Til minne om Ron Shemer og Ilay Nachman

Til minne om Ron Shemer og Ilay Nachman

Våre hjerter er knust. Vi er overveldet av sorg over de tragiske dødsfallene til Ron Shemer og Ilay Nachman, to ansatte i MyHeritage-familien. Ron og Ilay ble myrdet tidlig om morgenen den 7. oktober 2023, mens de hver for seg deltok på Nova-musikkfestivalen, i begynnelsen av Hamas-angrepet på Israel. Ron var 23 år gammel, og Ilay var nesten 24.

Ron (til venstre) og Ilay (til høyre) under en opplæringsdag for ansatte, som forberedelse til å arbeide på en jødisk sommerleir i USA

Ron (til venstre) og Ilay (til høyre) under en opplæringsdag for ansatte, som forberedelse til å arbeide på en jødisk sommerleir i USA

Ron og Ilay var verdsatte ansatte ved MyHeritages COVID-19-laboratorium i Israel. Disse to unge mennene trådte til for å bli med i MyHeritages største humanitære innsats per dags dato, og var på frontlinjen for å beseire COVID-19-pandemien. Ron og Ilay var elsket og respektert av alle som kjente dem, og for å hedre deres minne ønsker vi å gi MyHeritage-samfunnet et innblikk i livene til de to eksepsjonelle mennene som for alltid vil forbli unge.

Her er to artikler fra CNN for å forstå konteksten rundt deres død. De beskriver angrepet på Nova+musikkfestivalen, der minst 260 sivile ble myrdet: Nova Music Festival: How a rave turned into a frenzied massacre og Dashcam shows Hamas gunman shooting freely during music festival. Advarsel: lenkene inneholder sterke bilder. 

Vi minnes Ron Shemer

Ron var en av de første ansatte ved MyHeritages laboratorium, og mye mer enn det: I de to årene han jobbet der, var han dets hjerte og sjel. Spør alle som kjente ham, hva de elsket mest med Ron, og de vil fortelle deg at det var hans positive energi. Han hadde en magnetisk personlighet og utstrålte optimisme. Blant de mange minnene teamet vårt har delt, husker mange at han ikke var opprørt eller sint én eneste gang. Ron hadde livsglede og gledet seg over å spre glede til andre.

Ron (til venstre) under en bursdagsfeiring på MyHeritage-laboratoriet

Ron (til venstre) under en bursdagsfeiring på MyHeritage-laboratoriet

Ron var kjærlig kjent som «Jachnun» av kollegene, takket være hans begeistring for den tradisjonelle jemenittiske retten med samme navn. Han besøkte bestemoren i helgene, spiste hennes berømte jachnun, og tok med restene til sine venner på laboratoriet.

Ron (til venstre) og Or Sasson (til høyre), later som de åpner en Jachnun-restaurant på MyHeritage-laboratoriet. Ron og Or var bestevenner siden barndommen og kom til laboratoriet sammen

Ron (til venstre) og Or Sasson (til høyre), later som de åpner en Jachnun-restaurant på MyHeritage-laboratoriet. Ron og Or var bestevenner siden barndommen og kom til laboratoriet sammen

Rons avslappede natur var et lysglimt i løpet av pandemiens mørkeste dager, og den styrket teamets moral, vakt etter vakt, mens de jobbet seg gjennom titusenvis av testprøver. Ron var en ekte leder: vennlig, empatisk og alltid villig til å strekke seg litt ekstra. Han tok seg tid til alle, lyttet nøye og feiret andres prestasjoner. Som Rons mor, Sigal, sier: «Vennene hans var hele hans verden.»

Ansatte fra MyHeritage-laboratoriet under en teamdag (klikk for å forstørre)

Ansatte fra MyHeritage-laboratoriet under en teamdag (klikk for å forstørre)

Ron og hans andre teammedlemmer

Ron og hans andre teammedlemmer

Ron deltok på musikkfestivalen med venner hjemmefra og venner han møtte mens han reiste verden rundt etter å ha vært i hæren.

Han bodde i Lod, sentralt i Israel, og planla å studere bioteknologi på universitetet. Ron etterlater seg foreldrene, Sigal og Oren, sin yngre bror, Bari, og kjæresten hans, Yuval.

Ron (til høyre) med foreldrene og broren

Ron (til høyre) med foreldrene og broren

Vi minnes Ilay Nachman

Ilay huskes som godhjertet, sjarmerende og empatisk. Du kunne snakke med ham om hva som helst, og han lyttet nøye, alltid fullstendig investert i hvert ord. Ilays perspektiv på livet virket langt utover hans unge alder. Han visste hvordan han skulle se bort fra de små tingene for å fokusere på det som var viktig. Teamet vårt husker hans varme smil og sans for humor. Selv om han bare jobbet på laboratoriet i noen måneder, var det klart fra dag én at han var en man alltid kunne stole på.

Hans onkel, Ran Erhard, beskriver ham som en herlig, sensitiv og ydmyk person. Ilay elsket å surfe og gledet seg til å begynne på universitetet, hvor han planla å studere business og entreprenørskap. Han var noen uker unna å feire 24-årsdagen sin. I stedet ble han begravet den 12. oktober.

Ilay (til høyre), surfer med en venn

Ilay (til høyre), surfer med en venn

Ilay Nachman var den eldste sønnen, barnebarnet og oldebarnet, og den elskede storebroren til Ravid. Besøkende som har kommet for å vise sin respekt, beskriver hans brede smil og en tilstedeværelse som var umulig å gå glipp av. Moren hans, Yifat, deler: «Ilay hadde evnen til å komme i kontakt med mennesker umiddelbart, og var elsket av vennene sine. Han elsket å jobbe i MyHeritage. Stemningen var god og arbeidet var meningsfylt. Å gjøre arbeid som gjorde en forskjell var veldig viktig for ham. Han var hardtarbeidende og villig til å gi alt, ikke bare for sin profesjonelle fremgang, men for bidraget han kunne gi til samfunnet. Han forlot laboratoriet slik at han kunne reise verden rundt før han begynte på skolen.»

For Goni Erhard, hans kusine, var Ilay som en storebror. Deres familie er knust over hans død: «Jeg så min bestefar gråte for første gang. Hans første barnebarn, hans stolthet og glede, var blitt myrdet.» I stedet for å se frem til fremtiden sammen, må Arbel, Ilays kjæreste gjennom 6,5 år og hans kjæreste siden videregående, nå møte den uten ham.

Ilay (til høyre) og hans kusine Goni (til venstre)

Ilay (til høyre) og hans kusine Goni (til venstre)

Ilay og kjæresten hans, Arbel

Ilay og kjæresten hans, Arbel

Ilay deltok på Nova-festivalen sammen med en vennegjeng. Da angrepet startet, søkte han dekning med flere andre. Da han forstod at det ikke var noen utvei, prøvde Ilay å stanse terroristene med bare hendene. Det kommer ikke som noen overraskelse for de som kjente ham at Ilays siste handling var heorisk. Det han gjorde reddet livet til tre kvinner.

Ron og Ilay var to unge menn fulle av håp og drømmer, men deres liv ble brutalt avkortet. Vårt team bearbeider fortsatt sjokket over deres død. De var bemerkelsesverdige individer, ekte perler, som beriket livene til alle de kom i kontakt med. Det var en ære å ha kjent dem.

Ron og Ilay var to av de mange vakre sjelene som ble revet bort den 7. oktober. Deres kjære har betalt en fryktelig pris. Vi har alle betalt en fryktelig pris. Våre hjerter går ut til alle ofrene og deres familier.

Må Ron, Ilay og alle ofrene hvile i fred.

Oppdatering fra MyHeritage-teamet

Våre ansatte i Israel har blitt oversvømmet med meldinger om kjærlighet, bønner og bekymring fra MyHeritage-venner og brukere over hele verden, som har tatt kontakt for å forsikre seg om at vi og våre familier i Israel er trygge.

Våre ansatte og deres familier er for tiden trygge og gjort rede for, og vi gjør vårt ytterste for å gi alle den følelsesmessige, fysiske og materielle støtten som trengs i denne forferdelige tiden. Selv om vi er knuste og traumatiserte, og selv midt i vår sorg og behovet for å ta vare på egne familier, har våre kollegaer funnet utallige måter å bidra frivillig og gjøre godt for landet. Dette er den sanne MyHeritage-ånden.

Vi er dypt takknemlige for dine bønner, varme tanker og sympati.