august2019coverfinal

NYTT: Historiske opptegnelser lagt til i August 2019

Kommentarer

Vi har lagt til ytterligere 13 717 047 opptegnelser fra tre spennende, nye historiske samlinger i SuperSearch™ denne måneden: Pennsylvani-registeret over dødsfall, 1906–1964; den hollandske avissamlingen, 1659–1899; og Frankrike, Nord sivile ekteskap, 1792–1937.

Her følger en oversikt over samlingene med opptegnelser som nettopp har blitt lagt til:

SamlingBeskrivelse Antall opptegnelser Eksklusiv for MyHeritageLink for søke
Pennsylvania-register over dødsfall, 1906-1964At register med dødsfall i staten Pennsylvania i tidsperioden 1906-1964. Registeret inneholder informasjon om sted og dato for dødsfall, alder ved dødsfall og nummeret til dødsattesten.
6 562 484 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Hollands avissamlinger, 1659–1899Denne samlingen er et kompendium med aviser som ble publisert primært i forskjellige byer og tettsteder i Holland i perioden 1659 - 1899.1 730 885 sider fra 194 forskjellige aviserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Frankrike, Nord sivile ekteskap, 1792-1937 At register over de sivile opptegnelsene over ekteskap i den franske delen av Nord fra 1792 til 1937.5 423 678 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå

Pennsylvania-register over dødsfall, 1906-1964

The Pennsylvania State Death Index inneholder informasjon om dødsfall som ble oppført i staten Pennsylvania mellom 1906 og 1964. Dødsattester tilbyr viktige detaljer om en persons liv og er en av de viktigste hovedkildene for familie-informasjon.

De 6 562 484 opptegnelsene i denne samlingen gir informasjon om sted og dato for dødsfallet, alder ved dødsfallet, samt dødsattest-nummeret.

Dødsattesten til Henry Heinz, den tysk-amerikanske grunderen mest kjent for å stå bak tomat-ketchupen i 1876 i Pittsburgh, Pennsylvania, finnes i denne samlingen.

Historical records: Henry John Heinz (October 11, 1844–May 14, 1919) [Credit: Smithsonianmag.com]
Henry John Heinz (11. oktober, 1844 til 14. mai, 1919) [Kreditt: Smithsonianmag.com]
Historical records: Early styles of Heinz Ketchup bottles [Credit: Mercury Press & Media Ltd.]
Tidlige flasker med Heinz Ketchup [Kreditt: Mercury Press & Media Ltd.]
I 1888, grunnla Heinz H. J. Heinz Company, et ikonisk amerikansk selskap for mat-produksjon. Han ledet initiativer for å skaffe mer sanitær matforedling, drev lobbyvirksomhet for Pure Food and Drug Act i 1906 og tilbød varme dusjer og manikyrer gratis til sine arbeidere. Heinz beholdt tittelen som president frem til sin død 14. mai, 1919.Historical records: Death record of Henry Heinz, May 14, 1919; Pittsburgh, PA [Credit: MyHeritage Pennsylvania Death Index 1906-1964]

Dødsattesten til Henry Heinz, 14. mai, 1919; Pittsburgh, PA [Kreditt: MyHeritage Pennsylvania Death Index 1906-1964]

Søk i Pennsylvania-register over dødsfall, 1906- 1964.

Hollands avissamling, 1659–1899

Vi har lagt til en Hollands avissamling i Supersearch denne måneden, bestående av 1 730 885 sider fra 194 aviser, publisert i perioden 1659–1899.

Aviser er en viktig kilde for slektsforskning og forskning på slektshistorie. De inneholder nekrologer og andre viktige opptegnelses-erstatninger slik som fødsels-, bryllups- og dødsannonser. Familiemedlemmer kan også ha blitt nevnt i artikler om lokale nyheter, begivenheter og sosiale aktiviteter. Mange slike artikler oppgir detaljer om historiske begivenheter som man sansynligvis ikke vil finne i noen annen oppføring.

Disse samlingene består av et kompendium av aviser publisert i forskjellige byer og tettsteder i Holland. Vi har i tillegg inkludert noen aviser fra hollandske territorier og samfunn i USA for den samme tidsperioden. Avisene som blir presentert her ble samlet fra nettsiden Delpher, et digitalt bibliotek-initiativ til  Koninklijke Bibliotheek (Hollands kongelige bibliotek).

I år er det 350 år siden Rembrandt Harmenszoon van Rijn døde. Rembrandt er en av de mest kjente hollandske malere gjennom tidene og er kjent for den  nesten uhyggelige oppmerksomhet han viet til detaljer og hans eksepsjonelle evne til å fange følelser og stemninger. Hans bemerkelsesverdige verker består av et vidt spektrum av stilarter og tematikker: Portretter, selvportretter, landskap, bibelscener, mytologi og mye mer. Tiden han levde og skapte kunst i ble kjent som the Dutch Golden Age, delvis takket være han.

En av de mange historiske skattene du kan finne i den nederlandske avis-samlingen fra perioden 1659–1899 er en artikkel med en biografi av Rembrandt.

Historical records: Rembrandt Self-Portrait with Beret and Turned-Up Collar, 1659 [Credit: Google Art Project]
Rembrandt Selvportrett med alpelue og åpen krage, 1659 [Credit: Google Art Project]
I Rotterdam-avisen, Rotterdamsch Nieuwsblad, fra 17. juli, 1893, er det en artikkel om kjente historiske jubileer som ble feiret den uken. Et av de som blir nevnt er datoen da Rembrandt ble født — 15. juli, 1607. Etter fødselsdatoen følger en kort biografi over Rembrandts liv.

Historical records: Short Biography of Rembrandt in the Rotterdamsch Nieuwsblad, July 17, 1893
Kort biografi til Rembrandt i Rotterdamsch Nieuwsblad, 17. juli, 1893

Artikkelen inneholder blant annet hans fødselssted, utdannelse, familieliv og mest kjente malerier.

Historiske opptegnelser: Nattvakten, 1642, på Rijksmuseum, var et av Rembrandt van Rijn’s mest kjente malerier
Nattvakten, 1642, på Rijksmuseum, var et av Rembrandt van Rijn’s mest kjente malerier

Søk i den hollandske avissamlingen, 1659–1899

Frankrike, Nord Sivile ekteskap, 1792-1937

Nå tilgjengelig i SuperSearch™ er 5,4 millioner nye, sivile opptegnelser med ekteskap (1792–1937) for den franske delen Nord, som tilbyr en skettekiste med informasjon for de som ønsker å lære mer om sitt franske opphav og forfedre.

Samlingen inkluderer navnene til bruden og brudgommen, deres fødselssteder, sted og dato for ekteskapsinngåelsen og navnene til parets foreldre. Du vil også finne spennende detaljer som du ikke finner på andre nettsider, som for eksempel aldrene til bruden og brudgommen.

Blant opptegnelsene i denne samlingen er ekteskapsinngåelsen til foreldrene til den franske militæroffiseren og statsmannen, Charles de Gaulle.

Historical records: De Gaulle during World War II [Credit: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945
De Gaulle under Andre verdenskrig [Kreditt: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945]
Etter å ha ledet den franske opposisjonsstyrken under Andre verdenskrig, hjalp De Gaulle med å opprette en ny fransk konstitutsjon og han ledet også den første, provisjonelle etterkrigsregjeringen (1944–1946). I 1959, kom han ut av pensjon for å tjenestegjøre som frankrikes president i perioden 1959–1969.

De Gaulles foreldre — Henri Charles Alexandre De Gaulle og Jeanne Caroline Marie Maillot — giftet seg i byen Lille 30. juli, 1886.

Historical records: Marriage record of Charles De Gaulle’s Parents, Henri Charles Alexandre De Gaulle and Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886
Vielsesattesten til Charles De Gaulles foreldre, Henri Charles Alexandre De Gaulle og Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886

For mer informasjon om denne nye franske samlingen kan du se vår dedikerte bloggpost, New France, Nord Civil Marriages, 1792-1937 Collection in SuperSearch™. Denne samlingen markerer den første i en serie med nye franske samlinger som vil bli lagt til i SuperSearch™. Flere franske samlinger ligger altså i kortene i den nærmeste fremtid, inkludert Nord fødsels- og dødsfall-registre.

Søk i Frankrike, Nord sivile ekteskap, 1792–1937.

Sammendrag

Alle disse nylig oppdaterte samlingene er nå tilgjengelige via MyHeritage SuperSearch™. Vår Record Matching-teknologi vil gå i gang og automatisk sende deg beskjed hvis noen av disse opptegnelsene nevner et medlem fra ditt slektstre. Du vil i så fall ha muligheten til å se gjennom opptegnelsen og avgjøre om du vil legge til den nye informasjon på ditt slektstre. Å søke i disse opptegnelsene er gratis, men et Data eller Komplett-abonnement er nødvendig for å gå gjennom opptegnelsen, lagre dem på ditt slektstre og ha tilgang til Record Matches.

Vi håper du får nytte og glede av disse tre nye samlingene. Si fra i kommentarfeltet nedenfor om du gjør noen fascinerende nye slektshistorie-oppdagelser!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen