MyHeritage kunngjør tredje del av DNA Quest-initiativet

MyHeritage kunngjør tredje del av DNA Quest-initiativet

Det gir oss stor glede å kunngjøre lanseringen av en tredje del av DNA Quest, vår verdensomfattende pro bono-initiativ for å gjenforene adopterte med sine biologiske familier gjennom genetisk testing. Som del av denne relanseringen donerer vi 5 000 gratis DNA-sett til adopterte og personer som søker adopterte familiemedlemmer.

Lær mer og søk på DNA Quest-nettstedet

Om DNA Quest

DNA Quest ble først lansert i mars 2018 og forlenget året etter, med 20 000 gratis DNA-sett donert til adoperte og personer som søker adopterte familiemedlemmer. Dette har ført til utallige gjenforeninger over hele verden og mange liv, som for alltid, har blitt endret til det bedre. Vi relanserer nå prosjektet med en donasjon på 5 000 nye og gratis DNA-sett.

Adopterte møter ofte flere barrierer når de begynner å søke etter sine biologiske familier. For enkelte gir DNA-testing, som kan utføres hjemme, det eneste håpet om å få svar på dype spørsmål om hvem de er og hvor de kommer fra. For mange er tid en viktig faktor i søket etter sin biologiske familie, særlig med tanke på eldre slektninger som risikerer å gå bort. I dagens økonomiske klima relanserer vi DNA Quest for å sikre at kostnaden av DNA-sett ikke hindrer disse personene fra å oppdage opphavet sitt og finne sine biologiske familiemedlemmer.

MyHeritage er hjemmet til en av de største og raskest voksende DNA-databasene i bransjen, med over 6,5 millioner personer. Siden forrige del av DNA Quest, har DNA-databasen vår blitt nesten tre ganger så stor. Gitt at mange adopsjoner foregår internasjonalt, er MyHeritages DNA-test ideell for adopterte som søker sin biologiske familie, takket være selskapets store internasjonale fotavtrykk. Med hver person som tar en MyHeritage DNA-test eller laster opp DNA-data til MyHeritage økes sjansene for å finne biologiske familiemedlemmer.

Enkelte av de som utnyttet DNA Quest-initiativet fant sine biologiske familier umiddelbart etter å ha mottatt DNA-resultatene sine, mens andre fortsetter å gjøre nye oppdagelser til og med nå, årevis etter at initiativet først ble lansert. Det siste året har det vært et særlig høyt antall gjenforeninger, takket være opphevelsen av COVID-relaterte reiserestriksjoner som gjorde at familier endelig kunne gjenforenes fysisk.

DNA Quest er åpen for alle over hele verden som har blitt adoptert eller som søker etter en nær slektning som ble adoptert bort, gitt at de er over 18 år. Flere detaljer om søknadsprosessen gis nedenfor.

Suksesshistorier fra DNA Quest

Her er bare et par eksempler på personer som gjorde livsendrende oppdagelser takket være prosjektet:

Mitch Yurkovich fra Bad Axe, Michigan, ble adoptert som baby. Han er gift og har fire barn og var alltid nysgjerrig på sin biologiske familie og hadde lett etter informasjon i mange år. Etter å ha søkt om DNA Quest og tatt MyHeritage DNA-testen, fant han ikke bare sine biologiske foreldre — han oppdaget at de hadde giftet seg og fått flere barn, helsøsknene hans! Se Mitch sin gjenforening med familien på Good Morning America:

Kara Miller ble adoptert bort da hun var to år gammel. Flere år etter å ha tatt en DNA-test gjennom DNA Quest fikk Kara et treff som førte til at hun fikk kontakt med begge sine biologiske foreldre. Måneder senere hadde både hennes biologiske far og adoptivfar gleden av å følge henne til alteret på bryllupsdagen hennes. Se Karas historie:

Ashleigh Brown fra Canada fant søsteren Laurinda takket være DNA Quest. Gjennom Laurinda fikk Ashleigh kontakt med mange andre familiemedlemmer. Siden den gang har de hatt et nært forhold. Se et intervju med søstrene i følgende video:

Rachael Robertson ble adoptert som baby, og da hun var tenåring, vokste hennes nysgjerrighet om hennes biologiske familie. Hun visste ikke at hennes biologiske far,Criss Rosenlof, som hadde bodd i nærheten av henne i deler av livene deres, også lengtet etter å finne henne. Begge søkte om gratis DNA-sett gjennom DNA Quest … og fant hverandre! Les hele historien om gjenforeningen deres.

Rachael Robertson med sin biologiske far, Criss Rosenlof

Rachael Robertson med sin biologiske far, Criss Rosenlof

Melvin Gray, en veteran fra både hæren og det amerikanske luftforsvaret og som selv var adoptert, ble separert fra hans datter før hun ble født. Ved hjelp av DNA Quest fant han hennes datter – og til sin store overraskelse også en bror som bodde kun ti minutters gange unna! Melvin uttrykte sin takknemlighet overfor MyHeritage og hvordan de har endret livet hans. «Jeg fant mitt barnebarn og bror takket være DNA Quest. Jeg føler en enorm lykke som ikke kan beskrives med ord. I mine villeste drømmer kunne jeg aldri forestilt meg dette resultatet. Dette prosjektet er en velsignelse og har endret livet mitt til det bedre. Jeg er svært takknemlig for MyHeritage sin generøsitet, som hjelper familier med å finne savnede slektninger. Jeg håper min historie kan inspirere andre til å aldri gi opp håpet om å finne sine biologiske familier.» Les Melvins utrolige historie her.

Melvin (center) with his granddaughter Ophelia and his brother Tom

Melvin (i midten) med barnebarnet Ophelia og broren Tom

Dette er bare et par eksempler på livene som har endret seg som et resultat av DNA Quest. MyHeritage håper å legge til rette for mange flere gjenforeninger med det tredje kapittelet av DNA Quest.

Slik fungerer det

Kvalifisering

Alle i verden som er over 18 år, og som har vært involvert i en adopsjonsrelatert hendelse, eller som har en nær slektning som ble adoptert, er kvalifisert til å søke.

Personer som søkte om DNA Quest tidligere og ble satt på venteliste må gjerne søke igjen.

Hvis du allerede har tatt en DNA-test, trenger du ikke å ta en ny test. Du kan laste opp din DNA-data til MyHeritage gratis. Lær mer om fordelene med å laste opp din DNA-data til MyHeritage, og finn instruksjoner om hvordan du gjør det i denne artikkelen i MyHeritage-Kunnskapsbasen.

Søknadsprosess

For å søke, besøk dnaquest.org, klikk på «Søk» og fyll ut skjemaet. Søknader vil bli akseptert frem til 17. mars 2023, og beslutninger vil bli tatt ca. en måned etter tidsfristen. Du vil motta en e-post som informerer deg om avgjørelsen angående søknaden din. DNA-settene vil straks sendes ut etter det.

Ta MyHeritage DNA-testen

MyHeritage DNA-testen består av en enkel hjemmetest der du tar en munnprøve med en q-tip. Når du har samlet inn prøven, sender du den til laboratoriet vårt for behandling. Resultater vil være tilgjengelige 3-4 uker etter at prøven er mottatt.

Lab-behandling og personvern

DNA-prøvene blir behandlet i selskapets laboratorium i USA, som er sertifisert av CLIA og akkreditert av CAP. All data blir holdt privat og sikkert, og personlig informasjon blir aldri delt med tredjeparter.

Avslutning

DNA Quest er et uttrykk for MyHeritage sin støtte til adoptivsamfunnet og vår grunnleggende overbevisning om at alle, overalt, har rett til å kjenne sin opprinnelse. Det er vårt håp at gjennom relanseringen av DNA Quest og tilbudet om gratis DNA-sett til de som trenger dem, vil skape mange flere lykkelige avslutninger for biologiske familiemedlemmer som søker etter hverandre.

For å søke om DNA Quest eller for mer informasjon, besøk dnaquest.org.