Lærerik og underholdende Oslo-weekend med MyHeritage LIVE – vår første bruker-konferanse noensinne

Lærerik og underholdende Oslo-weekend med MyHeritage LIVE – vår første bruker-konferanse noensinne

Da summerer vi opp en virvelvind-weekend med MyHeritage LIVE, vår første bruker-konferanse noensinne. Hundrevis av MyHeritage-brukere fra 28 forskjellige land deltok i Oslo for en unik, internasjonal, slektsforsknings-opplevelse. Tusener av andre fulgte forelesningene via live streaming på konferansens nettside og via vår Facebook live streams. Vi hadde stor fornøyelse av å få møte så mange MyHeritage-brukere og gi dem ytterligere veiledning i DNA- og slektsforskningens vitenskap.

Konferansen gjorde det klart at slektsforskningens verden, ikke minst gjennom MyHeritage, går spennende tider i møte. Deltakerne ble gledelig overrasket da de hørte om de nye redskapene og nyvinningene som venter dem. Kan et slektsforsknings-selskap virkelig gjøre så store fremskritt? Ja, det mener vi!

MyHeritage LIVE ble arrangert på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Radisson Blu Scandinavia Hotel

MyHeritage LIVE

MyHeritage LIVE registrering

Deltakerne hadde glede av et vel-organisert, kunnskapsgivende arrangement med tre forskjellige hovedretninger: DNA, slektsforskning og praktiske workshops.

MyHeritage LIVE program

MyHeritages grunnlegger og direktør, Gilad Japhet, åpnet konferansen med en inspirerende innledendning, som er tilgjengelig online.

Gilad Japhet MyHeritage LIVEGilad fortalte om sin personlige slektsforsknings-historie.
Gilad Japhet personlig historie

Deretter fortalte han om veien videre for MyHeritage. Han beskrev fremtidige produkter og funksjoner.

fullsatt sal

Gilad kom med spennende informasjoner som ble offentliggjort for første gang på konferansen.

En ny funksjon, Shared Ancestral Places, er nå funksjonell. Dette er et interaktivt kart over stedene for betydningsfulle livshendelser (fødsel, død, osv.) for deg og dine DNA Matcher. Dette er et nyttig redskap dersom du for eksempel ikke vet hvordan du er relatert til en DNA Match.

Gilad fortalte at MyHeritage snart vil kunne behandle DNA fra frimerker og gamle konvolutter. Gjennom disse kan man så knytte DNA-resultatet til en av dine aner. Gilad selv er i ferd med å avdekke DNA-et til Albert Einstein og Winston Churchill fra brev som ble sendt til sin bestefar. Hvis han lykkes med dette, vil genotypene bli lagt til i MyHeritage sin database.

Gilad fortalte også om planer til å rekonstruere våre forfedres DNA gjennom «segment painting og segment escalation». Dette vil si at dersom flere etterkommere av en bestemt ane tester sitt DNA, vil vi lage et “kit” for din ane og kombinere segmentene fra de forskjellige etterkommerne som har blitt identifisert som etterkommere av nevnte ane.

Patti fra USA skrev for å fortelle oss hvor godt hun likte Gilads tale: «Jeg har fått tårer i øynene fem ganger allerede. Hjerteskjærende, men flott fortalt av Gilad om sin familie. Jeg kjente ham overhodet ikke. Takk! Ser frem til resten av videoen!»

Maya Lerner, produktleder ved MyHeritage, talte om MyHeritages «Theory of Family Relativity», som vil hjelpe oss med enkelt å kunne klargjøre hvordan våre DNA Matcher er relaterte til oss. MyHeritage er i ferd med å utvikle en teknologi som, med 95 prosent nøyaktighetsgrad vil kunne bestemme hvordan to matcher er relatert med hverandre. Denne meddelelsen ble svært godt mottatt av konferansedeltagerne.

Maya Lerner, produktleder ved MyHeritage

Maya Lerner, produktleder ved MyHeritage

Andre ledere innen dette feltet, som Thomas MacEntee, Lisa Louise Cooke, Dick Eastman, Diahan Southard, Roberta Estes, Mike Mansfield, Daniel Horowitz, and Geni’s Mike Stangel fenget alle sine publikum med sine forelesninger.

Thomas MacEntee, grunnlegger av Abundant Genealogy

Thomas MacEntee, grunnlegger av Abundant Genealogy

Vidar Øverlie, norsk ekspert i slektsforskning

Vidar Øverlie, norsk ekspert i slektsforskning

Lisa Louise Cooke, grunnlegger av Genealogy Gems

Lisa Louise Cooke, grunnlegger av Genealogy Gems

Diahan Southard fra Your DNA Guide

Diahan Southard fra Your DNA Guide

Mike Mansfield, Director of Content Operations ved MyHeritage

Mike Mansfield, Direktør for innholdsoperasjoner ved MyHeritage

Mike Stangel, daglig leder ved Geni.com

Mike Stangel, daglig leder ved Geni.com

Deltakerne ble oppmuntret til å spørre og lære fra ekspertene.

Utstillingshallen, med representanter fra slektsforsknings-organisasjoner og diverse leverandører var full av aktivitet.

aktivitet i utstillingshallen

Deltakerne ble bedt om å ta med laptopene sine til de praktiske workshopene. Dermed kunne de motta veiledning om MyHeritages redskaper og funksjoner, samt nyttige råd underveis.

praktiske workshops MyHeritage LIVE

MyHeritage-staben tilbød brukere allsidig støtte gjennom hele konferansen.

støtte

På slutten av den første dagen med forelesninger arrangerte vi en fest med Eurovision som tema, hvor vi bød på live underholdning for å feire MyHeritages sponsoravtale for 2019 Eurovision Song Contest. Og vi i MyHeritage vet hva det vil si å feste!

Eurovision-fest

MyHeritage LIVE fest

Norsk folkedans-vinnere, Bulder og Brak, fenget publikum med tradisjonelle, norske folkedanser, inkludert Hallingdans med springar, hvor man sparker hatten av en kjepp.

Bjorn Again, the world’s Number One ABBA Tribute Show målebandt alle med sin sang og dansetrinn.

Fullsatte forelesninger fortsatte på dag to av konferansen.

Christina Sagersten, grunnlegger av Christina Sagersten – Finding Family

Christina Sagersten, grunnlegger av Christina Sagersten – Finding Family

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist ved MyHeritage

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist ved MyHeritage

Geoff Rasmussen, grunnlegger og vert for Legacy Family Tree Webinars

Geoff Rasmussen, grunnlegger og vert for Legacy Family Tree Webinars

Panel-diskusjoner, ledet av moderatorer som stilte innsiktsfulle og interessante spørsmål, ga tilhørerne nok å tenke på.

Panel om DNA, slektsforskning og personvern med (fra venstre til høyre) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes og Thomas MacEntee

Panel om DNA, slektsforskning og personvern med (fra venstre til høyre) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes og Thomas MacEntee

Panel med emnet «Hva blir det neste innen genetisk slektsforskning?», med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Dick Eastman

Panel med emnet «Hva blir det neste innen genetisk slektsforskning?», med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Dick Eastman

Konferansen ble avsluttet med en sesjon som satte lys på noen av MyHeritages veldedighets-aktiviteter og hvordan teknologiene vi har skapt blir brukt for gode formål verden rundt.

Her er en smakebit av tilbakemeldingene vi har mottatt:

«Jeg likte alt i fra kaffen til kromosomene! Lørdagsfesten var herlig og vi har fått mange nye venner.»

«Jeg deltar på MyHeritage Live i Oslo, Norge. Denne første dagen har vært helt fantastisk.»

«Ord kan ikke beskrive hvor godt utført og interessant dette programmet er. Jeg nyter live-streamingen her i Atlanta, GA. Flott første dag!!! Jeg ser frem til å stå opp tidlig i morgen igjen, nå skal jeg ta meg en lur. Hver sesjon var flott, ville ikke vært i stand til å gradere dem etter viktighet. De er ALLE viktige, flott presenterte og nyttige. Jeg har fått en mye bedre forståelse for MyHeritage-produkter. Hvis noen nettopp har oppdaget denne live-streamingen, så fungerer den kjempebra i Atlanta. Gleder meg til i morgen!»

«God morgen, Oslo! Flott måte å skille seg ut og gi tilbake til samfunnet. Veldig satt pris på, MyHeritage!»

«Takk, MyHeritage, for å tilby supert innhold for søvnløse i USA!»

«Jeg nyter virkelig å se dette flotte live arrangemetet. Jeg er i Essex, England.»

«Jeg nyter virkelig alle disse presentasjonene og foreleserne

«Jeg blir bare mer og mer glad i MyHeritage!»

«Fabelaktig konferanse! Vennligst videreformidle et takk til ledelsen ved MH! Takk for live-sendingen! Den er SÅ satt pris på.»

«Super konferanse. Jeg har lært så mye og jeg er inspirert til å slektsforske – og alt dette før jeg har hatt sjansen til å spise frokost. Takk.»

«Fascinerende panel-diskusjon om hvor genetisk slektsforskning vil befinne seg om ca. 25 år.»

Du kan lese sammendrag fra bloggerne Roberta Estes (første dag, andre dag), Dick Eastman og Geoff Rasmussen (første dag, andre dag).

Etter alt det harde arbeidet og planleggingen som ligger bak MyHeritage LIVE er vi glade for at det ble en så stor suksess. Konferansen besto av hundrevis av tilstedeværende deltakere og flere tusener rundt om i verden som fulgte forelesningene på nettet. Konferansen symboliserer vår dedikasjon til våre brukere. Vi forsøker bestandig å lytte til vårt større samfunn og å komme opp med og utvikle nye redskaper i respons til deres forespørsler.

For å se lagrede videoer fra vår live streaming av konferansen kan du se på vår Facebook page. Vi kommer snart til å publisere alle de informative forelesningene online. Stay tuned også for vår highlights-video som er på vei.

Takk til alle dere som deltok på MyHeritage LIVE!