MyHeritage lanserer tre historiske samlinger fra New Zealand

MyHeritage lanserer tre historiske samlinger fra New Zealand

Det er med glede vi annonserer en ny utgivelse av 4,7 millioner poster som består av tre nye samlinger fra New Zealand: New Zealand, Birth Index, 1840–1901, New Zealand, Marriage Index, 1840–1901 og New Zealand, Death Index, 1840–2021. Postene i disse samlingene er levert av New Zealand Department of Internal Affairs, som er den viktigste kilden til historiske poster i New Zealand. Hvis du har røtter herfra vil disse samlingene bidra med viktige detaljer om dine forfedre.

Her følger mer informasjon om hver enkelt samling.

New Zealand, Birth Index, 1840–1901

Dette er en samling med to millioner fødselsregistreringer fra hele New Zealand. Oppføringene kan inneholde for- og etternavnet til den enkelte, navnet på far og mor, personens fødselsår og registreringsnummeret.

Fødsler har blitt registrert offisielt på New Zealand siden 1848, opprinnelig under kolonisekretærens jurisdiksjon. Hvis en fødsel var en dødfødsel, er dette angitt i posten. 

Søk i New Zealand, Birth Index, 1840-1901

New Zealand, Marriage Index, 1840–1901

Denne samlingen består av ekteskapsregistreringer fra hele New Zealand. Oppføringene kan inneholde for- og etternavnet til bruden og brudgommen, året ekteskapet fant sted, og registreringsnummeret.

Ekteskap har blitt registrert offisielt i New Zealand siden 1854, og var opprinnelig under kolonisekretærens jurisdiksjon. 

Søk i  New Zealand, Marriage Index, 1840–1901

New Zealand, Death Index, 1840–2021

Denne samlingen med 2,4 millioner poster med dødsregistreringer fra hele New Zealand. Poster kan inneholde for- og etternavnet til den døde, dødsår, alder ved dødfallet, fødselsdato og registreringnummer.

Dødsfall har blitt registrert offisielt i New Zealand siden 1848, og var opprinnelig under kolonisekretærens jurisdiksjon. En lov i 1913 krevde at Maori dødsfall også ble registrert, og disse postene ble registrert i et eget registreringssystem frem til 1961. 

Søk i New Zealand, Death Index, 1840-2021

Eksempler

Vi har funnet oppføringen til Eileen May Duggan i fødselssamlingen. Hun var en kjent poet og journalist.

Fødselsoppføringen til for Eileen Duggan (Kilde: MyHeritage New Zealand, Birth Index, 1840-1901)

Fødselsoppføringe til Eileen Duggan (Kilde: MyHeritage New Zealand, Birth Index, 1840-1901)

Ekteskapssamlingen inneholder oppføringen av ekteskapet til den berømte fysikeren Ernest Rutherford til Mary Georgina Newton i 1900. Bare noen få år senere, i 1908, vant Ernest Nobelprisen i kjemi for sitt arbeid med radioaktive halveringstall. Han var den første nobelprisvinneren med oceanansk avstamning.

Ekteskaps oppføring til Ernest Rutherford og Mary Georgina Newton (Kilde: MyHeritage New Zealand, Marriage Index, 1840–1901]

Ekteskaps oppføring til Ernest Rutherford og Mary Georgina Newton (Kilde: MyHeritage New Zealand, Marriage Index, 1840–1901)

I dødssamlingen finner vi oppføringen til den anerkjente farmasøyten og oppfinneren Colin Albert Murdoch. Han oppfant den barnesikre medisinhetten så vel som andre kjente helserelaterte oppfinnelser.

Death record of Colin Albert Murdoch [Credit: MyHeritage New Zealand, Death Index, 1840-2021]

Colin Albert Murdochs dødsoppføringen (Kilde: MyHeritage New Zealand, Death Index, 1840-2021)

Oppsummering

New Zealands fødsels-, ekteskaps- og døds-samlinger er en stor ressurs for alle som forsker på sin opprinnelse fra New Zealand. De utgjør en viktig samling av historiske poster.

Å søke i samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil vise disse oppføringene eller lagre oppføringer i slektstreet, trenger du et Data eller Komplett abonnement. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis poster fra disse samlingene samsvarer med slektningene dine. 

Kos deg med de nye kolleksjonene!