Kickstart 1950 Folketellingen fra USA med Census Helper™

Kickstart 1950 Folketellingen fra USA med Census Helper™

Det er med stor glede vi lanserer Census Helper™. Det er et gratis og veldig nyttig verktøy. Det skanner slektstreet ditt og utarbeider en liste over alle slektningene dine som med stor sannsynlighet vil finnes i folketellingen i USA fra 1950. Verktøyet er nå tilgjengelig for alle som bruker MyHeritage. Hvis du ikke bruker MyHeritage, er det tid for det nå. Du kan overføre treet ditt med hjelp av en GEDCOM-fil. Da får du glede av dette verktøyet. Det vil spare deg for mye tid, og gi deg mange ledetråder til hvordan gå videre med forskningen din.

Bruk Census Helper™ nå , det er helt gratis

1950 US Census utgis i dag, og vi vet at mange slektsforskere har ventet med stor spenning. Føderale amerikanske folketellinger blir bare utgitt hvert 10. år. Postene vil kunne gi et vell av ny informasjon om slektninger på amerikansk jord, og amerikanske borgere som tjenestegjorde i utlandet etter andre verdenskrig. De amerikanske folketellingene fra 1950 vil snart være tilgjengelig hos MyHeritage, og vil da være helt gratis. Indekseringsprosessen starter allerede i dag den 1. april 2022.

Mens du venter, kan du forberede deg ved å lage en liste over de du skal jobbe med, ved hjelp av funksjonen Census Helper™. Etter å ha gjort det, vil du vite hvilke familiemedlemmer som med sannsynlighet kommer til å ligge i folketellingene fra 1950. Ved siden av hver person på listen finner du en praktisk Census Helper™ knapp, og du kan undersøke personen i folketellingen med hjelp av ett klikk.

Når du har undersøkt en person, blir navnet til personen angitt, og det samme vil navnene som det ble funnet automatiske rekordmatcher for i folketellingen. Med andre ord, Census Helper™ er et omfattende forskningsverktøy, som gir deg verdifull informasjon ut fra folketellingen.

Census Helper™ (Klikk for å zoome)

Census Helper™ (Klikk for å zoome)

Hvordan fungerer det?

Når du åpner Census Helper™ for første gang, skannes slektstreet ditt automatisk. Verktøyet identifiserer alle som sannsynligvis vil bli funnet i folketellingen i USA fra 1950. Du får en liste som lagers, så du enkelt kan få tilgang til dem når du måtte ønske i ettertid. Du kan også eksportere listen hvis du ønske å bruke den utenfor MyHeritage.

Formålet med Census Helper™ er å finne personer i slektstreet ditt som var levende, og som bodde i USA i april 1950. Folketellingen i USA i 1950 var en landsomfattende undersøkelse, så derfor ble nesten alle som bodde i USA på den tiden registret. Dette betyr at du kan finne verdifull informasjon om så og si alle.

For å finne relevante slektninger for deg å jobbe med, utelukker Census Helper™ alle som ble enten født etter april 1950, eller døde før tellingen ble fortatt.

Hvis du mangler datoer for en person i slektstreet, blir datoene utledet fra andre slektninger. Hvis Census Helper™ antar at en bestemt person var i live i 1950, søker den etter bevis på at vedkommende var i USA på den tiden. Systemet gjør det ved å analysere stedsinformasjon for livshendelser i slektstreet, for eksempel fødsel, dåp, bosted, ekteskap, død og begravelse. For eksempel hvis en persons foreldre giftet deg i USA i 1930, er det ganske sannsynlig at denne personen oppholdt seg i USA i 1950, selv om det ikke finnes fødsels- eller oppholdsinformasjon for vedkommende i treet.

Systemet bruker andre kilder

Census Helper™ bruker også treff med andre amerikanske samlinger. For eksempel, hvis en person har en rekordmatch til den amerikanske folketellingen fra 1940, eller til Social Security Death Index på MyHeritage, er det sannsynlig at for at personen også var i USA i 1950. Logikken blir ikke brukt for amerikanske brukere som har et slektstre der de fleste bodde i USA, men verktøyet er verdifullt for millioner av ikke-amerikanske brukere på MyHeritage, som har en mindre andel slektninger fra USA i treet sitt.  Census Helper™ skiller på dem.

Census Helper™ danner en liste for deg med personene som mest sannsynlig vil bli funnet i folketellingen i USA i 1950, basert på en slik analyse.

Lavere sannsynlighet

Ved å klikke på «Vis resultater med lavere tillit», vil du også kunne se folk som sannsynligvis var i live i 1950, men hvor det ikke er funnet bevis for at de var i USA på den tiden. Sannsynligheten er mindre for at disse menneskene blir funnet i folketellingen i USA i 1950, med muligheten er der.

Vis resultater med lavere tillit i Census Helper™ (Klikk for å forstørre)

Vis resultater med lavere tillit i Census Helper™ (Klikk for å forstørre)

Du kan gå tilbake og velge å skjule resultatene med lavere tillit fra listen.

Hvis det finnes informasjon som indikerer at en person ikke var i live i 1950 eller ikke bodde i USA på den tiden, vil ikke denne bli inkludert i noen av listene.

Hvordan åpne Census Helper™

Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage, kan du gå til Census Helper™ på familienettstedet ditt under fanen «Forskning» i navigasjonsfeltet.

Hvordan åpne Census Helper™ (Klikk for å zoome)

Hvis du ikke har et slektstre på MyHeritage, men et annet sted, kan du laste opp treet ditt som en GEDCOM-fil gjennom denne landingssiden. Verktøyet er gratis for alle. Når treet ditt er lastet opp, kommer du direkte til siden for Census Helper ™. Verktøyet umiddelbart begynner å skanne treet ditt.

Etter hvert som treet skannes, ser du en fremdriftslinje som indikerer hvor lang tid det vil ta for å fullføre skanningen. Tiden det tar, er avhengig av størrelsen på treet ditt. Når listen er klar, får du en e-post. Listen lagres slik at når du besøker denne siden på senere, lastes rapporten umiddelbart opp.

En ferdig liste inneholder følgende felt for hver enkelt person: Profilbildet fra slektstreet, navn, personenes forhold til deg, fødselsdato, død, alder på tidspunktet for folketellingen (nøyaktig eller estimert), og hvilke detaljer som Census Helper™ har funnet som støtter sjansen for at personen finnes i folketellingen.

Du vil også se steder personen befinner seg, og det gjør det lettere for deg å finne dem i folketellingen i 1950, i tilfelle de fortsatt bodde på samme adresse i 1950, eller i samme stat.

Hvordan bruke Census Helper™

Når resultatlisten er klar, kan du klikke på Research-knappen for hver person på listen, for å hente informasjon om dem. Når du klikker på Research-knappen, åpner du en ny fane med et søk på denne personen i alle tidligere amerikanske folketellinger på MyHeritage. Nå folketellingen fra 1950 er tilgjengelig på MyHeritage, er det der forskningen vil bli utført.

Søk i tellingspost (klikk for å forstørre)

Søk i tellingspost (klikk for å forstørre)

Når du har funnet en aktuell post, klikker du på «Vis post», og du kan lagre den i treet ditt.

Hvis du klikker på Ikonet med tre prikker til høyre for Research-knappen, åpner du en liten meny. Der du kan velge å se personen i slektstreet, eller vise profilen deres.

Alternativer (klikk for å forstørre)

Alternativer (klikk for å forstørre)

Klikk på relasjon (understreket med en stiplet linje) for å se forholdet ditt til en person. Dette er spesielt nyttig hvis slektstreet ditt er stort, og du trenge en påminnelse på hvordan du er relatert til forskjellige personer i treet ditt.

Relasjonsdiagram (klikk for å forstørre)

Relasjonsdiagram (klikk for å forstørre)

Flere alternativer

Øverst i høyre hjørne finner du ikonet for å utføre flere handlinger.

Du kan laste ned liste til i form av et regneark.

Det finnes også en oppdateringsknapp du kan bruke vis du trenger å beregne listen for treet på nytt. Det er spesielt nyttig hvis du har lagt til mye ny data i treet etter at du kjørte Census Helper™ sist.

Oppdater og Last-knapper i Census Helper™ (klikk for å zoome)

Oppdater og Last-knapper i Census Helper™ (klikk for å zoome)

Hvis du har flere slektstrær på nettstedet ditt på MyHeritage, kan du kjøre Census Helper™ på alle. Det gjør du ved å åpne rullegardinmenyen på høyre side av skjermen og velge blant slektstrærne dine.

Velge et annet tre for Census Helper™ (Klikk for å forstørre)

Velge et annet tre for Census Helper™ (Klikk for å forstørre)

Vær systematisk

I listen kan du se de personer du allerede har undersøkt ved navnet deres litt nedtonet.

Det finnes også et ikon som indikerer at systemet har funnet en rekordmatch for en person i 1950-folketellingen. Og det finnes et ikon som viser at du har lagret en post for den personen fra 1950-folketellingen. Disse indikasjonene gjør at du kan gjennom listen systematisk.

Å bruke Census Helper™ for andre folketellinger

Dette verktøyet heter Census Helper™ og ikke 1950 Census Helper™. Vi har utviklet det for alle landsomfattende folketellinger, det er generisk. Den første versjonen støtter alle amerikanske folketellinger fra 1790 til 1950.

For å velge en annen folketelling enn 1950 amerikanske folketelling, bruker folketellingsvelgeren.

Velge en annen amerikansk folketelling fra listen (Klikk for å forstørre)

Velge en annen amerikansk folketelling fra listen (Klikk for å forstørre)

Hvis du for eksempel velger folketellingen i USA i 1930, vil Census Helper™ utarbeide en annen rapport som viser alle i slektstreet ditt som sannsynligvis finnes i den tellingen. Du kan gå over listen systematisk, og lagre informasjonen fra denne tellingen i treet ditt. Du kan også eksportere listen for å behandle den senere.

I fremtidige oppdateringer vil Census Helper™ støtte folketellinger i andre land, som Canada, England, Irland, Frankrike, Danmark, Norge etc. Hvis du eksempel har danske røtter, vil du kunne bruke verktøyet på folketellingen i 1940.

Priser

Census Helper™ er helt gratis å bruke. Når du har fått en resultatliste, kan du søke i de amerikanske folketellingssamlingene. Senere, når den amerikanske folketellingssamlingen fra 1950 er tilgjengelig på MyHeritage, vil også den være gratis.

Når det gjelder andre amerikanske folketellinger på MyHeritage kan søkes gratis, men for å se oppføringene, eller for å lagre dem i slektstreet ditt, trenger du et Data eller Komplett abonnement.

Sammendrag

Det er en god grunn til å feire lanseringen av folketellingen i USA i 1950. Du vil finne et vell av informasjon om nesten alle dine slektninger som bodde i USA i april 1950.

Vi har utviklet Census Helper™ for å hjelpe slektsforskere å finkjemme folketellingssamlingen fra 1950. Eller det kan brukes på en hvilken som helst annen landsomfattende folketelling på MyHeritage.

Census Helper™ er også nyttig alle som vanligvis ikke bruker MyHeritage. De kan ha glede av verktøyet ved å produsere lister, eksportere dem. Men vi håper selvfølgelig at mange vil forelske seg i alle de spennende verktøyene MyHeritage tilbyr..

Både Census Helper™ og den kommende 1950 Folketellingen fra USA på MyHeritage vil være gratis!

Vi håper du vil like funksjonen Census Helper™, og vil ha mye glede av den, og ser frem til å høre alle suksesshistoriene deres.