Historiske opptegnelser lagt til i første halvdel av desember

Kommentarer

MyHeritage har nylig lagt til syv nye samlinger med til sammen 16,2 millioner opptegnelser fra rundt om i verden: Notariusprotokoller fra Holland; Uassisterte passasjerer til Victoria; jødiske Holocaust-minnesmerker og jødiske innbyggere i Tyskland i perioden 1939–1945; København utvandringsregister; og begravelsessamlinger fra Canada, Irland og Storbritannia.

Nedenfor følger en full oversikt over opptegnelsene:

SamlingBeskrivelse Antall opptegnelser Eksklusiv for MyHeritageLink for å søke
Holland, Notariusprotokoller, 1600-1935Indeks til notariusregister i hele Holland fra 1600 til 1935.10 677 361 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Canada, begravelser, 1800-2019Indeks til begravelser i Canada fra 1800 til 2019.
2 137 853 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Uassisterte passasjerer til Victoria 1852-1923Liste over mennesker som ankom Victoria fra utenlandske havner fra 1852 til 1923.1 813 245 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Minnesmerker over jødiske Holocaust-ofre og jødiske innbyggere i Tyskland 1939-1945Minnesmerker over Holocaust-ofre fra Tsjekkia, Holland, Frankrike, Østerrike, Belgia og Luxembourg. Samlingen inkluderer også jøder som bodde i Tyskland fra 1933 til 1945.848 844 opptegnelser
Ikke eksklusivSøk i samlingen nå
Danmark, København Utvandringsindeks, 1869-1908Indeks over politiets utvandringsprotokoller for individer som emigrerte fra København fra 1869 til 1908.
386 077 opptegnelser

Ikke eksklusivSøk i samlingen nå
Irland, Indeks over begravelser, 1900-2019En indeks over kirkegårdsregister fra forskjellige kirkegårder i hele Irland fra 1900 til 2019.
205 995 opptegnelserIkke eksklusivSøk i samlingen nå
Storbritannia, Indeks over begravelser, 1900-2019Samme som ovenfor for Storbritannia.
158 099 opptegnelser

Ikke eksklusivSøk i samlingen nå

Holland, notariusprotokoller, 1600–1935

Denne samlingen med over 10,6 millioner opptegnelser er en oversikt over notariusprotokoller fra rundt om i Holland. Notariusprotokoller blir ført av notarer, som er offentlige tjenestemenn utnevnt av den nederlandske regjeringen for å tilby tjenester som drafting, autentisering og registrering av lovlige dokumenter. Notariserte dokumenter i denne samlingen som er nyttige for slektsforskning inkluderer testamenter, eiendoms varelager/divisjoner, ekteskapskontrakter, guardianships og boliglån.

Notarisering begynte i Holland på 1500-tallet. På den tiden, ble det ikke ført notariusprotokoller i provinsene Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg og Overijssel. Men Nederland ble anneksert av det franske imperiet i 1811, noe som førte til en standardisering av notarial lov og notar som blir oppnevnt i disse provinsene

Informasjon i disse protokollene inkluderer navnet til søkere, deres bolig, yrke og notarius-opptegnelses-datoen og – typen.

Canada, Begravelser, 1800–2019

Denne gratis tilgjengelige samlingen med over to millioner opptegnelser er en indeks over gravferdsregistreringer fra Canada. Disse registreringne inkluderer vanligvis navnet på avdøde, dødsåret, fødselsåret og stedet for begravelsen. Begravelser fant vanligvis sted noen få dager etter dødsfallet. Kirkegårder kan hjelpe deg med å finne informasjon om begravelsen eller dødsfallet for en kanadisk slektning. Gravferdsregistreringer kan også hjelpe med å identifisere forfedre som ikke står oppført i andre registre.

Uassisterte passasjerer til Victoria 1852–1923

Denne samlingen med 1,8 millioner oppføringer inkluderer folk som ankom Victoria fra utenlandske havner mellom 1852 og 1923. Listene kalles i enkelte tilfeller: “lister over uassisterte passasjerer,” fordi innvandrerne betalte for sin egen reise. Oppføringene inkluderer vanligvis for- og etternavn, sivilstatus, alder, kjønn, nasjonalitet og yrke.

Informasjon som har blitt registrert om skipet inkluderer navnet på skipets kaptein, datoer for avgang og det totale antallet passasjerer.

Jødiske Holocaust-minnesmerker og jødiske innbyggere i Tyskland 1939–1945

Denne gratis-samlingen inkluderer oppføringer for jødiske Holocaust-ofre fra minnesmerker i den Tsjekkiske republikken, Holland, Frankrike, Østerrike, Belgia og Luxemburg. Samlingen inkluderer også 442 972 jøder som bodde i Tyskland mellom 1933 og 1945. En oppføring kan inkludere: Fornavn, etternavn, pikenavn, fødselsdato, fødselssted, bosted, dato og sted for dødsfall, sted for fengsling og deportasjon eller utvandring.

Listen over jødiske innbyggere i det tyske riket 1933–1945 registerer de individuelle livs- og biografi-datoene for de ca. 600 000 menneskene som bodde innen det tyske rikets grenser (slik det forholdt seg 31. desember 1937) og som ble forfulgt på grunn av sitt jødiske opphav eller religion.

Folketellinger ble gjennomført 16. juni 1933 og 17. mai 1939. Disset to folketellingene gir informasjon om antallet jødiske innbyggere i Tyskland og avdekker den dramatiske reduseringen av den jødiske befolkningen i Tyskland i 1930-årene, som følge av nazistenes forfølgelse: Mange jøder utvandret eller ble utvist, den gjenværende befolkningen ble eldre og fødselsraten sank. Mens det i juni 1933 var nesten 500 000 registrerte medlemmer i det jødiske samfunnet, var det i mai 1939 kun ca. 234 000 gjenværende av jødisk opphav i det territoriet som hadde vært det gamle riket.

Danmark, København utvandrings-indeks, 1869–1908

Denne samlingen er et indeks med politiets utvandrings-protokoller for personer som utvandret fra København mellom 1869 og 1908. Oppføringene kan inneholde følgende søkbare informasjon: For- og etternavn, fødselssted, beregnet fødselsår, tidligere bosted, og dato for registrering ved København-politiet. Alderen til personen på tidspunktet for utvandringen, skipets navn, yrke, kontrakt-nummer og ytterligere kommentarer er også å finne.

København-politiets utvandrings-protokoller ble introdusert til det danske parlamentet første mai, 1668. De aller fleste av disse oppføringene er for personer som utvandret for USA. Registrering i protokollene var obligatorisk både for utvandring direkte fra Danmark eller via en annen europeisk by. Dermed presenterer ikke disse oppføringene nødvendigvis det siste utvandringspunktet for utvandreren. De fleste oppføringene er for danske statsborgere, men det er også over 150 000 oppføringer for ikke-danske utvandrere, primært svensker.

Irland, Indeks over begravelser, 1900–2019

Denne gratis-samlingen inkluderer oppføringer fra forskjellige kirkegårder i Irland. En oppføring kan inkludere navnet på kirkegården, for- og etternavn til den avdøde, alder, by, fødselsdato, dato for dødsfall og religion. Legg merke til at noen av oppføringene er fra før 1900.

Opptegnelser fra kirkegårder er spesielt nyttige for å identifisere forfedre som ikke ble registrert i andre opptegnelser, slik som personer som døde i svært ung alder og kvinner.

Storbritannia, Indeks over begravelser, 1900–2019

Denne gratis samlingen inkluderer opptegnelser fra forskjellige kirkegårder i Storbritannia. En opptegnelse kan inkludere navnet på kirkegården, for- og etternavn til den avdøde, alder, by, dato for fødsel og dødsfall og religion. Legg merke til at noen av oppføringene er fra før 1900.

Kirkegårdsregistre er spesielt nyttige for å identifisere forfedre som ikke ble registrert i andre registre, slik som barn som døde eller kvinner.

Sammendrag

Vi håper at du får glede av å søke i disse nye samlingene som nå er tilgjengelige i MyHeritage SuperSearch™. Å søke i disse registrene er gratis, og du kan også se på og lagre oppføringer på ditt slektstre fra de fire samlingene i denne oppdateringen: Notariusprotokoller fra Holland; Uassisterte passasjerer til Victoria; jødiske Holocaust-minnesmerker og jødiske innbyggere i Tyskland i perioden 1939–1945; København utvandringsregister; og begravelsessamlinger fra Canada, Irland og Storbritannia. Vår Record Matching-teknologi vil automatisk gi deg beskjed om en av disse opptegnelsene nevner et medlem på ditt slektstre. Du vil dermed kunne gå gjennom opptegnelsen og bestemme deg for om du ønsker å legge til den nye informasjonen på treet ditt. For full tilgang til Record Matches eller for å kunne se eller lagre opptegnelser fra de andre samlingene vil du trenge en Data-  eller Komplett-plan.

Hvilke skatter har du avdekket? Fortell oss om dette i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen