BVB

MyHeritage DNA hjelper Borussia Dortmund forstå at “Vi er alle sammensatte”

Kommentarer

Ny kampanje

Vi har fornøyelsen av å kunngjøre en ny kampanje, som vi har valgt å kalle «We Are All Blended» (= vi er alle sammensatte), i samarbeid med et av Europas hotteste fotball-lag, Borussia Dortmund (BVB). Fire spillere fra Borussia Dortmund har allerede sveipet kinnene sine og er dermed i ferd med å finne ut av sine individe etniske sammensetninger. Nå venter de med spenning på sine MyHeritage DNA-resultater.

Her kan du se hva spillerne selv tror de vil finne ut om seg selv:

Gode verdier

I tillegg til at de leder Bundesligaen (topp tysk fotball-liga) og gjør det godt i the UEFAs Champions League, er laget kjent for å stå for verdier som likhet, toleranse, anti-rasisme og «fotball for alle». MyHeritage er stolte over å dele og støtte de samme verdiene — som er i vårt selskaps DNA. I følge den tyske MyHeritage DNA databasen, har over 99,4 prosent (!) av tyskere som har testet seg, mer enn en etnisk tilhørighet. De har med andre ord «sammensatt» etnisk tilhørighet. For flere statistikker vedrørende etnisiteter i Tyskland kan du ta en titt på Ethnicities around the world.

Skandinaviske røtter

Årets sommer utløste fornyet interesse for slektshistorie, både for BVB lagkameratene og deres tilhengere. Patrick Owomoyela — tidligere BVB-spiller og lokal legende som tok del i BVBs sommer-turne i USA — ble fullstendig overrasket da han fant ut at han har skandinaviske røtter.

Patrick Owomoyela,
Patrick Owomoyela

Han har alltid visst om sin nigerianske etnisitet (faren stammer fra Nigeria), men hadde aldri forestilt seg at han er delvis skandinav. Patrick setter pris på sin unike etniske «sammensetning» og oppmuntrer de fire spillerne til å utforske sine etniske opphav og samtidig forstå hvordan «Vi alle er sammensatte».

Takket ja til utfordringen

Fire spillere fra Borussia Dortmund — Mario Götze, Maximilian Philipp, Julian Weigl og Marwin Hitz — har takket ja til utfordringen og er nå i ferd med å finne ut om sine egne «sammensatte» etniske opprinnelser. Følg med om deres oppsiktsvekkende DNA resultater!

Mario Gotze, Maximillian Phillipe, Marwin Hitz og Julian Weigl

Fra venstre til høyre: Mario Götze, Maximillian Phillipe, Marwin Hitz og Julian Weigl sveiper kinnene sine for MyHeritage DNAVed hjelp av en enkel, to minutters forsiktig skraping på innsiden av hvert kinn, tilbyr MyHeritage DNA deg en detaljert etnisitetsrapport, bestående av en prosentvis beregning av de geografiske regionene dine forfedre kommer fra. Utifra våre 42 etablerte etniske grupper. MyHeritage DNA hjelper deg også med å finne hittil ukjente slektninger via DNA-et dere deler. Noe som kan hjelpe deg til økt kunnskap om din familie og oppdage felles forfedre.

Kan du gjette spillernes etniske tilhørigheter? La oss høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen