Reiser rundt i verden for å digitalisere kirkegårder

Kommentarer

Som en del av vårt globale initiativ med å digitalisere kirkegårder, ble MyHeritage kontaktet av et par med en interessant idé som tillot dem å ta fatt på et internasjonalt eventyr.

Michael Kerr og hans kone, Sabrina Rowe, besluttet å forlate deres hjemlige komfort for å  sykle på tvers av Europa og stoppe for å fotografere alle kirkegårder på deres vei. Alle bildene blir delt gratis med fellesskapet på MyHeritage og BillionGraves.com.

Michael digitaliserer graver på Mirogoj kirkegård (Zagreb, Kroatia). Den vakre Mirogoj kirkegård er oppført som en av de "Betydelige kirkegårder" i Europa. Den er unik ved at den har lenge vært «fler religiøs», og er en vakker eiendom omgitt med lange arkader med buer, søyler og kupler.
Michael digitaliserer graver på Mirogoj kirkegård (Zagreb, Kroatia). Den vakre Mirogoj kirkegård er oppført som en av de "Betydelige kirkegårder" i Europa. Den er unik ved at den har lenge vært «fler religiøs», og er en vakker eiendom omgitt med lange arkader med buer, søyler og kupler.

Michael og Sabrina har alltid ønsket å reise, men de har higet etter en dypere opplevelse enn bare en kort ferie som de normalt har vært var i stand til å ta en gang i året.

Paret prøvde i årevis å ikke lenger være avhengig av lokaliseringen  av  deres arbeid. De jobbet med å utvikle en programvare med felles fjernarbeids muligheter for bedrifter, og la sine ansatte jobbe hjemmefra, men likevel opprettholde optimal kommunikasjon. De var heldige for endelig å finne uforpliktende arbeid innen IT og sosiale medier i lag med et kanadisk selskap som opererer virtuelt.

I mai 2011, pakket de sammen og lagret innholdet i deres Montreal leilighet, og la ut på sin reise. De planla å reise med sykkel for å forbedre kondisjon sin, og samtidig gi dem lettere muligheter til å se de vakre omgivelsene.

Til tross for deres harde trening før de dro, var starten tøft.

Som alle som legger ut på en sykkeltur vil fortelle deg, skjer den virkelige treningen de første ukene på turen. Etter mange år med å still-sittende  jobb, har de første ukene virkelig lært oss hva vi manglet – vi verket overalt – hele tiden! Til tross for det, var belønningen overveldende.

Michael på den berømte «101 highway» på California kysten – den første etappen på en 12,000 km sykkeltur.
Michael på den berømte «101 highway» på California kysten – den første etappen på en 12,000 km sykkeltur.

De begynte turen vest i Canada gjennom nasjonalparker i Rocky Mountains, og la så veien til Vancouver i British Columbia. Deretter satte de kursen sørover inn i USA hvor de fulgte syklisten drøm – rute 101 – inn til San Francisco i California.

Den første sommeren og høsten var svært vanskelig, og kombinasjonen av å jobbe tre dager i uken, og kjøre 10 timer per dag de andre dagene, og så å være turist samtidig, krevde nøye planlegging. Det var også en strålende opplevelse å være oppslukt i naturen i fire dager per uke, og å være så nær utrolige steder i den slags landskap vi bare drømmer om.

Den neste våren fløy paret til Dublin og siden da har de besøkt Vest-, Sentral- og Øst-Europa, inkludert en vinter i Marokko.

Sabrina kruser langs kysten i Santa Cruz - California.
Sabrina kruser langs kysten i Santa Cruz - California.

Sabrina har alltid funnet kirkegårder å være fascinerende steder på grunn av historien og perspektiver på religion, kunst og familie, samt de sosiale sammenhenger de formidler. På universitetet skrev hun en søknad til et prosjekt for å studere og fotografere landlige kirkegårder, på jakt etter ledetrådene de tilbyr for sosial samhørighet innenfor de samfunnene de representerer.

Da Michael og Sabrina startet på sin sykkeltur, stoppet de på kirkegårder de kom over på grunn av freden de tilbyr og deres historiske aspekt, og paret elsket å fotografere dem. Kirkegårder forteller også mye om mennesker og steder slik at de er en fascinerende måte å lære om nye steder, og som igjen er et stort bidrag til reisen.

I fjor vår da vi vi var i Romania og venter på kjørevær til å starte, leste jeg MyHeritage nyhetsbrev om initiativet med Billion Graves og MyHeritage om å digitalisere hver grav over hele verden. Det var veldig spennende nyheter. Jeg tenkte: «Jeg var født til å gjøre det». Det var en stor kamp for både Michael og meg, mellom vårt ønske om å reise, vår kjærlighet til kirkegårder, og vår bakgrunn i fotografering, teknologi og fjernarbeid. Og takket være vår sykkel tur, har vi er allerede tilpasset oss med å være ute og aktive hele dagen, og håndtere været uansett hva det måtte bringe.

Michael og Sabrina kontaktet MyHeritage, og vi leide dem til å fotografere kirkegårder som de passerte på sine reiser.

Graver på Mirogoj (Zagreb, Kroatia) er noen av de mest interessante Sabrina noensinne har sett.
Graver på Mirogoj (Zagreb, Kroatia) er noen av de mest interessante Sabrina noensinne har sett.

Digitalisering av graver tillater oss å utforske kirkegårder samtidig som vi oppnår på vår reise å få en mer inngående erfaring av de stedene vi utforsker. Og det gir oss også muligheten til å ta del i det vi ser på som en svært meningsfull aktivitet – å skape en visuell og romrelatert oversikt over hver grav for å sammenkoble mennesker til nåtiden, og for å beskytte for ettertiden.

Ifølge Michael og Sabrina:

Når du reiser gjennom steder med sykkel er du ikke «straks borte» som du er i en bil, eller «mange gang borte» som du er hvis du flyr inn og bor i turistområder. Det er ekte, og intimt, og du har ikke annet valg enn å forholde deg til de utfordringene du møter umiddelbart: enten de «bærer eller brister» , farlige veiforhold, kraftige vindstormer, vann rasjonering under fjellklatring –  alle disse utfordringene som vi opplevde.

Vi nyter så mye av å reise til å kunne gi det opp!  Til dags dato har vi reist gjennom 28 land, og vi er bare så vidt begynt.

Er du interessert i å fotografere graver for oss rundt om i verden? Skriv til oss på cemeteryteam@myheritage.com.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen