MyHeritage gir ut millioner av eksklusive historiske oppføringer fra Pernambuco i Brasil

MyHeritage gir ut millioner av eksklusive historiske oppføringer fra Pernambuco i Brasil

Vi er glade for å kunngjøre publiseringen av 9,7 millioner poster fra delstaten Pernambuco i Brasil fra 3 dokumentsamlinger: Pernambuco fødsler, 1800–1920, Pernambuco Ekteskap, 1800–1960, og Pernambuco dødsfall, 1820–2017. Samlingene for fødsler og ekteskap er nye. Dødsfall ble først publisert i fjor og oppdateres nå med millioner av nye rekorder. Samlingene er eksklusive for MyHeritage, og hver inneholder vakre skannede bilder av de originale platene sammen med en detaljert indeks. Hvis dine forfedre eller slektninger bodde i delstaten Pernambuco i Brasil på 1800- og 1900-tallet, kan disse samlingene tilby spennende detaljer om dem.

Staten Pernambuco utgjør et område på østsiden av Brasil, og kysthovedstaden Recife er et av de viktigste økonomiske sentrene i landet. Området er gjennomsyret av tradisjon fra de mange kulturene som påvirket regionen gjennom hele sin historie. 

Pernambuco var opprinnelig bebodd av urfolk i Tupi-Guarani-talende folk, og ble kolonisert av portugiserne tidlig på 1500-tallet for å hente ut dyrebar Brazilwood, et tømmertre som var nyttig for å lage europeiske fargestoffer. På 1600-tallet ankom nederlenderne Pernambuco, og selv om deres styre varte i bare 24 år, hadde det en betydelig innvirkning på pernambucos kulturelle og etniske sminke. Det antas at mange innbyggere i sin midtre region, kjent som agreste regionen, har noen nederlandske heritage.

Pernambuco-samlingene på MyHeritage viser et øyeblikksbilde av Pernambucos historie i en periode under den mest dramatiske politiske, økonomiske og sosiale transformasjonen. Pernambuco-opprøret i 1817 var et av de første opprørene i Brasil som utfordret portugesisk styre. Etter at Brasil erklærte sin uavhengighet fra Portugal i 1822, var ytterligere to opprør sentrert rundt politiske og økonomiske utfordringer plaget området på 1830-tallet. I 1888 ble slaveriet avskaffet, og med det begynte bruddet på Pernambucos århundrer gamle økonomiske avhengighet av bomulls- og sukkerplantasjer. I dag har nye næringer og turisme bidratt til å bringe Pernambuco nytt håp og bedre livskvalitet.

Her er mer informasjon om hver av samlingene.

Brasil, Pernambuco fødsler og dåp, 1800–1920

Samlingen består av 4,9 millioner dokumentene som stammer fra kirker og byarkiver fra delstaten Pernambuco i Brasil. De inneholder originale fødselsattester og dåpsregistre samt en indeks over fødselsattester. Opptegnelsene spenner seg fra perioden 1800 til 1920 og inneholder navnet på barnet, kjønn, fødselsdato og ofte andre viktige detaljer som informasjon om far, mor og dåpen. 

De fleste postene i samlingen er fra den tidsperioden du finner i titelen.  Noen poster kan imidlertid være fra tidligere eller senere år.

Søk i Brasil, Pernambuco fødsler og dåp, 1800–1920

Brasil, Pernambuco Rkteskap, 1800–1960 

Dette er 1,9 millioner oppføringer som stammer fra kirker og byarkiver fra delstaten i Brasil. De inkluderer originale vigselsattester samt en indeks over vigselsattester. Opptegnelsene spenner over årene 1800 til 1960 og inneholder navnet på brud og brudgom, deres fødselsdato og fødested, og ofte navn på paret foreldre.

De fleste postene i samlingen er fra den tidsperioden du finner i titelen.  Noen poster kan imidlertid være fra tidligere eller senere år.

Søk Brasil, Pernambuco Ekteskap, 1800–1960

Brasil, Pernambuco Dødsfall, 1930-2017 (Oppdatert)

I mars 2020 publiserte vi en samliong over dødsfall i Pernambuco. Denne måneden har vi lagt til 2,8 millioner flere poster i denne samlingen, og den består nå av totalt 6 millioner poster. Samlingen inkluderer kirkegårder, kirker og byarkiver fra delstaten Pernambuco i Brasil. De inneholder originale dødsattester samt en indeks over dødsattester. Journalene spenner over årene 1930 til 2017 og kan omfattet gjerne navn på avdøde, kjønn, dødsdato, alder ved døden og ofte andre viktige detaljer som informasjon om avdødes ektefelle, far, mor og barn.

De fleste postene i samlingen er fra den tidsperioden du finner i titelen.  Noen poster kan imidlertid være fra tidligere eller senere år.

Kirkegårdsoppføringene er fra følgende kirkegårder:

– Santo Amaro Cemetery

– Cemitério dos Ingleses

– Parque das Flores Cemetery

– Casa Amarela Cemetery

– Tejipió Cemetery

– Varzea Cemetery

Søk i Brazil, Pernambuco Dødsfall, 1930-2017

Eksempler

Fødselssamlingen inneholder fødselsoppføringer til den brasilianske forfatteren Osman Lins da Costa som er kjent for sine romaner, noveller og skuespill. Hans fødselsoppføring består av fødselsdato og dåpsdato, så vel som farens og morens fulle navn.

Birth record of Osman Lins da Costa (Kilde: MyHeritage Pernambuco Births and Baptisms, 1800–1920)

Fødselsoppføring for Osman Lins da Costa (Kilde: MyHeritage Pernambuco fødsler og dåp, 1800–1920)

Ekteskapssamlingen inneholder oppføringen til Paulo Freire og hans ekteskap med Elza Maria Costa Oliveira. Paulo var en pioner innen utdanningsfilosofi og bidro sterkt til feltet kritisk pedagogikk med sin bok, Pedagogy of the Oppressed, som fortsatt er en av de mest populære bøkene innen samfunnsvitenskap. 

Ekteskapsoppføringen inneholder Paulos og Elzas fødselsdato og bosted, samt navn på foreldrene deres.

Marriage Record of Paulo Regluo Neves Freire & Elza Maria Costa Oliveira [Credit: MyHeritage Pernambuco Marriages, 1800–1960]

Ekteskapsoppøring for Paulo Regluo Neves Freire og Elza Maria Costa Oliveira (Kilde: MyHeritage Pernambuco ekteskap, 1800–1960)

Dødssamlingen inkluderer oppføringen til den berømte Pernambuco-kunstneren Vicente Murillo La Greca. La Greca ble født og vokste opp i Recife og forlot hjembyen som 18-åring for å studere kunst, først i Rio de Janeiro, og senere i Roma, Italia. Senere i livet vendte La Greca tilbake til Recife for å hjelpe til med å grunnlegge et kunstmuseum.

La Grecas dødsoppføring inneholder dato for hans død, alder på dødstidspunktet og dødsstedet. Indeksen vår inneholder disse detaljene og gir også en omtrentlig fødselsdato.

Death record of Vicente Murillo La Greca [Credit:MyHeritage Pernambuco Deaths, 1930–2017]

Dødsoppføringen for Vicente Murillo La Greca (Kilde: MyHeritage Pernambuco Dødsfall, 1930–2017)

Oppsummering

Disse samlingene kan nye hint og innsikt for de som er interessert i å lære mer om røttene sine i Brasil. 

Å søke i samlingene på MyHeritage er gratis. Hvis du vil se oppføringene eller lagre oppføringer i slektstreet, trenger du et Data eller Komplett abonnement. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, vil vår Record Matching-teknologi varsle deg automatisk hvis poster fra disse samlingene samsvarer med dine slektninger. 

Gled deg over nye kolleksjonene!