og en god venn. Jeg jobber som senior designer og art director hos MyHeritage. Jeg tok utdannelsen min ved  Bezalel Academy of Art and Design i Jerusalem i 2007, og jeg brenner for design, topografi og interaktivt design. Jeg er typograf og har en tendens til å henge meg opp i skrifttyper. Når jeg ikke er på jobb, liker jeg åp tegne og å spille saksofon. Og så samler jeg på gamle kart.

Hvor lenge har du jobbet for MyHeritage?

Jeg har jobbet hos MyHeritage siden februar 2013. Før det, jobbet jeg i et reklamebyrå, der jeg laget design for en rekke forskjellige bedrifter. Min MyHeritage-historie begynte da jeg traff en gammel klassekamerat på gaten. Vi hadde studert design sammen på universitetet. Han foortalte at han arbeidet for et selskap som het MyHeritage, og at de jobbet med en masse spennende prosjekter. Jeg synes det hørtes spennende ut, og han inviterte meg til å komme og hilse på noen av kollegene hans. Det regnet den dagen jeg kom til MyHeritage for første gang. Fra øyeblikket jeg åpnet døren, var jeg imponert. Det var en god stemning der, og selve kontoret så hjemmekoselig ut. Jeg fikk følelsen av at dette var et selskap som behandlet sine ansatte som familiemedlemmer. Folk sa hei da jeg gikk gjennom gangene. Og hvert internju var med mennesker som var interessante og hyggelige.

Hva gjør MyHeritage til en god arbeidsplass? 

Hver eneste dag hos MyHeritage er en god dag. Du har kontakt med mange mennesker – og ikke bare dem som er kollegene dine. Alle er veldig åpne, og du vet hva som skjer i livene deres, med barna deres og det som er viktig for dem. Alle samtaler starter med «hvordan har du det» eller «har du hatt en fin helg?»

Før jobbet du i reklame. Hvordan er arbeidsdagen din annerledes i dag?

Jeg trodde at det kom til å bli en utfordring å gå fra en jobb der jeg arbeidet med mange store merkevarer, som  Nike, Mercedes Benz, Strauss Group og en rekke andre.. Der jobbet vi med kortvarige prosjekter som skulle lanseres, trykkes eller publiseres. Når et prosjekt var ferdig, gikk vi løs på det neste i rekken – med en helt annen avsender.  Hos MyHeritage, arbeider jeg alltid med én merkevare, ett selskap og de samme kollegene.Jeg oppretter varme og gode vennskap med kollegene mine, og vi jobber sammen mot et felles mål. For meg, som grafisk designer, kan dette også være en utfordring. Vi ser alltid etter måter å gjøre MyHeritage bedre på og å gjøre brukeropplevelsen enda bedre. Som selskap, ser vi alltid fremover og leter etter løsninger som gjør at vi kan bli enda bedre enn vi var før. Det er spennende å se hvordan designet har endret seg over tid, og hvordan endringene gjør produktene våre bedre. Jeg synes det er spesielt morsomt å møte brukere og andre når jeg er på konferanse – og jeg kan svare på spørsmål og få tilbakemeldinger om designet.

Det er viktig å tenke utenfor boksen her. Vi har en logo og bestemte farger vi arbeider med, men hver gang vi skal lansere et nytt proddukt, utforsker vi nye muligheter å presentere det på. Et eksempel er den revolusjonerende teknologien som heter Bok-matching, som atuomatisk kobler navn i digitaliserte historiske bøker med navn i familiteet ditt. Jeg tror at brukerne liker desginet på MyHeritagee fordi de allid fornyes, Hver nteknologi og hjelpemiddel vi lanserer er ikke bare «nok en dag på kontoret» for oss: Det er spennende for oss også – og vi får muligheten til å vise dette engasjementet i arbeidet vårt med designet.

Hva har du lært om din egen familiehistorie? 

Siden jeg begunte å jobbe hos MyHeritage, har jeg greid å spore familien min seks generasjoner tilbake, og jeg har greid å løse en rekke mysteries, Jeg fant slektninger som jeg ikke visste at jeg hadde, og jeg har fått bilder av dem. Jeg ble også kontaktet gjennom et SmartMatch av en slektning som kjente bestefaren min. Bestefaren min flyttet til Israel fra Østerrike-Ungarn i 1906 og slo seg ned på en liten gård på 1930-tallet, Han døde før jeg ble født, så jeg traff ham aldri. Slektningen som tok kontakt med meg hadde truffet bestefar flere ganger da han besøkte familien i Romania. Han fortalte meg en masse om ham, og det var spennende å høre historiene hans om da bestefar var ung.

grandfather
Gershons bestefar (og navnebror)  Gershon Fleischer.

Av alt du har arbeidet med, hva er du mest stolt av? 

Dersom jeg blir nødt til å velge bare én ting, må det bli registreringsprosessen for nye brukere på MyHeritage. Vi skjønte at det å spørre brukere om sine foreldre og besteforeldre ved registrering, økte mulighetene for at de ville motta matcher med andre brukeres trær – noe som kan lede til nye oppdagelser. Vi ville derimot ikke overvelde brukerne med for mange skjemaer å fylle inn. Det var en designutfording å få det til å bli brukervennlig så vel som designmessig pent. Alt handler om hvordan du presenterer innholdet på nettsiden, og hvordan brukerne opplever prosessen. Vi klarte å oppnå målene vi hadde satt oss  – og endringene i designet gjorde det enklere for mange brukere å oppdage mer om slekta si.

Jeg liker også veldig godt å arbeide med interne prosjekter. For ikke lenge siden utvidet vi kontoret vårt, og jeg hjalp vår daglige leder med å velge ut plakater og bilder som vi skulle henge på veggene. Når vi har aktivitetsdager for de ansatte, er det velig hyggelig å kunne bidra med å lage design til invitasjonene. Det er veldig fint å kunne bidra til den varme atmosfæren vi har her på kontoret – og som jeg har satt pris på siden første gangen jeg kom inn dørene her.

Fortell oss om noe som har gjort sterkt inntrykk på deg på jobb: 

I april 2016 var jeg heldig nok til å være en del av MyHeritages-teamet som reiste til «Hvem tror du at du er «-konferansen i Birmingham i England. Det var en unik opplevelse for meg å møte brukerne våre ansikt til ansikt. Det var veldig fint å kunne hjelpe andre med å finne ut mer om sin egen slekt, samtidig som jeg fikk se i praksis hvordan designet bidrar til å gi dem en positiv opplevelse av MyHeritage. En kvinne husker jeg spesielt – hun fortalte meg om sine irske røtter og hvor vanskelig det var å finne informasjon om bestemoren hennes. Jeg fikk til å hjelpe henne med noen nye spor på MyHeritage. Når du designer en nettside, får du statistikk som viser hvordan brukerne benytter en bestemt side. Å se brukere benytte nettsiden – å se deres reaksjoner og hva de klikker på, gir et ekstra perspektiv til meg som designer. Og det gjør meg stolt å si at jeg var involvert i arbeidet for å gjøre MyHeritage til en så brukervennlig side som den er i dag.

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen