Leter du etter ekteskap i New York?
Da har vi gode nyheter til deg!

Leter du etter ekteskap i New York? <br>  Da har vi gode nyheter til deg!

Vi har publisert over 60 millioner nedtegnelser fra ekteskap i New York City fra 1950 til 1955 på nettet!  De er fullt søkbare på MyHeritage, og du finner også dem som fikk kalde føtter! 🙂 

Dokumentene inkluderer navn og etternavn på både brud og brudgom, når ekteskaps-lisensen ble registrert, samt lisensnummeret for bryllupet. Samlingen inkluderer inngåtte giftermål i alle de fem bydelene som dekkes av New York City Clerk-kontoret: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens og Staten Island.

Søk i samlingen nå!

Denne datasamlingen har blitt indeksert av den frivillige organisasjonen Reclaim the Records. Organisasjonen ledes av slektsforskeren Brooke Schreier Ganz, som sammen med andre slektsforskere, historikere, forskere og andre frivillige, arbeider for at offentlige data skal gjøres lettere tilgjengelige for offentligheten. Deres mål er «å publisere informasjon på nettet. Gratis. For alle».

Organisasjonen samler viktig arkivdata som enda ikke er tilgjengelig på internettet eller på mikrofilm, og bruker den amerikanske offentlighetslovene som «Freedom of Information Act» og  Open Data-direktivet for å offentliggjøre informasjon til publikum. De dokumenterer alt de finner ut om hvordan man skal søke om offentliggjøring, og de bruker denne informasjonen til å lage en veiviser til slektsforskere og andre som kan trenge en hjelp med hvordan man bør grå frem.

Reclaim the Records var den første organisasjonen som brukte denne taktikken, og nå har flere tatt samme sti. I løpet av det siste året har de sørget for at over fire millioner dokumenter, som tidligere ikke var offentliggjort, nå er tilgjengelig på inernettet.

Brooke er spesielt fornøyd over at datasamlingen over inngåtte giftermål i New York nå er indeksert og tilgjengeliggjort.

«Dette er første gangen denne informasjonen er tilgjengelig og søkbar på internettet. Og dokumentene er et skattkammer for alle som forsker på familiehistorie. Her finner du alle som har søkt om ekteskaps-lisens i New York – og det gjelder også dem som kanskje fikk kalde føtter og ikke giftet seg likevel.»

 

New York City Marriage Indexes (Credit: Reclaim the Records)

Ekteskapsdokumenter er sentrale i slektsforskning. De gir ikke bare informasjon om bruden og brudgommen og hvor de bodde da de giftet seg – men de kan også inkludere fødselsdatoer, fødesteder, registrert arbeid eller yrke, samt om noen i brudeparet hadde vært gift før eller var enke/enkemann. Noen ganger kan de også inkludere navn på brudeparets foreldre. .

Vi kunne ikke holde oss fra å leke litt i den nye samlingen, og her er noen du kanskje vil dra kjensel på:

 

rowan-atkinson-marriagerowan-atkinson

 

 

robert-deniro
robert_de_niro_cannes_2016

Føler du deg inspirert? Søk i giftermålsversikten fra New York fra 1950-1995 her!