Nyhet: Søk i passasjerlistene fra New York havn fra 1820-1957

Nyhet: Søk i passasjerlistene fra New York havn fra 1820-1957

Oversikten over passasjerer som ankom New York mellom 1820 og 1957 er nå fullt søkbare på MyHeritage.no. Det gjør det enda enklere å finne frem til utvandrede forfedre og gjenlevende slektninger «over dammen».


Norge er blant landene som sendte flest emigranter til Amerika. Utvandringen fra Norge foregikk i tre bølger, og totalt reiste over 800 000 nordmenn til det lovede landet.

Grunnene til de store utvandringen var mange: Fattigdom, undertrykking, klassedeling, overbefolkning og næringsmessige reguleringer i Norge, foruten eventyrlyst og rykter om billig jordbruksland i Amerika.

Spesielt mange Nordmenn reiste til Amerika i første halvdel av 1800-tallet. Og en rekke lokalsamfunn, særlig i innlandsområdene i Sør-Norge, så en nedgang i folketallet på grunn av utvandring.

«Alle» nordmenn har slekt «over there»

Mange nordmenn kom tilbake til gamlelandet etter en stund i Amerika. Men enda flere ble igjen. Dette betyr at de fleste av oss har slektninger på andre siden av dammen.

Som mange slektsforskere har erfart, er det ikke alltid like lett å dokumentere hverken inn- eller utreisen til Amerika-farerne.  Men det var vi i MyHeritage nå gjort noe med!

Nå finner du nemlig passasjerlistene fra fartøy som ankom New York fra utenlandske havner mellom 1820 og 1957 – fullt søkbare og indeksert på MyHeritage.no.

 I tillegg har vi også indeksert og publisert passasjer- og mannskapslistene fra fartøy som ankom New York mellom 1897 og 1957. Disse dataene er inkludert i samme samling som ovenfor.

Dokumentene som nå er publisert på MyHeritage finner du kun i digitalt format her hos oss. Nedtgnelsene er selvsagt indekserte og fullt søkbare, og har sitt opphav i mikrofilmer som oppbevares i USAs nasjonalarkiv.

De inkluderer nedtegnelser om personer som ankom tre velkjente ankomststeder: Castle Garden (1855-1890), Barge Office (1890-1892) og Ellis Island (1892-1957), så har du slektninger som ankom New York i denne perioden, er det store sjanser for at du vil finne dem omtalt her.

Søk etter dine utvandrede forfedre i passasjerlistene her

 

 

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • Kjell kærnæ

    juni 4, 2017

    Fortsett

  • Grethe Langeland

    juni 16, 2017

    hva koster denn listen over passasjerer til usa?