dogtag

Veteranens dødsmerke fra Andre verdenskrig overrakt hans familie 75 år etter, takket være MyHeritage

Kommentarer

Andre verdenskrigs-veteran Marion Yates diskuterte aldri krigen eller hva han opplevde med sin familie. Sønnen Keith vokste opp uten å vite stort om farens tjeneste. Så da Keith plutselig mottok en telefon fra MyHeritages forsknings-team om at farens dødsmerke fra Andre verdenskrig hadde blitt funnet, ble han svært overrasket.

MyHeritage-venn, Yvette Corporon, dro med Fox-teamet for å møte krigsveteranens sønn, Keith Yates, på Fox and Friends. Se intervjuet her:

Marion Yates

Marion vokste opp i Kentucky i Calhoun, hvor han ble vervet i den amerikanske hæren rundt Andre verdenskrig. Han ble sendt til Camp Sutton i Sør-Carolina, og etter det begynte han sin tjeneste og tok del i divisjon nummer 225, som en Tech 5.

Marion Yates under militærtjenesten
Marion Yates under militærtjenesten

75 år senere…

En rumensk mann ved navn Vasile lette etter gjemte skatter i Bari-skogene i Italia. Vasiles hobby er å søke rundt på marken med metalldetektor for å se hva han kan finne.

Google Earth-bilde av skogen i Bari, Italia hvor Vasile lette
Google Earth-bilde av skogen i Bari, Italia hvor Vasile lette

Vasile fant et dødsmerke med navnet Marion. Han forsto det som at brikken hadde tilhørt en kvinnelig soldat og satte i gang med å lete etter soldatens familie for å gi merket til dem.

Vasile med dødsmerket han fant
Vasile med dødsmerket han fant

Vasile klarte ikke å finne familien på egenhånd, så han kontaktet MyHeritages team for å få hjelp. Han delte et innlegg på MyHeritages Facebook-side med informasjon og et bilde av brikken.

Vasiles Facebook-innlegg om brikken
Vasiles Facebook-innlegg om brikken

MyHeritages forsknings-team gikk til verks. De lette gjennom nesten ti milliarder historiske opptegnelser i MyHeritage SuperSearch™ for å finne Marion. De fant ut at Marion var en mannlig, amerikansk soldat og at hans sønn, Keith Yates, lever i beste velgående i Kentucky.

Returnerer tapt eiendom

Da MyHeritages forsknings-team fant Keith, ble de svært ivrige etter å kontakte ham. I begynnelsen klarte de ikke å få tak i ham, men de ga ikke opp. De var overbeviste om at Keith ville bli henrykt over å motta brikken. Det var først da Keiths kone, Cindy, overtalte ham til å snakke med MyHeritage at han endelig satte seg ned og lyttet.

Etter å ha utvekslet informasjoner om Marion, innså Keith at alle brikkene passet.

MyHeritage-teamet kunne overrekke Keith dette viktige arvestykket fra farens militærtjeneste — en liten relikvie fra Marions tid i løpet av hans år i militæret. Det ble et uforglemmelig øyeblikk for Keith og hans familie.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen